Recomandare lanseta <600 ron
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Recomandare lanseta <600 ron
Bokor pe langa ca e cam subtirel in pereti, e si foarte rigid, e mai degraba de jig decat de vobler si nu e ce trebe pentru un bat universal.
Mai e o optiune de luat in calcul, daca gasesti pe undeva la mana a 2-a un lamiglas certified pro 8'6" mts, medium, dat pana in 17gr dar duce 21, e un bat de rau, mai degraba de reactive dar merge si la jig, ca senzitivitate cam ca si compre.
Mai e o optiune de luat in calcul, daca gasesti pe undeva la mana a 2-a un lamiglas certified pro 8'6" mts, medium, dat pana in 17gr dar duce 21, e un bat de rau, mai degraba de reactive dar merge si la jig, ca senzitivitate cam ca si compre.
Subscriu, am avut aceasta lanseta si are toate calitatile pentru pescuitul pe apa curgatoare, e foarte robusta, are peretii mai grosi si rezista foarte bine la abuzuri, o lanseta ce nu se va rupe decat in urma unor accidente gen calcat pe ea sau prinsa in portiera masiniizvic scrie:

http://www.rapitori.ro/forum/lamiglas-c ... 40336.html
Ar mai fi si asta , o alta marca care si-a castigat notorietatea datorita calitatiilor demonstrate in decursul timpului.
http://www.rapitori.ro/forum/fenwick-hm ... 39850.html
- stefanflorin
- veteran
exact la bokor ma refeream.Calin C scrie:Da chiar !?Gogol scrie:de la ce lanseta?
La Bokor te refereai?
o lanseta ieftina cu pereti subtiri si rigida, sigur nu are viata lunga. Tot vad ca se zice ca e robusta si universala...mie mi se pare rigida si atat, lucrata ok pt. banii ei. Pt. o lanseta de un sezon-doua, e ok, daca ai noroc si nu crapa.
Urasc atarnatorii!
Asta tot incerc sa spun, decat doua lansete mediocre mai bine una de calitate ce poate fi folosita atat cu oscilante, rotative,voblere cat si la jig. Iar dupa o vreme achizitionarea uneia cu actiune moderata dintr-o categorie superioara de pret(500-700 de lei), specializata pentru naluci reactive. Nu e placut sa mergi la pescuit si dupa cateva lanseuri sa-ti faca batul...poc, astfel incat ziua de pescuit sa se termine mult mai devreme decat ti-ai propus. Fiecare sa faca cum doreste, prin etapa aia a cumpararii unui echipament ieftin am trecut majoritatea la inceputuri, de aceea ii spatuiesc pe incepatori ca merita sa investesti intr-o lanseta de calitate pe care o vei pescui linistit si fara emotii cativa ani, decat sa schimbi in aceasta perioada fel si fel de trompete cu denumiri pompoase. Daca pescuiesti pe balta cu gramaje mici orice trompeta pare buna si rezistenta, pe curgator insa se schimba treaba pentru ca esti nevoit sa pescuiesti cu greutati mai mari, in curent, sau sa-ti intre un exemplar de peste 20-25 de kg si sa-ti cedeze nuiaua. In multe situatii nu cedeaza pentru ca cei care isi cumpara o lanseta ieftina aleg si restul echipamentului in aceeasi gama de pret, astfel ca primul va ceda carligul sau firul si prefera sa-si spuna ca pestele ala nu putea fi scos cu echipamentul pe care il are.Cu o lanseta de calitate avand puterea maxima de 17-28 gr poti trage fara grija de somni de peste 20kg.
Asa ca vexy ghideaza-te dupa ce ai scris aici ;
"probabil si Bokor ar fi buna pt mine la fel si Dragon. Am uitat sa zic ca sunt oarecum incepator si sigur mi-ar fi de ajuns si o lanseta de 200-300 ron. Nu vreau sa dau dovada de snobism, adevarul e ca intotdeauna mi-au placut lucrurile de calitate si alegerea p care o voi face sper sa ma "tina" cativa ani. Imi place lanseta Dragon, dar mai astept sfaturi pertinente de la pescari mai experimentati:)" ,doar ca in acest caz calitatea incepe de la 500 ron in sus si in multe cazuri nici macar pretul nu reflecta calitatea. Eu cam atat am avut de spus ,pentru cine vrea sa priceapa bine, cine vrea sa experimenteze pe propriul buzunar "ieftinaciuni cu iz de calitate" e liber sa o faca.
Asa ca vexy ghideaza-te dupa ce ai scris aici ;
"probabil si Bokor ar fi buna pt mine la fel si Dragon. Am uitat sa zic ca sunt oarecum incepator si sigur mi-ar fi de ajuns si o lanseta de 200-300 ron. Nu vreau sa dau dovada de snobism, adevarul e ca intotdeauna mi-au placut lucrurile de calitate si alegerea p care o voi face sper sa ma "tina" cativa ani. Imi place lanseta Dragon, dar mai astept sfaturi pertinente de la pescari mai experimentati:)" ,doar ca in acest caz calitatea incepe de la 500 ron in sus si in multe cazuri nici macar pretul nu reflecta calitatea. Eu cam atat am avut de spus ,pentru cine vrea sa priceapa bine, cine vrea sa experimenteze pe propriul buzunar "ieftinaciuni cu iz de calitate" e liber sa o faca.
De lanseta asta ce ziceti?e si la oferta sau doar pare? :
http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... -9186.html
http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... -9186.html
- stefanflorin
- veteran
e fleasca, tipic shimano europe. Ia comprele mh si ai rezolvat problema.
Urasc atarnatorii!
- George1985
- veteran
Cauta un rapture assassin xs de 2.29m.
-
- senior
Da, Compre MH recomand si eu.
@ Spring, @ fishmaster56 :luand in considerare parerile celor mai experimentati o sa-mi cumpar o lanseta de 2.30-2.40 fiindca pescuiesc doar de pe mal. Acea lanseta Compre e de doar 2.10