Rapitori

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 25 Aug 2008, 16:10

fisherman scrie:daaa! rapitor de viermi si de mamaliga(eventual). oricum e unul din cei mai greu pesti de prins. desi pescuiesc de peste 20 de ani, n-am prins decat vreo 4. adevarul e ca nici nu prea pasioneaza din cale afara. sunt mai puturos, asta e! :D
:lol: Mah...eu vreo patru am luat numai la rotativa... :lol: Si fii atent:am luat oblete(albita na!) la Salmo Hornet de 3 sau 4 cm FT... :lol: :lol: Deci?
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 25 Aug 2008, 17:52

Tristian scrie:Petre D, tu nu ai pus salaul in ecuatie, care e un peste important in sondaje. Pastravul nu mi se pare cel mai greu de prins atata timp cat exista rotativa... :) Intr-adevar, nu se pot face comparatii. La pastrav de exemplu iei o apa de jos in sus sau de sus in jos si o bati toata iar daca este pastrav si ai rotativele care trebuie tot iei ceva. Din pacate cu "unealta" asta nu prea poti selecta dimensiunea capturii. Tu tot dai si vezi ce intra. Din alt punct de vedere poti avea zi de salau cu "gherla" totala, vezi clasamentele avp pe etape de la locurile 25 in jos... Bine, si astea pot fi irelevante, ma rog. Legat de somn, atata timp cat merge bine la coropisnita, vierme de salcie, rama si alte animale, i se potriveste mai mult carnivor decat rapitor dar, da, mi se pare destul de greu de prins cu arsenal de spinning.
Tristian, se poate sa ai dreptate in general cu pastravii dar nu generaliza! Recent am pescuit o saptamana pe un rau faimos din vestul tarii si destul de bizar pastravii se aratau interesati de linguritele Mepps nr 00, 0 si 1 , le urmareau si...cam atat. In 4 ore de pescuit, cca 3 atacuri si 1-2 pastravi prinsi nu prea suna bine, nu? Or lingurile astea sunt in general irezistibile! Mai bine am prins la musca cu buldo. In schimb, iar bizar, slab rau si la momeli naturale, inclusiv corobete si lacusta! Prin urmare colegul de mai sus are dreptate, pastravul e printre pestii cel mai greu de prins, cu exceptia zilelor cand musca in draci! :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 25 Aug 2008, 23:21

Mie mi se pare ca atunci cand salaul e mofturos nu e chiar imposibil de prins dar localizarea pare sa fie o ecuatie imbarligata si declansarea unui atac devine rodul unei munci serioase. Pastravul nu il consider un fraier usor de prins dar daca pescuitul lui era interzis la naluci metalice, ca la lostrita, era mult mai sportiv. Rotativa mica, da, de 00, 0, 1 mi se pare cea mai productiva scula la pastrav, care are oricum foarte putine locuri neexplorabile pe o apa curgatoare.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

dancj
junior
junior

Mesaj de dancj » 27 Aug 2008, 12:06

cleanul- categoric cel mai usor de prins
biban
salau
scobar
pastrav
caras( la rotativa )
stiuca
somn

( am prins mai multi scubi decat somn stiuca si pastrav la un loc)
carasi la rotativa mica galbena fac senzatie, asta nu inseamna ca mergi pe prima balta si dai dupa caras cu rotativa)
amator de spinning
ca sa primesti un sarut de la o miss

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 27 Aug 2008, 15:53

Cel mai usor:stiuca,urmeaza,clean,bibi,avat,somn.La pastrav rar si nu pot da verdicte.

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 27 Aug 2008, 20:38

la mine merge asa
de la usor la greu : clean; stiuca; biban; salaul

leo_alien27
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de leo_alien27 » 31 Aug 2008, 10:32

eu zic ca daca facem un sondaj numai pe naluci la mine de la cel mai greu de prins la cel mai usor este: somnul,avatul,pastrav,stiuca,salau,clean,biban

hegedusalin
veteran
veteran

...........

Mesaj de hegedusalin » 01 Sep 2008, 22:49

pastrav, somn, salau, avat, biban, stiuca, clean.... in aceasi ordine de la greu la usor ;)

Scrie răspuns