Rapitori

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 23 Aug 2008, 09:23

Scobar? :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 23 Aug 2008, 11:14

daaa! rapitor de viermi si de mamaliga(eventual). oricum e unul din cei mai greu pesti de prins. desi pescuiesc de peste 20 de ani, n-am prins decat vreo 4. adevarul e ca nici nu prea pasioneaza din cale afara. sunt mai puturos, asta e! :D
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

Petre D.
junior
junior

Mesaj de Petre D. » 23 Aug 2008, 12:59

Pescuiesc de cativa ani buni si primul meu peste a fost un pastrav la vreo 300 gr luat la un meps vechi de cand lumea. Am capturat exemplare din majoritatea speciilor de rapitori la artificiala, stiuca, avat, clean, biban, mreana, chiar si un somotei(dar nu il bag in discutie ca a fost... cred pura intamplare), pastrav lipan chiar si lostrita. Dar cel mai dificil de capturat mi se pare pastravul...si afirm lucrul asta dintr-un singur motiv, si anume ca daca intr-o zi pastravul se hraneste la suprafata sau nu accepta artificiala nu pune gura am patit-o de mai multe ori si am exclus toate variabilele culoare, adancime, evolutie am incercat absolut tot si nu am avut nici macar un atac in timp ce pescari care foloseau momeli naturale au capturat. Cu celelalate specii nu am intalnit aceasta situatie, oricat de urata era ziua si chiar daca nu mergea macar un exemplar din specia vizata oricat de mic tot ii vedeam culoarea. Deci in ordine de la cel mai greu la cel mai usor de prins ar fi cam asa: Pastravul, Lostrita, Mreana, Lipanul, Avatul, Cleanul, Stiuca...cel putin pentru mine
Fir intins!

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 23 Aug 2008, 13:32

nu pot sa te contrazic, pentru ca sunt pescar de ape colinare si de ses (cum se numesc in permis), deci n-am avut contact cu pesti din apele de munte. as vrea, dar starea de sanatate, din pacate, nu-mi mai permite. asa ca vrand-nevrand am trecut la un pescuit mai linistit. mai dau pe mures cu un vobler sau o rotativa, dar cam asta e tot in materie de rapitori. astept vremuri mai bune si poate atunci o sa vad cum e cu pastravul, lostrita, lipanul....
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 24 Aug 2008, 22:22

Petre D, tu nu ai pus salaul in ecuatie, care e un peste important in sondaje. Pastravul nu mi se pare cel mai greu de prins atata timp cat exista rotativa... :) Intr-adevar, nu se pot face comparatii. La pastrav de exemplu iei o apa de jos in sus sau de sus in jos si o bati toata iar daca este pastrav si ai rotativele care trebuie tot iei ceva. Din pacate cu "unealta" asta nu prea poti selecta dimensiunea capturii. Tu tot dai si vezi ce intra. Din alt punct de vedere poti avea zi de salau cu "gherla" totala, vezi clasamentele avp pe etape de la locurile 25 in jos... Bine, si astea pot fi irelevante, ma rog. Legat de somn, atata timp cat merge bine la coropisnita, vierme de salcie, rama si alte animale, i se potriveste mai mult carnivor decat rapitor dar, da, mi se pare destul de greu de prins cu arsenal de spinning.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 24 Aug 2008, 22:36

am prins la spin, salau , biban , clean, crap, (pe aia de corp nu-i pun), somn,.. toti pestii relativ usor, am prins clean dand la salau si nu unul ci vreo 9 bucati...

de multe ori dau la salau pe fund, asa mi-au intrat si somni...

totusi pentru mine este o specie nu greu de prins ci imposibil: stiuca!
Eu sper sa nu prind niciuna de-a lungul vietii, :D daca se pun si taieturile atunci cred ca m-au vizitat vreo 30 de stiuci in 22 de ani de pescuit, dar nu am pus mana pe niciuna, cu vreo 2 m-am privit in oki dar tot mi-au taiat...
Anul asta mi-am luat strune.. o fi bine...o fi rau? :roll: :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 25 Aug 2008, 09:16

hai sa ma bag si eu in seama, desi...poate n-ar trebui...la mine e putin mai alt fel.. dar sa zicem:

E CLAR CA BIBANUL E CEL MAI VORACE! deci e primul, cel mai usor de prins
dupa el insa, e mai greu de clasificat SIGUR care e cel mai vorace, deoarece...aici ne rezumam la NUMARUL DE PESTI DIN SPECIA RESPECTIVA CARE O PESCUIM SI CARE SE AFLA IN ZONA RESPECTIVA! de ex, avat nu gasesti in zona Buc decat pe Dunare, iar in rest, accidental.

deci ca preponderenta pe zona Buc, ar fi (clasamentul este EXCLUSIV pe pescuit cu naluci):

salaul, locul 2.

cleanul, locul 3.

somnul, loc 4. (are perioade, si atunci intra ca nebunul, brate sa ai sa-l dai afar!)

stiuca, loc 5.

avatul, loc 6( e f sperios).

carasul, loc 7. au existat dati cand am luat si 15 buc, de gura, cu atac, doar intr-o singura partida.

crapul romanesc, loc 8. au existat dati cand am luat 3 buc, de gura, cu atac, doar intr-o singura partida.

ma opresc aici, deoarece restul intra accidental, si nu cred sa fi prins cineva in zona Buc 3 mrene sau 3 alte specii pasnice INTR_O SINGURA PARTIDA.

mai nou, anul asta am luat O VADUVITA, de care, cu toate ca n-a avut mai mult de 500g, am fost mai incantat decat de o stiuca de 3 k, de ex.
alt tip de pescuit, alte surprize.
Traieste-ti visele, nu-ti visa trairile! ;)

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 25 Aug 2008, 09:18

aoleo, am uitat de pastrav!

dar mai avem apastravi? e undeva sub avat, poate ar fi mundeva dupa salau, daca populatia de pastravi ar fi cum e in UK sau SUA :cry:

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 25 Aug 2008, 09:20

ovidiu, ti-aduc eu o stiuca! :lol:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 25 Aug 2008, 11:36

cel mai usor...stiuca, dupa aia...clean, pastrav, avat, biban, si la clasa imposibil ramane somnu si shalaul asta la spinning vorbind :wink:

Scrie răspuns