Pt. Brasoveni la Spining
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Este si parerea mea si cred ca depinde si de cantitatea de peste din apele unde pescuim.
Cand am spus stiuca nu m-am referit la marle pana in kg.Avat pe canalele de fuga poate prinde si un incepator(s-au vazut cazuri si se vad zilnic).Caz:dimineata ,obletarii sunt pe pozitie ,pe la 07.00 incepe avatul sa sara si sa atace in toate partile .07.05 ,obletzarul scoate batul de ,,dat la fund'' ,taie montura ,pune o oscilanta.....si agata 3buc(intre 2 si 4kg).SI DIN ACEL MOMENT ESTE MARE PESCAR DE SPINNING,CHIAR ESTE IN MASURA SA DEA SFATURI.
Cazul este real si de anul asta.(intr-un exces de sinceritate recunoaste ca sunt primii pesti prinsi la artificiale)
Daca in apele unde pescuiesc eu ar exista stiuci macar cat jumatate din cantitatea de avat existenta as crede ca sunt prin Suedia.
Cand am spus stiuca nu m-am referit la marle pana in kg.Avat pe canalele de fuga poate prinde si un incepator(s-au vazut cazuri si se vad zilnic).Caz:dimineata ,obletarii sunt pe pozitie ,pe la 07.00 incepe avatul sa sara si sa atace in toate partile .07.05 ,obletzarul scoate batul de ,,dat la fund'' ,taie montura ,pune o oscilanta.....si agata 3buc(intre 2 si 4kg).SI DIN ACEL MOMENT ESTE MARE PESCAR DE SPINNING,CHIAR ESTE IN MASURA SA DEA SFATURI.
Cazul este real si de anul asta.(intr-un exces de sinceritate recunoaste ca sunt primii pesti prinsi la artificiale)
Daca in apele unde pescuiesc eu ar exista stiuci macar cat jumatate din cantitatea de avat existenta as crede ca sunt prin Suedia.
Totusi pescuitul avatului pe canalele de fuga nu cred ca reprezinta regula in pescuitul acestei specii. Te-as invita la un pescuit de avat pe ape unde nu exista baraje si canale de fuga, sa vedem tot asa de simplu este. Ex> Mures, Crisuri s.a.m.d, chiar Dunare
Sau pe vreo balta, unde trebuie sa fii deosebit de dibaci ca sa il pacalesti.
Cat despre stiuca, se spune ca e singurul peste pe care il poti scoate tot, din balta, cu batul.
Datorita agresivitatii ei o prind deseori si incepatorii - copii, femei care pun prima oara mana pe bat etc - si asta nu doar in anumite locuri (cum sunt canalele voastre de fuga, in cazul avatului) ci peste tot, in orice apa.
Vorbim acum de specie in general si nu de exemplare capitale, pe care le prinzi greu si cu anumita doza de sansa (sa nu-i zic noroc), de orice fel ar fi.
Cat despre stiuca, se spune ca e singurul peste pe care il poti scoate tot, din balta, cu batul.
Datorita agresivitatii ei o prind deseori si incepatorii - copii, femei care pun prima oara mana pe bat etc - si asta nu doar in anumite locuri (cum sunt canalele voastre de fuga, in cazul avatului) ci peste tot, in orice apa.
Vorbim acum de specie in general si nu de exemplare capitale, pe care le prinzi greu si cu anumita doza de sansa (sa nu-i zic noroc), de orice fel ar fi.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
am prins si pe balta 3 bucati, intr-o zi in care pluoa la greu...cu un rapala original, dar de atunci nici vorba de avat pe balta si nu pot sa zic ca nu am mai insistat...
in zilele senine si calduroase , sta la suprafata si nu ar vrea sa puna gura pe nimic
se intoarce asa scarbit de vobler sau de oricealtceva ...NU-MI EXPLIC!

in zilele senine si calduroase , sta la suprafata si nu ar vrea sa puna gura pe nimic

Ai dreptate .Esti mai ,,dibaci''.Poate daca ai pescui in apele unde dau eu ti-ai schimba parerea.razvan m. scrie:Totusi pescuitul avatului pe canalele de fuga nu cred ca reprezinta regula in pescuitul acestei specii. Te-as invita la un pescuit de avat pe ape unde nu exista baraje si canale de fuga, sa vedem tot asa de simplu este. Ex> Mures, Crisuri s.a.m.d, chiar Dunare
PS.Una din ,,placerile'' mele este capturarea avatului in balta.....si am si prins anul asta(si asta in balti care nu au legatura cu vreun rau!)
unde ? la colun?fishi scrie:Ai dreptate .Esti mai ,,dibaci''.Poate daca ai pescui in apele unde dau eu ti-ai schimba parerea.razvan m. scrie:Totusi pescuitul avatului pe canalele de fuga nu cred ca reprezinta regula in pescuitul acestei specii. Te-as invita la un pescuit de avat pe ape unde nu exista baraje si canale de fuga, sa vedem tot asa de simplu este. Ex> Mures, Crisuri s.a.m.d, chiar Dunare
PS.Una din ,,placerile'' mele este capturarea avatului in balta.....si am si prins anul asta(si asta in balti care nu au legatura cu vreun rau!)