Pt. Brasoveni la Spining

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
vladcs
junior
junior

Mesaj de vladcs » 06 Iun 2006, 08:13

sprosalmorapala scrie:nu-i cam tarziu pt pike acuma? mai ales pe canalu de fuga... :roll:
mai degraba ar merge un avat..parerea mea...
:wink:
Adica, prea tarziu sa mai prind stiuca sau prea tarziu sa mai folosesc voblerul pike?
vlad

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 06 Iun 2006, 08:37

Pentru sprosalmo intotdeauna este prea tarziu sa dea dupa stiuk.Cu avatul e mai comod ,stai pe un loc (la stilul asta merge si cu scaunel)si bagi 1500 de lanseuri si imposibil sa nu fie ceva in raza de actiune.Voblere are vreo 3 sacoshe asa ca nu mai exista impedimente.....

vladcs
junior
junior

Mesaj de vladcs » 06 Iun 2006, 08:55

fishi scrie:Pentru sprosalmo intotdeauna este prea tarziu sa dea dupa stiuk.Cu avatul e mai comod ,stai pe un loc (la stilul asta merge si cu scaunel)si bagi 1500 de lanseuri si imposibil sa nu fie ceva in raza de actiune.Voblere are vreo 3 sacoshe asa ca nu mai exista impedimente.....
Am vazut ca mergi pe la barajul de la Oltet.
Cum e cu cleanul pe acolo? Trebuie sa trec barajul sau pot incerca si pe malul drept?
Cu avatul nu stiu inca cum e (trebuie sa vad pe cineva, poate dau de voi vreodata). Iar stiuca nu am prins decat pe balti si canalele din zona mandra. Pe Olt nu am incercat niciodata. Si nu stiu pe unde s-o caut.
vlad

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 06 Iun 2006, 11:08

vladcs scrie: Am vazut ca mergi pe la barajul de la Oltet.
Cum e cu cleanul pe acolo? Trebuie sa trec barajul sau pot incerca si pe malul drept?
Cu avatul nu stiu inca cum e (trebuie sa vad pe cineva, poate dau de voi vreodata). Iar stiuca nu am prins decat pe balti si canalele din zona mandra. Pe Olt nu am incercat niciodata. Si nu stiu pe unde s-o caut.
Esti maestru daca ai prins stuk acolo :lol: :lol: :lol: eu am prins marlitze sau pixuri cum vrei sa le zici...si aia baga plasa chiar in fiecare zi ca la balastiera nu intra ajvps...oricum nu stiu cat sar fi deranjat.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 06 Iun 2006, 11:11

fishi scrie:Cred ca avat prinde oricine .... :twisted: :twisted: :twisted: STIUCA NU CHIAR ORICINE
Interesanta viziune. Eu cred ca-i tocmai invers !
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

vladcs
junior
junior

Mesaj de vladcs » 06 Iun 2006, 11:17

pikeman scrie:
vladcs scrie: Am vazut ca mergi pe la barajul de la Oltet.
Esti maestru daca ai prins stuk acolo :lol: :lol: :lol: eu am prins marlitze sau pixuri cum vrei sa le zici...si aia baga plasa chiar in fiecare zi ca la balastiera nu intra ajvps...oricum nu stiu cat sar fi deranjat.
La mandra pe canale. Nu la balastiera.
Spre seara crestea apa pe canale si cred ca stiuca (sau marlite de 45 cm de cca 1 kg) de fapt intra de pe Olt. Si se vedea clar cum ataca bancurile de pestisori. Apa era de max 60 cm si o vedeam cum ataca , parca venea din namol. Nu sunt deloc expert, si e prima data cand am prins la spining. Am dat cu voblere si cu twistere albe, jucate din bat, recuperate f putin (5 , 6 m ) de-a lungul canalului.

Deci nu e idee buna sa incerc pe balastierele de la iesire din Mandra ?

Pe acolo unde as putea incerca la clean? In sensul sa si prind ceva.
vlad

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 06 Iun 2006, 11:49

razvan m. scrie:
fishi scrie:Cred ca avat prinde oricine .... :twisted: :twisted: :twisted: STIUCA NU CHIAR ORICINE
Interesanta viziune. Eu cred ca-i tocmai invers !
Parerea ta. :!:

sorin tot
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sorin tot » 06 Iun 2006, 17:54

..si nu numai a lui..subscriu :!:

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 06 Iun 2006, 19:15

sa fim seriosi...stiuca se prinde mai greu ca avatul pt ca necesita mai multa atentie din pct de vedere al nalucilor , al firului a strunei..si ma rog multe alte chestii
pe cand avatul , cand e fomist il prinzi cam la orice ...si pe toate canalele de fuga... :roll:

gresesc?

p.s: recunosc asta chiar daca sunt pescar de avat 8)

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 06 Iun 2006, 21:19

sprosalmorapala scrie:sa fim seriosi...stiuca se prinde mai greu ca avatul pt ca necesita mai multa atentie din pct de vedere al nalucilor , al firului a strunei..si ma rog multe alte chestii
pe cand avatul , cand e fomist il prinzi cam la orice ...si pe toate canalele de fuga... :roll:

gresesc?

p.s: recunosc asta chiar daca sunt pescar de avat 8)
teai trezit si tu :shock: fi atent aici daca studiezi atent STUK are mai putine zile in care mananca bine decat avatul, in primul rand ca avatul are zile bune si vara si iarna - facem exceptie la ambele specii de reproducere bineinteles...pe Olt stuk este mai putina decat avat, si stiuca se prinde la mai putine naluci ca avatul, nu o gasesti pe curent, avatul daca are pe unde intra il poti gasi si in balta si pe suvoi si la apa mai lina, nare dinti, si nam auzit capturi numeroase la stiuca (exceptie Delta) in comparatie cu zile de 8-10 avati / persoana.
Cei care considera ca avat se prinde mai greu inseamna ca au prins marlitze cu nemiluita si le zic stiuci. :P :P :P
FIRE INCINSE...

P.S. s-a deschis un topic cu speciile de rapitori si usurinta prinderii lor, se vorbeste si de greutatea intocmirii unui clasament, poate unii dau mai mult la avat decat la stiuca si invers. :wink:

Scrie răspuns