Adica, prea tarziu sa mai prind stiuca sau prea tarziu sa mai folosesc voblerul pike?sprosalmorapala scrie:nu-i cam tarziu pt pike acuma? mai ales pe canalu de fuga...![]()
mai degraba ar merge un avat..parerea mea...
Pt. Brasoveni la Spining
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Am vazut ca mergi pe la barajul de la Oltet.fishi scrie:Pentru sprosalmo intotdeauna este prea tarziu sa dea dupa stiuk.Cu avatul e mai comod ,stai pe un loc (la stilul asta merge si cu scaunel)si bagi 1500 de lanseuri si imposibil sa nu fie ceva in raza de actiune.Voblere are vreo 3 sacoshe asa ca nu mai exista impedimente.....
Cum e cu cleanul pe acolo? Trebuie sa trec barajul sau pot incerca si pe malul drept?
Cu avatul nu stiu inca cum e (trebuie sa vad pe cineva, poate dau de voi vreodata). Iar stiuca nu am prins decat pe balti si canalele din zona mandra. Pe Olt nu am incercat niciodata. Si nu stiu pe unde s-o caut.
vlad
Esti maestru daca ai prins stuk acolovladcs scrie: Am vazut ca mergi pe la barajul de la Oltet.
Cum e cu cleanul pe acolo? Trebuie sa trec barajul sau pot incerca si pe malul drept?
Cu avatul nu stiu inca cum e (trebuie sa vad pe cineva, poate dau de voi vreodata). Iar stiuca nu am prins decat pe balti si canalele din zona mandra. Pe Olt nu am incercat niciodata. Si nu stiu pe unde s-o caut.

La mandra pe canale. Nu la balastiera.pikeman scrie:Esti maestru daca ai prins stuk acolovladcs scrie: Am vazut ca mergi pe la barajul de la Oltet.
Cu avatul nu stiu inca cum e (trebuie sa vad pe cineva, poate dau de voi vreodata). Iar stiuca nu am prins decat pe balti si canalele din zona mandra. Pe Olt nu am incercat niciodata. Si nu stiu pe unde s-o caut.![]()
![]()
eu am prins marlitze sau pixuri cum vrei sa le zici...si aia baga plasa chiar in fiecare zi ca la balastiera nu intra ajvps...oricum nu stiu cat sar fi deranjat.
Spre seara crestea apa pe canale si cred ca stiuca (sau marlite de 45 cm de cca 1 kg) de fapt intra de pe Olt. Si se vedea clar cum ataca bancurile de pestisori. Apa era de max 60 cm si o vedeam cum ataca , parca venea din namol. Nu sunt deloc expert, si e prima data cand am prins la spining. Am dat cu voblere si cu twistere albe, jucate din bat, recuperate f putin (5 , 6 m ) de-a lungul canalului.
Deci nu e idee buna sa incerc pe balastierele de la iesire din Mandra ?
Pe acolo unde as putea incerca la clean? In sensul sa si prind ceva.
vlad
sa fim seriosi...stiuca se prinde mai greu ca avatul pt ca necesita mai multa atentie din pct de vedere al nalucilor , al firului a strunei..si ma rog multe alte chestii
pe cand avatul , cand e fomist il prinzi cam la orice ...si pe toate canalele de fuga...
gresesc?
p.s: recunosc asta chiar daca sunt pescar de avat
pe cand avatul , cand e fomist il prinzi cam la orice ...si pe toate canalele de fuga...

gresesc?

teai trezit si tusprosalmorapala scrie:sa fim seriosi...stiuca se prinde mai greu ca avatul pt ca necesita mai multa atentie din pct de vedere al nalucilor , al firului a strunei..si ma rog multe alte chestii
pe cand avatul , cand e fomist il prinzi cam la orice ...si pe toate canalele de fuga...![]()
gresesc?

Cei care considera ca avat se prinde mai greu inseamna ca au prins marlitze cu nemiluita si le zic stiuci.

FIRE INCINSE...
P.S. s-a deschis un topic cu speciile de rapitori si usurinta prinderii lor, se vorbeste si de greutatea intocmirii unui clasament, poate unii dau mai mult la avat decat la stiuca si invers.