Prezetarea jigului pe rauri in curent
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator constant
Prezetarea jigului pe rauri in curent
In primul rand salutare tuturor membrilor acestui forum.
Doresc cu ajutorul vostru sa discutam in acest topic despre metodele de prezentare a jigurilor in curentul apelor curgatoare in deosebi pe Dunare unde adancimile mai mari si curentul mai puternic cere niste tehnici aparte de prezentare a jigului.Poate unii dintre voi mai experimentati in la acest capitol o sa ne dezvaluiti si noua incepatorilor ,care sunt metodele de pescuit cu jig in curent si ma refer aici strict la pescuitul de pe mal.Ar fii indicat sa dezbatem subiectele legate de greutatea jigului,grosimea firului ,modele de jiguri ,metode de recuperare a jigului (taras,saltat,trepidat.......).
Va multumesc si astept raspunsurile voastre.
Doresc cu ajutorul vostru sa discutam in acest topic despre metodele de prezentare a jigurilor in curentul apelor curgatoare in deosebi pe Dunare unde adancimile mai mari si curentul mai puternic cere niste tehnici aparte de prezentare a jigului.Poate unii dintre voi mai experimentati in la acest capitol o sa ne dezvaluiti si noua incepatorilor ,care sunt metodele de pescuit cu jig in curent si ma refer aici strict la pescuitul de pe mal.Ar fii indicat sa dezbatem subiectele legate de greutatea jigului,grosimea firului ,modele de jiguri ,metode de recuperare a jigului (taras,saltat,trepidat.......).
Va multumesc si astept raspunsurile voastre.
-
- utilizator constant
- semlecangheorghe
- veteran
-
- utilizator constant
Hai sa incep eu cu ce am constatat la ultima iesire pe dunare desi sunt incepator
-ianuarie
-temperatura apei 3 grade
Prima incercare in curent cu toate modelele de shaduri si gruburi rezultat nici un tac
Incercarea urmatoare apa moale in jur de 6 metri srtuctura in apa cred ca un bustean
-shad cu bataie mare nimic ,
-shad cu bataie marunta un salau luat de coada si tacuri anemice de coada shadului asta la saltat pe diferite viteze
-grub fusiform fara coada vibratila mulinat incet de tot cam trei ture de mulineta urmat de o pauza de 3-5 secunde ,a 2-a lansare lovitura ferma cu grubul in gat ,a 4-a lansare lafel doua rateuri cu gubul rupt de la mijloc plus un alt salau din pacate a venit seara
Concluzie ,daca dadeam numai cu shaduri pana plecam ramaneam doar cu un salau si ala de coada .
poate a-ti facut si voi alte constatari si le scoateti din cutia cu secrete
-ianuarie
-temperatura apei 3 grade
Prima incercare in curent cu toate modelele de shaduri si gruburi rezultat nici un tac
Incercarea urmatoare apa moale in jur de 6 metri srtuctura in apa cred ca un bustean
-shad cu bataie mare nimic ,
-shad cu bataie marunta un salau luat de coada si tacuri anemice de coada shadului asta la saltat pe diferite viteze
-grub fusiform fara coada vibratila mulinat incet de tot cam trei ture de mulineta urmat de o pauza de 3-5 secunde ,a 2-a lansare lovitura ferma cu grubul in gat ,a 4-a lansare lafel doua rateuri cu gubul rupt de la mijloc plus un alt salau din pacate a venit seara
Concluzie ,daca dadeam numai cu shaduri pana plecam ramaneam doar cu un salau si ala de coada .
poate a-ti facut si voi alte constatari si le scoateti din cutia cu secrete

lucianfiat: ai un MP
si nu fii sigur ca nu ai fi prins la shadul ala... ai schimbat cu grub si ai prins, daca prindeai si cu shad nu ai fi schimbat..de regula chestiile cu care prindem par mai cu mot decat cele cu care nu prindem, sau nu prindem atunci.
si nu fii sigur ca nu ai fi prins la shadul ala... ai schimbat cu grub si ai prins, daca prindeai si cu shad nu ai fi schimbat..de regula chestiile cu care prindem par mai cu mot decat cele cu care nu prindem, sau nu prindem atunci.

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
e bine ca ai avut activitate!
acum in perioada asta poti incerca sa pescuiesti in lungul pragurilor cu apa de destul de adanca(4-7m) si curent mai domol.incearca sa joci twisterul mai mult pe loc prin ridicari scurte ale varfului vergii!acum ei stau mult bagati in praguri...si cand zici ca ai agatat in prag de fapt scoti solz sau chiar pestele...si cu viermii ai fost inspirat,incearca twisterele de la energo cu cap de peste si coada de vierme(sandra)!eu am prins pe ele tot timpul iarna si pe dunare si pe olt!
fir intins

fir intins
-
- utilizator constant
Am incercat cu tot ce se poate incerca adica vreau sa spun ca am cam 80-90% din modelele shad si grub soft plastic de pe piata din romania si unele din afara i-mi mai trebuie niste racusori soft la care sunt convins ca voi prinde .viermi la care am prins nu au codita vibratila si dizloca un volum mult mai mic de apa ca un guvide care tasneste scurt pe substrat.
In conditiile acelea numai asa ceva a vrut ,poate data viitoare o sa fac scurta la mana cu ei si nu o sa am nici un tac lafel cum am patit cu alt soft cu care am prins bine pe alt loc si la iesirea urmatoare nu sa atins de el ci de altul cu o vibratie total diferita.Asta este pescuitul ,daca ar fii mai simplu nu am mai fii atrasi de el
In conditiile acelea numai asa ceva a vrut ,poate data viitoare o sa fac scurta la mana cu ei si nu o sa am nici un tac lafel cum am patit cu alt soft cu care am prins bine pe alt loc si la iesirea urmatoare nu sa atins de el ci de altul cu o vibratie total diferita.Asta este pescuitul ,daca ar fii mai simplu nu am mai fii atrasi de el

Pe Dunare ai sansa sa pescuiesti fara sa prinzi nimic pana in momentul in care te hotarasti sa pleci si atunci mai faci niste schimbari...mai schimbi cu o culoare ciudata..pe care nu ai prins sau..nu ai f mare incredere si atunci ai tacu ala inconfundail dupa care bantuim totii malurile apelor si facem sute de km!ideea mea ar fi ca atunci intra pestele pe loc,daca dai o zi intreaga si nu ai nici o trasatura...eu cred ca asta ar fi expllicatia din ce am patit eu.
apropo de gume...i-shadu de la jackall daca nu ai deja, poti sa incerci cu mare incredere in perioada asta.
ar mai fi yum money minnow de la cabelas!super twist,cu astea o sa vezi ca poti sa iti selectezi pestii!...culorile te las pe tine sa le alegi.
apropo de gume...i-shadu de la jackall daca nu ai deja, poti sa incerci cu mare incredere in perioada asta.
ar mai fi yum money minnow de la cabelas!super twist,cu astea o sa vezi ca poti sa iti selectezi pestii!...culorile te las pe tine sa le alegi.
-
- veteran