Prezetarea jigului pe rauri in curent

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucianfiat » 27 Ian 2010, 14:09

atunci o sa i-mi iau la mine si o lanseta mai moale cu textil cand o sa dau in curent de pe mal cu jigul tarat pe substrat trebuie sa ma antrenez si cu metoda asta sa nu fiu limitat doar la locurile cu curent mai moale ,bine asta pana o sa i-mi iau o barca :lol:

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 27 Ian 2010, 17:10

Lucian ,

M-ai intrebat daca am prins salau la voblere si ziua . Da, am prins si ziua dar cel mai bine am prins la lasarea intunericului . Este un moment cand parca turbeaza rapitorii , atat salaul cat si avatul . Si atunci se apropie de mal si exemplare mai frumoase care in timpul zilei stau mai ferite .

Atunci nu stiu la ce sa ma impart, salau sau avat . Ca am observat ca impart cu succes cam aceleasi locuri de vanatoare salaul mai jos aproape de fund si avatul in pelicula . Asta e valabil pe cateva locuri la Dunare, in special maluri intarite cu piatra mare . Dai paralel cu malul si mergi din piatra in piatra cu recuperari incete si cu pauze .

Cauta astfel de maluri , cu piatra si asteapta seara sa vezi ce se intampla . Sau macar maluri tari , sunt malurile alea de argila intarita ,daca bati Dunarea stii despre ce vorbesc .

Si foarte important . Cauta anafoare , trebuie sa dai in anafoare daca vrei salau .

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucianfiat » 27 Ian 2010, 21:06

malurile cu piatra le cunosc ,defapt pe unde merg eu sunt numai maluri cu piatra mare .ce nu prea inteleg eu este definitia anforului este cumva locul in care se formeaza curenti circulari?
La voblere dai la modele cu barbeta sau fara barbeta ,eu am prins la rapala jsr de 5 si 7 cm intradevar aproape de mal adica de pietre dar acum ca mi-ai spus o sa incerc mai mult sa dau paralel cu malul .
Ai observat cumva daca are preferinte in general,voblere cu bile sau fara ?

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 27 Ian 2010, 21:13

http://www.webdex.ro/online/dictionar/anafor

Voblerele la care am prins : Sebile , Ugly , Rapala Shad , Cozma , Rapala CD . Cica ar fi bun si Rnr-ul , eu pana acum nu am reusit sa-i dau de cap nici la salau nici la avat .

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucianfiat » 27 Ian 2010, 21:23

crezi cumva ca are rost sa insist o noapte de vara intreaga la vobler sau se prinde doar putin timp asfintit?

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 27 Ian 2010, 21:58

Nu, o noapte intreaga nu are rost, eu am stat si nu am avut activitate decat la lasarea intunericului + 1-2 ore dupa , cam pana la 11-12 noaptea avand in vedere ca vara innopteaza pe la 9,30 -10 . Si ar mai fi ceva activitate pe la 3-4 dar mai slaba . Acum stii tu nimic nu-i batut in cuie la pescuit asa ca incearca . Pana la urma o noapte de vara la Dunare e chiar superba . Si daca mai este si luna plina nu ai sa uiti noaptea aia asa usor .

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 27 Ian 2010, 22:31

Dupa ce nu mai merge la vobler noaptea, da iar cu gume, pana ii auzi rapind din nou spre dimineata.

Andrei Op
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Andrei Op » 28 Ian 2010, 11:09

Bine zis ii auzi rapind.cei care pescuiesc noaptea la salau stiu f bine despre ce este vorba,salaul produce un sunet inconfundabil cand ataca pe timp de noapte la suprafata!seamana cu sunetul produs de o sticla de vin cand ii este tras dopul!cand ataca asa eu am avut rez mai bune pe husky jerk si voblere cozma de7!
cat despre RNR ti-ar trebui un loc unde sa il lansezi paralel cu malul si sa il tii in curent fara sa recuperezi...il joci din varful vergii asta ar fi pt somn si salau..la avat eu ii dau recuperare rapida cu ceva incetiniri(fara stop)iar cand incep sa cresc viteza de recuperare ma ia de bat pestele! :)

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 28 Ian 2010, 16:16

blackmamba scrie:Nu, o noapte intreaga nu are rost, eu am stat si nu am avut activitate decat la lasarea intunericului + 1-2 ore dupa , cam pana la 11-12 noaptea avand in vedere ca vara innopteaza pe la 9,30 -10 . Si ar mai fi ceva activitate pe la 3-4 dar mai slaba . Acum stii tu nimic nu-i batut in cuie la pescuit asa ca incearca . Pana la urma o noapte de vara la Dunare e chiar superba . Si daca mai este si luna plina nu ai sa uiti noaptea aia asa usor .
...daca ii mai da si o macaneasca asa marunta cu putzin vanticel de N, o sa tzi minte garantat! :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 28 Ian 2010, 16:48

lasa Adeline ca la Dunare nu bate vantul decat de doua ori pe an ... :lol:
S'altare și bunăstare !

Scrie răspuns