Prezetarea jigului pe rauri in curent

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 25 Ian 2010, 15:42

bai ce secretosi a-ti devenit :shock: auzi la ei acuma se baga pe mp-uri.de asta e! prima data cu locurile,acuma si cu tehnicile.
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucianfiat » 25 Ian 2010, 21:08

Andrei Op:
ishadul a fost protagonistul partidei dar am observat din alte topicuri ca nu este voie sa faci reclama pe forum si de aceea am omis sa spun modelul ,dar acum ca ai spus-o asta este .
in legatura cu yum money minnow ,nu am momentan dar am ceva foatre asamanator ca si actiune si forma .
adrian frunza:
tot ce stiu ca si teorie am invatat in mare parte de aici de pe forum si cu aceasta ocazie le multumesc tuturor care posteaza pe acest forum.In privinta teoriei am incercat tot felul de manevre de recuperari de shaduri de gruburi de adancimi de fire de jiguri de bete si de .........cel mai important este sa faci practica si sa incerci tot felul de variante cand ai gasit pestele si ai prezentari ,caci daca faci teste cand nu este pestele in zona sunt in zadar si o sa ai niste pareri total eronate .

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 26 Ian 2010, 08:22

ti-am zis eu ca stii prea multe.
unii scarpina un bustean pana dau scoica jos ,avand nelinisti metafizice ca nu e buna culoarea,greutatea ,nuanta ,solunara ,presiunea;dupa aia intra pe forum si secreta testosteron pur ......
walleye

Andrei Op
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Andrei Op » 26 Ian 2010, 18:40

stie el ce stie dar e la inceput dupa cum spune si e foarte entuziasmat..vrea mai mult probabil!si eu am fost la fel dar in zona in care pescuiesc eu pe dunare si pe olt trebuie sa am f mare noroc sa nimeresc o partida din zece in care sa nu fi trecut braconierii cu aparatele de curent sau cu plasele asa ca mi-au ramas visele si baltiile din jurul Bucurestiului care imi sunt oarecum mai greu accesibile eu locuind in craiova!
fire intinse si bete cocosate la toti pescarii sportivi!

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucianfiat » 26 Ian 2010, 21:26

nu mai este nici un pescar care pescuie cu jiguri pe dunare de pe mal ?

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 26 Ian 2010, 23:30

Ba da ! Eu .

Sincer imi place mai mult sa prind salau la voblere dar din cand in cand ma mai prostesc si cu gume . In general anul asta a mers foarte prost salaul in zona mea ( Galati) , a fost ceva activitate la inceputul verii dar destul de mici , max 1-2 kg si pe urma pauza .

De incercat nu am incercat asa multe softuri ca tine ,pentru mine castigatoare au fost cele de la Bass si Kopito galben fluo si firetiger iar ca si stil de recuperare cel mai bine am prins pe taras incet si foarte incet cu pauze . Gramaje , de la 14g la 28 g . O chestie observata de mine este ca aveam rateuri cand dadeam cu varga foarte tare si rapida(Wild River 2oz ) si cand mergeam cu una un pic mai moale reuseam sa-i intep pe toti , partea proasta ca nu puteam sa merg in sus cu gramajul si nu tineam fundul decat aproape de mal .

Oricum de pe mal avem un handicap foarte mare , in primul rand prezentarea shadului sau grubului nu este una fireasca . Trebuie sa evolueze de la mal spre larg si nu invers , nu zic ca nu se prinde si asa dar ....... din barca e altceva . Plus agataturile :evil: :evil:

Chestia cu testatul in perioada de maxima activitate si mie mi se pare logica si o aplic si eu la toate speciile salau , avat , clean .

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 26 Ian 2010, 23:52

si eu mai pescuiesc de pe mal dar parerea mea e ca ne chinuim.la mine e chestia ca nu am vrut sa investesc intr-o barca deoarece am schimbat locatia si astept sa ma stabilesc intr-un loc si sa iau deciziile atunci.da e chinuiala mare de pe mal.boscheti,maluri plombate cu plase etc.am cateva zone unde nu patrund cei cu plasele dar a inceput sa miste naspa si acolo.dar nu este curent asa de puternic,de obicei dau cu 14-18 grame si cel mai mult imi plasc Super shadurile.cand mananca il iei cu orice.am prins si la oscilanta.in rest e chestie de rabdare si sa fie in zona ca daca nu e putem incerca oricate metode vrem.in agataturi puternice pe care le cunosc(betoane) mulinez intre ape si cand ajung in dreptul lor loc putin sa cada dar nu mult ca ramane acolo.in locuri noi iau toate metodele la incercat si toate gumele din trusa pana observ ca merge ceva mai bine si apoi insist pe acela sau acea metoda.de obicei merg cu un prieten la pescuit si deci descoperim mai repede cam cu ce ar vrea
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucianfiat » 26 Ian 2010, 23:55

o sa incerc si eu taras pe substrat numai sa inarmez cu niste jig-uri mai grele sa tina fundul ,probabil rateurile se datorau faptului ca firul era intins si batul rigid nepermitand-ui salaului sa inhaleze shadul dar bine ca mi-ai spus ca o sa i-mi iau la mine si un bat mai moale pt ca si eu am un avid pana in 2oz si sigur o sa patesc lafel .Eventual o sa i-mi pun pe o mulineta si mono fiind mai elastic o sa poata sa il inhaleze .La shad-urile gen kopyto cu bataie agresiva am prins bine pana a coborat apa sub 8 grade .La apa sub 8 grade au mers la shaduri cu bataie mai marunta .La voblere ai prins si ziua?eu am prins ocazional numai noaptea defapt nu am dat niciodata ziua .

Andrei Op
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Andrei Op » 27 Ian 2010, 09:50

Ideea cu mono sa ti-o scoti din cap pe dunare si mai ales cand dai pe curent cu jiguri ce depasesc 1/2oz!te tine maxim 2 partide pana incepi sa te enervezi ca nu simiti nimic si agati intr-o veselie!pui 2 m de flurocarbon in fata si ai rezolvat problema!
Poti pune mono linistit daca dai cu voblere,e chiar indicat...si insisti in lungul pragurilor cu joc pe loc din vf lansetei,peste pietroaie care sa nu fie scufundate prea mult in apa(1,5-4m maxim) recuperat cu ceva pauze si locul meu preferat pe langa salcii scufundate in apa ce adapostesc si praguri sub ele.Sunt locuri preferate de salaii mari!eu am prins decat noaptea...exceptie fac zilele de primavara in care ataca orice indiferent de ora :wink:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 27 Ian 2010, 10:10

sau... la fel de bine poti sa dai cu textil direct, ca nu are nicio scarba... mai ales unde se agata si sa nu pierzi vremea legand leadere...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Scrie răspuns