Pestele prins/scapat

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ovidius
veteran
veteran

Pestele prins/scapat

Mesaj de ovidius » 12 Dec 2004, 16:12

Ce parere aveti ?
Daca prinzi un peste-spinning, revine din nou, ataca naluca ? Poate ca odata ce a scapat nu va mai ataca. Dar altadata ?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 12 Dec 2004, 18:05

stiuca ataca frecvent naluca din nou daca o rateaza din prima, daca nu lanseul urmator
salaul si avatul rar dar mi s-a intamplat

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 12 Dec 2004, 20:59

Mi s-a intimplat sa prind aceeasi stiuca la doua ore dupa ce o prinsesem prima oara. Aceeasi talie si greutate, acelasi loc, si aceeasi taietura pe spate.
Nici o problema. Se pot reprinde.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 13 Dec 2004, 05:50

Stiucile,intradevar,isi revin repede dupa ce au fost capturate si eliberate,au memoria scurta sau foamea lunga :lol: dar alte specii,dupa ce au fost eliberate,se reped in primul cotlon gasit,si stau in recuperari,poate nici nu se mai hranesc o zi-doua.
Parerea mea... :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

dan craciun
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan craciun » 13 Dec 2004, 08:44

Depinde cum au fost intepati.Daca singereaza, o perioada, nu mai pun botul,daca au fost intepati superficial atunci pun gura imediat ce au fost eliberati.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 13 Dec 2004, 08:45

Un clean scapat nu cred ca mai ataca naluca, cel putin in perioada imediat urmatoare.
Am fost ieri, duminica la clean. Din cauza voblerului mic si a ancorei subtire si moale (s-a indreptat) mai mult am scapat decat am prins clean si, de curiozitate ma uitam daca au mai fost intepati. Nici unul dintre cei prinsi nu mai avea urma de intepatura
La recuperare lenta simteam socul in lanseta atunci cand ataca cleanul. Urma un asa zis dril de 2 - 3 secunde, dupa care scapa.
Inca o problema ar fi ca la un atac (inexplicabil :!: ) mi-a disparut prima ancora de la vobler (nu cea din coada) Inelul despicat era putin alungit, iar ancora nu mai era...
Si am mai observat un fenomen, pentru care voi face topic aparte

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 13 Dec 2004, 09:36

Am citit undeva: Intr-un experiment realizat in U.S.A., au fost eliberati intr-un bazin de mari dimensiuni pesti pescuiti cu naluci si pesti "virgini", care nu au avut experiente pescaresti. Toti pestii au fost marcati, pentru a putea fi deosebiti. Dupa cateva luni au fost pescuiti experimental (tot cu naluci), in marea lor majoritate, pesti virgini, intr-un raport de 3/1 fata de pestii expusi anterior nalucilor. Dupa un an, un nou pescuit experimental cu naluci a demonstrat un raport de 3/2 intre pestii virgini si respectiv cei expusi anterior introducerii in bazin. Nici un peste capturat in primul experiment nu a fost recapturat. O buna parte din pestii expusi au invatat sa se fereasca de naluci.
Informatia acumulata prin noi experiente are sansa sa se transmita genetic dealungul a mai multor generatii. Numai cel care stie sa se fereasca de pericole supravietuieste si transmite caracterul genetic prin reproducere.
O apa foarte pescuita va vea pesti greu de pacalit cu naluci.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 13 Dec 2004, 09:45

Stiuca , salaulsi bibanul sunt convins ca ataca din nou , experienta mi-a demonstrat asta de nenumarate ori
de cateva ori am putut vedea chiar cum acelasi peste a atacat din nou
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 13 Dec 2004, 11:49

Cu stiuca mi s-a intimplat sa fie "la vedere" afacerea. Am scapat stiuca din cirlig si a ramas linga mal (pe Bega, la Iosifalau). Cu multa prudenta am aruncat din nou si am luat-o.
In privinta salaului, mai greu de observat. Mi s-a intimplat de multe ori noaptea :oops: sa am atac si drill, sa scap salaul si sa prind tot acolo, dupa 1-2 aruncari unul de aprox. aceeasi marime. Greu de spus daca era sau nu acelasi peste. Oricum, in toate cazurile a fost vorba de un drill scurt, cu intepare superficiala sau chiar deloc.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 13 Dec 2004, 11:54

In doua randuri mi s-a intamplat si mie sa prind o stiuca de doua ori. La vreo 5-10 minute dupa ce le-am eliberat, in acelasi loc. Insa eu le-am prins la peste mort si nu cu naluci. Nu pareau prea afectate de stresul drill-ului. E drept ca la dimensiunea de 4-500 g nici drill-ul nu a pre fost drill.

Chestia asta ar trebui sa dea de gandit adversarilor catch & release (caci sunt si din astia), care cred ca daca ai prins un peste si il eliberezi moare aproape sigur, sau ca nu il mai poti pacali a doua oara.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Scrie răspuns