Pestele prins/scapat

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 06 Mar 2009, 12:40

cand eram mai pushtan si imi permitea ABDOMENUL MAI SUPLU (nu ca acu oi fi vrun radu anton roman :lol: ), pescuiam pe rau NUMAI MERGAND IN PASUL PITICULUI, iar cand marsham, o faceam la minim 6-7m de apa.

am putut prinde asa cleni de exceptie (sariti de 1,5kg), pe care EU II VEDEAM, insa EI,NU. :wink:
tot asa am pocnit o cumatra, statea la soare si se"vedea pe ea" ca ar manca ceva. Am pus o struna micro, de max 3kg test, si o un vobler de 2,5 sau 3cm, iar cand am lansat, ATACUL A FOST MAI SCURT DE JUMA DE SECUNDA! practic, s-a intepat singura, nici un om n u putea reactiona atat de rapid, EXACT LA CADEREA NALUCII PE APA. DACA NU O LUA, DIN INTEPARE PRIPITA, NALUCA ERA DIRET IN SPATE, CA LA MUSCA.

mare jmekerie domle, pescuitul asta... :D
Traieste-ti visele, nu-ti visa trairile! ;)

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 06 Mar 2009, 14:45

Sorin scrie:ca sunt conditiile acolo f grele .....e una si intr-adevar stiuca se sperie de om deci tre sa ai grija

dar asta nu inseamna ca daca ai scapat una , neintepata subliniez asta . nu-ti mai da si a doua oara .....de multe ori la lanseul imediat urmator ...iar daca nu, la insistente ...da insistente .
am verificat treaba asta de multe ori si a dat rezultate

eu m-am referit strict la comportamentul ei vis- a - vis de rateu ....conditiile particulare ale baltii respective cu ....lanseuri f grele ....deja complica situatia dar nu inseamna ca de aia nu mai musca pt ca ratat prima oara
M-am referit la un caz paticular,la o singura balta.Ceea ce am afirmat referitor la stiuca mare (ca nu da si a doua oara in naluca imediat dupa ce a ratat) imi mentin afirmatia.Prietenul meu cu care pescuiesc poate confirma questia asta si nu pe o singura balta.Poate pescuiesc eu pe balti cu putina stiuca,poate-s eu mai ageamiu dar asa se intampla in cazul stiucii mari(peste 3 kg) la mine.

Nu stiu daca are vreo importanta dar imi place sa pescuiesc la stiuca pe balti extrem de dificile(agatatura,iarba,ape mici,mlastini,copaci prabusiti..etc)

Mihai Epcs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mihai Epcs » 06 Apr 2009, 17:45

Salut. Am si eu o intrebare si am zis sa o pun pe topicul asta sa nu mai deschid altul. Am un fir mono de 0.20 de culoare galben fluorescent foarte vizibil. Se poate sa nu am atac din cauza asta? Sa pun un leader mai putin vizibil in apa? Multumesc

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 06 Apr 2009, 18:29

depinde dupa ce specie dai mihai, dak dai la salau biban sau stiuca nu influenteaza deloc culoarea tocmai e indicat sa dai cu un fir flou sa sesizezi atacurile. Totusi te sfatuiesc sa treci pe textil.

Mihai Epcs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mihai Epcs » 06 Apr 2009, 18:39

Momentam am cumparat de pe site o mulineta Cormoran care nu permite folosirea de fir textil. Am sa imi iau pe viitor o mulineta speciala de textil. Speciile vizate de mine sunt salau si biban deci inseamna ca firul e bun. Peste nu prea e :) Multumesc si fir intins Tali

Scrie răspuns