Pescuitul salaului
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
salaul
Sunt un novice in pescuitul salaului, fapt datorat locatiei unde merg la pescuit respectiv Valea Oltului ,unde legea a facut-o pescuitul sub orice forma a cleanului.
Datorita falimentului societatilor comerciale ce poluau Oltul in amonte de Rm-Valcea- Fagaras,Victoria,Codlea-de 3-4 ani diversitatea faunei piscicole s-a inbogatit cu noi specii de pesti sau poate cu specii disparute datorita poluarii, din care vreau sa amintesc; MREANA,STIUCA,PLATICA,SCOBARUL,si nu in ultimul rand SALAUL.
Poate ca sunt subiectiv dar este cu adevarat un miracol cum se poate reface ecosistemul,de la an la an capturile sunt din ce in ce mai mari si mai dese,si pentru ca subiectul discutiei este salaul,anul trecut in aval de hidrocentrala Cornetu am prins salau de 2,5 Kg. la vobler Dady de 2,5 cm.Din ce am observat eu strucurile si zonele ce sunt delimitate de curenti circulari reprezinta zona de vanatoare a acestuia. Va-si ruga sa-mi raspundeti daca exista o tehnica speciala pentru pescuitul salaului intru-n astfel de areal. MULTE SALUTARI si ''FIR INTINS''.
Datorita falimentului societatilor comerciale ce poluau Oltul in amonte de Rm-Valcea- Fagaras,Victoria,Codlea-de 3-4 ani diversitatea faunei piscicole s-a inbogatit cu noi specii de pesti sau poate cu specii disparute datorita poluarii, din care vreau sa amintesc; MREANA,STIUCA,PLATICA,SCOBARUL,si nu in ultimul rand SALAUL.
Poate ca sunt subiectiv dar este cu adevarat un miracol cum se poate reface ecosistemul,de la an la an capturile sunt din ce in ce mai mari si mai dese,si pentru ca subiectul discutiei este salaul,anul trecut in aval de hidrocentrala Cornetu am prins salau de 2,5 Kg. la vobler Dady de 2,5 cm.Din ce am observat eu strucurile si zonele ce sunt delimitate de curenti circulari reprezinta zona de vanatoare a acestuia. Va-si ruga sa-mi raspundeti daca exista o tehnica speciala pentru pescuitul salaului intru-n astfel de areal. MULTE SALUTARI si ''FIR INTINS''.
Eu am pescuit mai mult pe portiunea Oltului amonte de Sibiu si intr-adevar am observat o dezvoltare f rapida a numarului de specii de rapitori si a taliei acestora . Stiuca , avatul si mai nou salaul s-au inmultit , din pacate insa , din cate observ in detrimentul cleanului.
Am prins salau la Cozma ( si inca un model nesimtit de 9cm pt stiuca) pe inserat, insa nu e regula
Cred ca shaduri pe jiguri mai grele ( min 10gr) pt a face fatza curentului , ar fi potrivite .
Am prins salau la Cozma ( si inca un model nesimtit de 9cm pt stiuca) pe inserat, insa nu e regula
Cred ca shaduri pe jiguri mai grele ( min 10gr) pt a face fatza curentului , ar fi potrivite .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
-
- utilizator nou
@iujin
de ce carcotesti ? nu ai altceva de zis referitor la topic ?
eu presonal mor pe astia petarda stil grenada !!
crezi ca orbu' nu stie cand e usa inchisa sau deschisa ?
sfat : intereseazate daca la Dunare e inchis .... apoi sfatauieste .
nu mi-e ciuda ca mi-ai ponegrit dudulau' , dar vad ca deja incepi sa te reduci la remarca " nu e perioada de prohibitie ????? " .
pe NIL nu e
ca ala e in spate k dekor . vai daca nu ar fi genade nici nu am sti cand e prohibitie sau nu . noroc ca au altii grija .
de ce carcotesti ? nu ai altceva de zis referitor la topic ?
eu presonal mor pe astia petarda stil grenada !!
crezi ca orbu' nu stie cand e usa inchisa sau deschisa ?
sfat : intereseazate daca la Dunare e inchis .... apoi sfatauieste .
nu mi-e ciuda ca mi-ai ponegrit dudulau' , dar vad ca deja incepi sa te reduci la remarca " nu e perioada de prohibitie ????? " .
pe NIL nu e

Care braconeaza ,braconeaza indiferent ca e sau nu prohibitie iar care e sportiv e sportiv la fel indif. daca e sau nu prohibitie
Sa zicem ca eliberezi ceea ce prinzi atunci de ce sa nu pescuiesti in timpul reproducerii
Asa e prohibitia asta tampita la pastrav de tine 3\4 din an .Pai care il rupe in doua cu rame sau cu alte metode o face tot anul .Prohibitia e pt.cei care pesc. sportiv cu artificiale si abia daca opresc vreun peste si care ar fi chiar singurii ce ar putea sa ii mai opreasca pe braconieri daca autoritatile ar vrea sa coopereze

Sa zicem ca eliberezi ceea ce prinzi atunci de ce sa nu pescuiesti in timpul reproducerii

Asa e prohibitia asta tampita la pastrav de tine 3\4 din an .Pai care il rupe in doua cu rame sau cu alte metode o face tot anul .Prohibitia e pt.cei care pesc. sportiv cu artificiale si abia daca opresc vreun peste si care ar fi chiar singurii ce ar putea sa ii mai opreasca pe braconieri daca autoritatile ar vrea sa coopereze

-
- veteran
salut.pt Sorin.de ce regreti ca s-a inmultit salaul?de ce in detrimentul cleanului?oricum sistemul se autoregleaza.pt mine salaul e No.1,cleanul e ultima alternativa si pe apa si in tigaie.am prins clean in apa super curata ,care mancase alge de pe pietre si avea un damf de chimicos de cadeai jos,asta nu e peste e tomberon.niciodata stiuca sau salaul nu o sa miroase in halul asta.
walleye
Nu regret ca s-a inmultit salaul ci dimpotriva .Insa , se pare ca inmultirea lui si a avatului a facut ca ei sa ocupe zonele in care era pana acum cleanul si l-au impins in amonte si in afluenti.
Banuiesc doar ca e asa , sper sa nu am dreptate .
In ce priveste pescuitul cleanului , eu il consider unul aparte , de finete, stiut fiind faptul ca e un peste sperios , prudent dar si lacom si curios .
Acum, muscatura sau drilul carui peste e mai frumos ...greu de spus....de gustibus...mie imi plac toate
Cleanului ii plac apele curate si prezenta lui e un semn de bun augur.
Nu ma intereseaza culinar, dar ma mira faptul ca zici ca avea gust de chimicale , cu atat mai mult sa miroasa .....acu cine stie, s-o fi adaptat si el la apa respectiva.....
Banuiesc doar ca e asa , sper sa nu am dreptate .
In ce priveste pescuitul cleanului , eu il consider unul aparte , de finete, stiut fiind faptul ca e un peste sperios , prudent dar si lacom si curios .
Acum, muscatura sau drilul carui peste e mai frumos ...greu de spus....de gustibus...mie imi plac toate

Cleanului ii plac apele curate si prezenta lui e un semn de bun augur.
Nu ma intereseaza culinar, dar ma mira faptul ca zici ca avea gust de chimicale , cu atat mai mult sa miroasa .....acu cine stie, s-o fi adaptat si el la apa respectiva.....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
e normal sa fie salau acolo, pe baraje
barajul pe un rau reprezinta un nou tip de ecosistem care nu-si avea loc acolo, dar care, din fericire sau nefericire, a aparut....
asta inseamna salau, stiuca, somn, crap, caras, platica, biban,etc....
si cleanul va disparea usor usor
asa s-a intamplat si pe olt mai jos, cleanul a rezistat o perioada de cativa ani alaturi de avati si salai, apoi a cam disparut....
barajul pe un rau reprezinta un nou tip de ecosistem care nu-si avea loc acolo, dar care, din fericire sau nefericire, a aparut....
asta inseamna salau, stiuca, somn, crap, caras, platica, biban,etc....
si cleanul va disparea usor usor
asa s-a intamplat si pe olt mai jos, cleanul a rezistat o perioada de cativa ani alaturi de avati si salai, apoi a cam disparut....