Pescuitul salaului iarna
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pescuitul salaului iarna
Nu sunt un priceput intr-ale salului deci va cer ajutorul!
Cam ce si cum ar trebui sa fac si la ce sa dau ca sa prins si eu salau iarna !Ca daca apele astea se incapataneaza sa nu inghete sa incerc si eu cateva iesiri la salau!
Cam ce si cum ar trebui sa fac si la ce sa dau ca sa prins si eu salau iarna !Ca daca apele astea se incapataneaza sa nu inghete sa incerc si eu cateva iesiri la salau!
pai in primul rand trebuie sa stii locuri cu adancime pe acolo pe unde pescuiesti tu. daca pescuiesti pe lacuri o barca ar fi foarte bine venita pt . a putea sa stai deasupra acestor gropane , altfel de pe mal nu e sigur ca potzi sa ajungi in zone cu adancime suficienta pt a gasi acest peste in acest anotimp.D.p.d.v. al nalucilor silicoane shi voblere shi uneori ocazional lingura
.

pai daca folosesti silicone potzi folosi gruburi sau shaduri cu jig de greutate (vezi tu cum sa fie echilibrat).La voblere tre sa folosesti voblere de tip deep runner ca sa ajunga la adancimea dorita.De exemplu io pescuiesc numa cu Rapala de la care folosesc seria DT sau tail dancer .Acum cu alegerea culorii voblerelor cat shi a dimensiunii lor
, aci e o problema , in functzie de culorile in care ai tu incredere.

-
- veteran
folosesc in preponderenta daca e vb de silicoane mai mari de 8cm : storm wild eye live perch de care eu sunt f multumit! sunt 2buc de 1oz buc la set
si storm pre-rigged wild eye jerkin' minnow (007) 7g, vin 5 buc per set
; sunt silicoanele la care am prins cel mai bine salau, adik in proportie de 80%
in rest prefer si mt silver shiner, perch si tennessee shad de 8cm

in rest prefer si mt silver shiner, perch si tennessee shad de 8cm

-
- veteran
nici odata nu am luat salau pe recuperare rapida...si vara la 30grade(in zilele mai "racoroase" tot trebea tarat pe fund...si jucat intr-un mod absolut stresant si enervant...cu miscari de peste sinucigash...am avut ocazia sa i-o pun practic in fata botului si cand il saltam mai vioi doar se uita la el...trebuia sa ridic shadul mai ceva ca un balerin... 

-
- veteran