Pescuitul salaului iarna

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 23 Dec 2006, 12:06

Pai la cap silicoane eu folosesc acumrelax si sunt destul de multumut de ele !
In rest la vobler nu mam omorat ca am cam luat la silicon da pe timp de vara!

Pose
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pose » 06 Ian 2007, 13:25

acum e ceva de genu silicoane vs voblare. sincer le prefer pe amandoua, care'i treaba ca cu un twister ajungi unde voblerul nu intra, totul depinde de loc la salai, si deobicei culori tipatoare (verded, alb, galben, albastru) cam la asa ceva am luat iarna (si vara cam tot aceeasi chestie este)

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 06 Ian 2007, 15:56

in materie de plastice am 95% numai Mister Twister si Super Shad...ceva Relax, ceva Storm...dar MT-urile raman no. 1! cele de la 3" pana la 4" sunt absolut mortale...culori recomand: Tennesse Tri Alive, Bleeding Shiner, Chartreuse Gliter, Fire Tiger, si culorile clasice: alb, alb/negru; de la Super Shad: Real Shad, Black Shad, Fire Tiger si Ghost Shad

le gasesti pe Magazinul Online... www.totalfishing.ro

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 06 Ian 2007, 16:19

De acord cu andrei -ovidiu!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 06 Ian 2007, 17:35

Va foarte multumesc de sfaturi!
Sa vedem cum se potrivesc noile plastice pe mana si batul meu!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Ian 2007, 18:17

din trusa de plastice nu trebuie sa lipseasca shad-uri, grub-uri sau combinatii, diverse culori
eu pe shad-uri merg pe mister twister si super shad ( mann's-uri nu se mai gasesc ), grub-uri mister twister, bass assassin curly shad
nu am dat cu plastice slider ( nu prea am mai fost pe balti in ultima vreme ), dar se pare ca sunt de asemenea foarte productive

in functie de ape, am cateva preferate pe care le incerc intai
pe ape salbatice, incep cu shad-uri, respectiv super shad 10 cm, real shad si ghost shad, apoi daca nu vrea trec super shad pearl chartreuse sau pe MT de 10 cm, verde cu glitter ( deci shad-uri mari, intai natural si apoui pe verde )
mai incerc MT-uri de 8 cm, de exmplu silver shiner ( si nu numai ), si apoi trec pe grub-uri mari sau curly shad-uri de la bass assassin, intai natural apoi strident

pe balti daca as merge, n-as mai incepe cu shad-uri, as incepe cu grub-uri sau curly shad-uri....

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 06 Ian 2007, 19:47

Multam fain!

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 09 Ian 2007, 21:49

Mai am o intrebare : ce jiguri preferati bila sau sabot si care permit o prezentare mai buna ?

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 10 Ian 2007, 07:32

eu le prefer pe cele de tip Sabot. am multe, de 14-17 si 21 de gr. pt. ca pescuiesc pe baraje in cele mai multe cazuri, dar si de 5-7-10 gr.!

ce e frumos la jig-urile Sabot, este ca atunci cand ating fundul apei shad-ul sta in sus cu coada si cu capu' jos, intr-o pozitie naturala, permitand un atac mai bun si mai hotarat in repaus!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 10 Ian 2007, 08:09

cred ca foarte important la pescuitul salaului iarna este,miscarea...mai exact miscarea f lenta cu pauze lungi... niste tarasuri.. cam o tura de tambur(2500) la 2 secunde, si pauze de 2-3 secunde, in perioada asta...nu prea se mai vad atacurile pe fir, eu unul le simt f bine in varga,mai ales atunci cand pescuiesc la taras.precizez ca pescuiesc cu o lanseta destul de dura (trabbuco ultron manie de 2,7m) si jiguri de 4-5g, pt ape de 2-3m adancime. pt adancimi mai mari...maresc greutatea jigului pna la 7g, chiar 10g pt apele de 7-8m adancime...

oricum in acest weekend apele vor fi lichide cam peste tot... asa ca vom verifica teoriile!
fir incins!

Scrie răspuns