pescuit la rapitori pe bratul borcea

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

borcea

Mesaj de laurentiucat » 07 Iun 2011, 22:23

bratul borcea are adancimea cea mai mare si curentul este mult mai repede decat pe dunarea veche.cel mai mult,dintre "rapitori" este avatul(care este ciprinid).il gasesti in repezisuri sau langa o salcie cazuta in apa unde se ascund pestisorii.
in orice caz ,anul asta e prost cu pescuitul din cauza apei care e scazuta.
Toti pescarii ajung in Rai...

pike99
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de pike99 » 10 Iun 2011, 02:28

a mai fost careva de curand?

niocii
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de niocii » 15 Iun 2011, 20:52

si eu o sa ma duc la un prieten in calarasi si tot pe borcea pescuim.nu stiti ceva locuri pe langa calarasi bune de dat la artificiale?ms anticipat

naka66
junior
junior

Mesaj de naka66 » 19 Iun 2011, 02:16

[quote="niocii"]si eu o sa ma duc la un prieten in calarasi si tot pe borcea pescuim.nu stiti ceva locuri pe langa calarasi bune de dat la artificiale?ms anticipat[/quote
pai daca o sa mergi la calarasi sunt destule locuri bune de pescuit la rapitor in zona.1bratul borcea avat salau stiuca sunt destule locuri chiar in apropierea orasului sau spre bacul spre bulgari si dupa.spre podul 4 se face un canal care iese din borcea nu cunosc prea bine latura aceasta eu cunosc f bine balta si pot sa iti zic ca insula pacuiul lui soare este aproape si daca gasesti o barca ceva poti ajunge acolo.tot in balta intre dunare si borcea e un brat se numeste rau lacul oltina f aproape o gramada de balti pe partea cealalta dunarea mergi spre rasova si la fel o sa gasesti la vlahi o balta la rasova cateva si una naturala si un mic brat si cateva crescatorii.inapoi spre fetesti la fel te poti opri prin zona jegalia e o zona f buna de avat la pietroiu la statia de pompare poti prinde somn avat stiuca in balta numai zic veriga tiu fermecatu etc etc etc toate intr o arie de 50km.trebuie doar sa vezi unde merge mai bine sau sa iesi la o plimbare daca ai o zi la dispozitie sa vezi si sa alegi locuri sunt destule:)

niocii
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de niocii » 19 Iun 2011, 19:19

ms ptr informatii.o sa ma duc si o sa caut locurie care mii leai zis.ms mult.si daca stii ce voblere /twistere merg mai bine.culori si dimensiuni daca stii

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 19 Iun 2011, 19:40

@naka66, de la bacul din calarasi pana la pacui ai mai bine de 25 km pe apa.

numai aproape nu e. despre veriga ...nu te supara dar astea sunt amintiri frumoase :wink:

naka66
junior
junior

Mesaj de naka66 » 19 Iun 2011, 22:19

rine scrie:@naka66, de la bacul din calarasi pana la pacui ai mai bine de 25 km pe apa.

numai aproape nu e. despre veriga ...nu te supara dar astea sunt amintiri frumoase :wink:
am zis o arie de 50km:)si daca gaseste pe cineva cu o barca.el a spus ca vrea sa prinda rapitor.el a zis ca vrea sa prinda ceva rapitor sa prinda deci.la veriga eu am prins anul trecut peste destul de frumos poate am ajuns inaintea braconierilor.dupa parerea mea rapitor prinzi in orice apa langa calarasi.mic mare depinde de noroc.locurile le vezi atunci la fata locului nu din auzite sau amintiri.adevarul este ca rar sa mai gasesti un loc nebraconat dar credema cum e veriga sunt zeci de care multi nu stiu si nu exagerez trebuiesc doar cautate inaintea braconierilor.avat ma indoiesc ca nu o sa reusesca sa prinda langa calarasi oriunde.eu merg la peste in balta de cel putin 20 de ani poate 3 luni pe an zi de zi.locurile un an au pest un an nu depinde de noroc de cautare.de exemplu ca tot vorbim de amintiri.anul trecut la fermecatu am prins stiuca de 7kg 2 bucati,la gropile lui manafu niste gropite f mic langa dig nu a fost an sa nu prind stiuca frumoasa si tot asa.avat oriunde in ce zona cu ceva curent.la bagare o balta care a avut mult timp numai stiuca mica sau a secat de tot acum cativa ani cand a bagat apa credema ca erau niste balti in padure intre dunare si bagare unde prindeam daca opream cred peste un sac in 2-3 ore.trebuiesc cautate locurile.macar unul tot este sa aibe stiuca frumusica.poate ma insel anul asta am auzit ca a fost apa mai mica eu nu am mai fost de un an acasa sper sa nu imi fac sperante degeaba pt luna care vine:D

naka66
junior
junior

Mesaj de naka66 » 19 Iun 2011, 22:21

rine scrie:@naka66, de la bacul din calarasi pana la pacui ai mai bine de 25 km pe apa.

Apropo ai ajuns anul trecut la veriga si nu ai prins stiuca?sau avat pe dunare acolo?

Radu_T
veteran
veteran

Mesaj de Radu_T » 20 Iun 2011, 09:38

Ia uite ce stie Naka de bine balta ialomitei....frumoase partide am facut si eu la manafu si nu mai zic la veriga ...pe vremuri...la lebada si nu mai zic de "338" la crap. De statia de la pietroiu (la 100 de m de casa :P era) am luat somn mare si am avut bucati care nu le-am clintit ...dar nu de curand.La veriga am fost de vreo 3 ani dar era trasa cu plasa toata ...stiuca frumoasa la 2 kg. nu mai mare am luat atunci pe canalele din apropierea "Casei albe".

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 20 Iun 2011, 11:35

stie naka,stie .
ce nu stie ,e ca dunarea n-a bagat apa anul asta si ca acum trei saptamani ,pe veriga, am vazut o metoda inedita pentru mine de "pescuit". au intrat in apa trei insi si dupa ce au intins plase au inceput sa bata apa cu niste prajini .pur si simplu manau pestele spre plase.
si eu m-am dus "sageata "sa bag o lingura pe acolo :cry:

pacuiul cred ca a ramas totusi ,unul din cele mai bune locuri de salau din zona aia.

Scrie răspuns