pescuit la crap
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Povestile voastre imi aduc aminte de amicul meu Nuran din Constanta, care la un pescuit la Canalul 5, a avut parte de captura vietii in conditii aparte. Un pescar din apropierea lui a intepat un somn mare care i-a rupt. Somnul a trecut peste firele lui Nuran, i le-a agatat, s-a incurcat in ele, si a plecat cu ele (de la vreo 3 lansete). A incercat sa-l scoata la prima, i-a rupt, la a doua i-a rupt, pana la urma l-a dat afara cu a treia lanseta. 76 kg !!!
- costica_fishing
- veteran
- vijelie
- veteran
caras la shad alb de 4cm
nu stiu daca sunt recordman in aceasta privintza, dar va asigur ca am prins intr-o zi 6-7 carasi intre 850-1100gr. cu shadul in gura si nu pe lateral.Sa nu mai spun de crapul romanesc care s-a spurcat de mult la pestishor si deci capturile la shad nu mai sunt o surpriza.Eu personal am zeci de asemenea capturi cu crapi de greutati aflate intre 2 si 27kg.
vijelie spaima patronilor

- vijelie
- veteran
todi scrie:Asa e Dane, pe Olt spre iarna se prinde si la shad si la grub. Un nou prieten de-al nostru pescar a emis o idee interesanta: se atine dupa bancurile de salau si mananca ce regurgiteaza dintosul. Orientarea spre hrana animala o data cu racirea apei este binecunoscuta la "pasnici". Devine un fel de scavenger.
Eu am prins 2 carasi la o partida de pescuit la biban cu peste mic viu. De clanta, regulamentar, si se intampla in decembrie.
Numai bine!
la pestishor se prinde destul de frecvent daca ai firca, si una din baltile din jurul Bucurestiului in care se intampla treaba asta este Iepuresti ,Walter unde se prinde si caras si crap la baboi.

ooooooo,ce pescar violenttodi scrie:Dupa ce acum o saptamana am agatat un **** de coada, sambata seara am mai proptit jigul intr'unul, spre deliciul asistentei. din pacate asta a scapat dupa o plecare de 10 m, desi am intepat mai mai sa rup batul. 100% adrenalina
Numai bine!

rapitor
ideea era alta, am gresit ca l'am oprit pe primul, deoarece n'am mai mancat crap de ceva timp si mi s'a parut de'a dreptul scarbos, asta pe langa faptul ca a avut saracu' 500 g de icre
la al doilea mi'a parut rau de timpul scurt care l'a petrecut la mine in bat
, dar oricum ii faceam vant inapoi caci ori nu stiu eu sa'i prepar ori chiar nu sunt comestibili
in trei partide de pescuit am reusit sa pun jigul pe 2 crapi, iar pana acum in 3 ani n'am luat nici un caras macar agatat. nu mai vorbesc de trecerile peste/pe sub fir
DAR nici atat de mult crap intr'un singur loc n'am vazut niciodata de cand pescuiesc eu pe olt.
Numai bine!

ideea era alta, am gresit ca l'am oprit pe primul, deoarece n'am mai mancat crap de ceva timp si mi s'a parut de'a dreptul scarbos, asta pe langa faptul ca a avut saracu' 500 g de icre

la al doilea mi'a parut rau de timpul scurt care l'a petrecut la mine in bat

in trei partide de pescuit am reusit sa pun jigul pe 2 crapi, iar pana acum in 3 ani n'am luat nici un caras macar agatat. nu mai vorbesc de trecerile peste/pe sub fir

DAR nici atat de mult crap intr'un singur loc n'am vazut niciodata de cand pescuiesc eu pe olt.
Numai bine!
- Wavedancer
- veteran
@Costica:
Nuran a prins somnul ala acu' 3 ani. Dar si mai misto e povestea cu vulpea urmarita prin tufe. "Prietenii stiu de ce!"
Ca sa revin la topic, da am prins crapi la naluci. In primavara asta, Lanseta G-Loomis BCR875 (recomandata pt. Carolina Rig), mulineta bait-casting Daiwa Millionaire CV-Z 203L, naluci Yamamoto Fat Senko (culori Red si Cinnamon Brown), "imbunatatite" cu atractant cu aroma de usturoi. Locul actiunii: Black Warrior River, Alabama, USA.
Nuran a prins somnul ala acu' 3 ani. Dar si mai misto e povestea cu vulpea urmarita prin tufe. "Prietenii stiu de ce!"

Ca sa revin la topic, da am prins crapi la naluci. In primavara asta, Lanseta G-Loomis BCR875 (recomandata pt. Carolina Rig), mulineta bait-casting Daiwa Millionaire CV-Z 203L, naluci Yamamoto Fat Senko (culori Red si Cinnamon Brown), "imbunatatite" cu atractant cu aroma de usturoi. Locul actiunii: Black Warrior River, Alabama, USA.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!
-
- senior
eu nu am prins crap(inca)dar un prieten mi-a trimis un msg d genu "siret+bug(mepps d 00)+0.18a facut un caras d 0.5kg".eu am prins caras la bucatica d firca relativ mult.+rosioara,babusca...mai nou am legat o rotativa (o agrafa,de care agat inca una si tot acolo pun o paleta mica.d cea de-a doua agrafa agat o musca)care initial a facut ravagii,genocid la clean.am nenorocit bibanu,tot cu ea.acum dau cu ea dupa rosioara si merge.sa nu credeti acuma ca daca am spart pestele cu lingurita asta,inseamna ca il si colectez pt prajeala.am si eu obraz.dar chestia asta are un inconvenient,acela ca torsioneaza mult firul.si merge numa cu 0.12 max 0.14.apropo am prins si pastrav cu ea.s-auzim numai d bine!!!!
.vara asta o pun s-alerge dupa avat(evident cu o paleta mai mare)