pescuit la crap

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 04 Oct 2004, 07:55

Am utilizat un cranck bait mare si sidefiu de la Lucky Craft. Insa cuplul Hutchinson/Daiwa se bagase in niste crengi de care se tinea strasnic, asa mi-a trebuit si dezagatatorul ca sa-mi pot scoate prada cu crengi cu tot.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 04 Oct 2004, 14:05

Asa e Dane, pe Olt spre iarna se prinde si la shad si la grub. Un nou prieten de-al nostru pescar a emis o idee interesanta: se atine dupa bancurile de salau si mananca ce regurgiteaza dintosul. Orientarea spre hrana animala o data cu racirea apei este binecunoscuta la "pasnici". Devine un fel de scavenger.

Eu am prins 2 carasi la o partida de pescuit la biban cu peste mic viu. De clanta, regulamentar, si se intampla in decembrie.

Numai bine!

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 04 Oct 2004, 14:14

Carnivor se stie ca devine odata cu racirea apei, insa comportamentul de rapitor este totusi o exceptie. Poate crede totusi ca siliconul este un vierme. La vobler sau lingura s-a intamplat sa prindeti?

Daniel Costache
junior
junior

Mesaj de Daniel Costache » 08 Oct 2004, 15:08

tudor scrie:Utilizez dezagatatorul, scot voblerul si de vobler era agatata o frumusete de lanseta de crap Rod Hutchinson 3,5 lbs cu o mulineta Daiwa Emblem in stare de functionare. Deci in doua saptamini in delta Ebrului o sa dau si la crap.
Despre ce dezagatator este vorba?
Fir intins

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 08 Oct 2004, 16:01

piticu
veteran
veteran

agatari neasteptate

Mesaj de piticu » 08 Oct 2004, 16:03

hmmm..
prin '87 asa linguream pe lacul IOR din Bucuresti, avea stiuca, daca te obisnuiai cu decorul de blocuri era OK. (pa vremea aia, azi cred ca as innebuni)
dadeam de pe mal si ma miscam in permanenta. Facusem cam juma de lac asa, aveam o rotativa nr.2 simpla.
la un moment dat am simtit asa un atac aproape imediat cum am inceput recuperarea, pe la vreo 20m.
intzep. mai ce stiuca e asta tragea liniar perfect vedeam cum se duce firu' drept intr-o parte, tensiunea nu era foarte - foarte puternica, abia ciriia mulineta, zic cit e de mare fraaaaaate? sau am agatzat? simteam ca e peste ca vibra lanseta deh... la un moment dat incepe sa ciriie mai tare si odata "se lasa greu pe ea" zic hopa acuma-ncepe. si a inceput, ciudat de tot cum nu mai vazusem niciodata sa traga stiuca... si de ce nu sare afara? si dupa aia brusc vine drept in mal! transpir. ma dau inapoi mulinez la viteza reiau contactu, vin aproape cind ce vad? sa-mi trag una - lingurita mea - deasupra apei agatata de un mare fir de 0.5, intins si ala! prind de el si incep sa trag - ce sa vezi? mare fitofag la 2 kile asa agatzat cu ditamai ancora de jepcari... rupsese saracu si tragea firu ala dupa el... rotativa s-a prins de o incurcatura de pe fir si asta e...
ii dadui drumu, nu ca as fi fost io mare ecologist p-atuncea da' chiar asa:
are cea mai rea carne dintre toate felurile de pesti de la noi... era pa vremea lu ceausescu, da, da' nici asa disperat nu eram... :D

vlady
utilizator nou
utilizator nou

pescuit la crap

Mesaj de vlady » 08 Mai 2005, 14:08

eu am reusit performantza sa prind o stiuca de vreo 2.5 kg la bob de porumb.asta se intampla anul trecut in august pe JIU.cand am vazut-o am ramas masca :o totusi cred ca a gresit tzinta(ii era fff foame probabil),treaba e ca a fost singuar stiuca pr care am prins-o vreodata pe JIU.si am mai cautat-o credeti-ma

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 09 Mai 2005, 09:33

pai si la 2.5kg nu a taiat firu'?
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 09 Mai 2005, 11:02

e un tip prevazator si dadea cu struna :D

piticule, piticule :lol:

Numai bine!

vlady
utilizator nou
utilizator nou

pescuit la crap

Mesaj de vlady » 09 Mai 2005, 13:06