Pescuit la clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
paul.
junior
junior

Mesaj de paul. » 19 Sep 2004, 19:02

imi pare bine ca am dat de cineva dintr-un oras cunoscut>
am acolo unul dintre cei mai buni prieteni si fratele la facultate.
frumos oras aveti.
in principiu la 70 km de casa avem toate speciile dar preferatele sunt cleanul si avatul.
la 10 metri in spatele gradinii dau la clean in principiu si pe crisul Negru merg tot asa cu de toate artificialele posibile.
apropo prietenul de care iti vb nu e prea incantat de reusitele din ultimul an de acolo.
zice ca toti mergeti numa pe dunare :lol:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 19 Sep 2004, 19:16

Nu neaparat,eu inca nu am avut sansa de a pescui la Dunare,in Delta nici atat.Dar sa stii ca pe raul Timis am avut capturi destul de bune(salau de 3.5 Kg,avat de 4Kg,stiuca de 3.5 Kg.Pe Bega am prins avat de 4.6 Kg.
Ce ma bucura foarte mult este ca,atunci cand apa e scazuta in raul Timis,e foarte limpede,vad cu ochelarii polarizanti albia raului,care are peste din belsug,unii sunt adevarati monstrii. :shock: Am vazut salau la 1m,probabil fitofag de 1.5 m.Bineinteles ca nu te poti apropia,te simt imediat.Deci peste este,dar e smecher :wink: ,s-a adaptat si el,trebuie sa-i dai naluci si tehnica pe masura.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

paul.
junior
junior

Mesaj de paul. » 19 Sep 2004, 22:09

o sa-i spun sa incerce Timisul ca pana acuma nu a avut sansa sa dea numai pe Bega si bineinteles ca primele dati a mers la ceva cu care sa acopere suprafata mare de apa cum nu cunostea nici raul si nici pestii ce se ascund in el.
Ii place foarte mult sa insiste pe voblere de clean, ceva de gen 4 cm si marea majoritate floting dar a zis ca nu a gasit inca locul in care apa sa fie linistita si pestele hotarat :)
A zis ca odata a incercat si la pestisor viu dar s-a lasat pagubas repede ca era pe fund verdata si malul de ii lasa bradulet de craciun pe struna de un metru jumate cand o scotea din apa.
Apropo ai intrebat ce pesti se pescuiesc la noi: am avut niste partide minunate de pastrav anu acesta si imi pare bine sa spun ca in ultimii doi ani s-a cam refacut populatia de pastrav pe cris( erau cam 2,3 bucati la 3000 grame pe partida si am mai zis ca s-a prins unul de 1.2 kg la care din pacate nu am fost martor.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 20 Sep 2004, 07:22

Paul, unde exact pescuiesti in Bihor? Eu am bunici langa Beius si cand ajung pe acolo dau si eu pe Crisul Pietros si Crisul Negru, doar ca pe acesta din urma nu prea se mai poate da la vobler din cauza prostiei de melasa sau ce e, care o arunca in apa cei de la Rieni de la European Drinks.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 20 Sep 2004, 19:08

Vai ce-mi faci pofta cu pastravii,o singura data am pescuit pastrav,cand eram copil,la bunici,cu rama rosie :cry:

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 27 Sep 2004, 07:06

Bineinteles rama rosie artificiala :lol:

paul.
junior
junior

Mesaj de paul. » 29 Sep 2004, 19:29

scuze! am fost plecat.
l-am intrebat pe Vali daca este de acord sa afisez pozele pe net si a fost de acord asa ca sper ca in curand sa va satisfac cerintele

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 30 Sep 2004, 00:53

mugurel scrie:Bineinteles rama rosie artificiala :lol:
Ce vrei,eram copil.La bunici,cu ata de cusut,ac cu gamalie indoit,rama rosie jucata(de pe pod) prin fata pastravului ce statea in curent.mai sportiv de atat nici nu se putea :wink:

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 30 Sep 2004, 07:25

Am glumit. Si eu, pana in ultimul an de liceu, cand mi-am facut primul permis, prindeam pastravul cu rama. Era destul de mult peste atunci si aruncam totusi pe cei mici inapoi, in apa.
In ultima vacanta din liceu, am cumparat o lanseta cu mulineta (fibra de sticla si mulineta ruseasca) si un baiat mai mare decat mine cu cativa ani m-a invatat sa pescuiesc la musca artificiala cu un buldo facut din dopul unei sticle de sampanie.

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 11 Oct 2004, 11:08

Mai prinde cineva clean in ultimul timp ? Eu nu mai reusesc, ultimele doua iesiri terminandu-se una cu doi pastravi eliberati, iar cealalalta cu un biban de asemenea eliberat. De fiecare data am dat dupa clean cu voblere (bineinteles in locuri diferite).

Scrie răspuns