pescuit la clean pe rauri

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
tito
veteran
veteran

Re: Cozma.

Mesaj de tito » 11 Iun 2010, 09:26

omgraptor scrie:Dintre voblerele de la cozma ce recomandati pt clean .. model/ culoare/ dimensiuni .
Eu cu voblerele cozma am avut cele mai bune rezultate. Problema lor este ca nu stau in curent si majoritatea necesita echilibrare. In rest nu am ce sa le reprosez, nota 10. Ideea e ca trebuie sa le prinzi smecheria, sa stii cum lucreaza fiecare. Pentru clean e un model de 3,5 cm care face ravagii.
ed- interesanta partida de pe Hartibaci.Am luat clean frumos, dar in zona Agnita-Nocrich. E mai greu cu deplasarea acum ,deoarece se reface drumul si rupi masina. Clean "urias" am prins in zona Sasaus-Nou Roman, pe valea care se varsa in Olt.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 11 Iun 2010, 10:24

tito scrie:
omgraptor scrie:Dintre voblerele de la cozma ce recomandati pt clean .. model/ culoare/ dimensiuni .
Eu cu voblerele cozma am avut cele mai bune rezultate. Problema lor este ca nu stau in curent si majoritatea necesita echilibrare. In rest nu am ce sa le reprosez, nota 10. Ideea e ca trebuie sa le prinzi smecheria, sa stii cum lucreaza fiecare. Pentru clean e un model de 3,5 cm care face ravagii.
ed- interesanta partida de pe Hartibaci.Am luat clean frumos, dar in zona Agnita-Nocrich. E mai greu cu deplasarea acum ,deoarece se reface drumul si rupi masina. Clean "urias" am prins in zona Sasaus-Nou Roman, pe valea care se varsa in Olt.
Daca sunt cleni mai mari in zona incearca cu un cozma de 7 cm , si o sa vina numai exemplari mai rasariti cu toate ca am prins si micuti cu aceasta ...
Sunt unii care zic ca nu merita sa" investesti" in Cozma ( vezi si pe forum ) ,eu zic ca sunt decente la un preti acceptabil :wink:

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 11 Iun 2010, 10:29

tito scrie:
Pe siteul unde are prezentarea de voblere cozma este specificat ca poti sa reglezi ochetul de la wobler in functie de cum vrei sa evolueze .Si mie mi se par dragute,desi recunosc ca inca nu am pescuit niciodata cu ele.Daca imi puteti recomanda ceva modele de clean si avat cu codurile specifice vi-as fi recunoscator.Mersi!
Imagine

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 11 Iun 2010, 10:33

kzoli tin sa itzi atrag atentzia asupra unui lucru care s-a discutat pe forum,simpla mulinare a rotativei nu da randament,e ca si cum ai face galagie in apa cu un par,cea mai buna metoda e cu stopuri si mulinat incet sau mulinat incet si jucat foarte putzin din varf in locurile unde crezi ca sta cleanul,asta e cea mai productiva si bineinteles ca prietenu meu adi a vazut lucrul asta pe propia piele,el find obisnuit numai sa mulineze si capos din fire nu a vrut sa puna in practica ideea de la inceput,deabia dupa ce i-am explicat si-a dat seama,in fine

Nu contest ceea ce zici ,insa prima data cand eu am dat dupa rapitor am dat la rotative ,si habar n-am avut ce si cum si tot am prins ...pe parcurs am invatat foarte multe ,si invat si acum ... dar in zilele cand degeaba insist la vobler ,daca pun o rotativa aproape imediat am atac
cu toate aceste nu-mi plac ca sucesc firul prea mult chiar daca fac improvizatii cu agrafe si minuni ...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 11 Iun 2010, 10:44

@Ariann vezi ce recomanda producatorul :wink: , dl Cozma e un pescar inrait , si recomandarea lui e pe baza experientei ...
Eu folosesc RH si A9 cam la toate speciile ... vezi pe site are si recomandare in functie de dimensiune si culoare ....

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 11 Iun 2010, 11:07

kzoli scrie:@Ariann vezi ce recomanda producatorul :wink: , dl Cozma e un pescar inrait , si recomandarea lui e pe baza experientei ...
Eu folosesc RH si A9 cam la toate speciile ... vezi pe site are si recomandare in functie de dimensiune si culoare ....
Mersi Zoli de idei.Ai prins si avat la culorile astea?
Imagine

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 11 Iun 2010, 11:18

Ariann scrie:
kzoli scrie:@Ariann vezi ce recomanda producatorul :wink: , dl Cozma e un pescar inrait , si recomandarea lui e pe baza experientei ...
Mersi Zoli de idei.Ai prins si avat la culorile astea?

Da chiar una de 4.5 kg la RH modelul de 9 cm ... cu stuna metalica .... :!: :!: :!: , inainte cu o zi am pierdut 2 naluci in locul respectiv ,din cauza dintoasei ....
La modelul de 7 cm vin si cleni de cate o palma si de aproape un kill , e un model zic eu universal bun la toate ... am prins si biban de 15 cm :lol: daca sunt cleni mai mici una de 5 cm ajunge .... depinde si de echipament cu unul UL e naspa sa lansezi un vobler de 7 cm , nu zic ca nu se poate ...dar e riscant

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 11 Iun 2010, 11:30

ia zi zoli unde se prinde un clean in jurul orasului daca tot veni vb :)
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 11 Iun 2010, 11:33

Pai la ce stil de atac are avatul nu e de mirare ca nu tine cont de struna metalica si alea alea....Si eu am vazut avat de 3 kg prins pe o oscilanta tip Taifun doar ca mai mare si gramaj mai greu tot cu struna metalica.
Imagine

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 11 Iun 2010, 11:47

grecu scrie:ia zi zoli unde se prinde un clean in jurul orasului daca tot veni vb :)
Clean in jurul orasului ?
Pe portiunea dintre cele 2 baraje in zona Alea Carpatilor pe partea dreapta a cursului (unirii) , In aval de baraj nr 2 ,la confluenta cu canalul colector (Muresul mic) Clenuti se prind frecvent in zona Ritz si mai jos spre Textila ...acum deja a inceput sa iasa iarba la suprafata ,si e mai greu ,dar nu imposibil . Locuri mai sunt si pe la barajul nr 4 de piatra (zona Benta) si mai sunt locuri ,doar sa fie libere ca pescarii au aparut ca ciupercile dupa ploaie ....

Scrie răspuns