Kzoli, de la Balauseri in jos sunt locuri formidabile pentru clean si somn (am un prieten care e certat rau cu cleanul si da exclusiv la somn, cu vobler, si scoate frecventi bucati la 4-6 kile). De la pod in sus locurile devin mai putin accesibile, dar cu atat mai fructuoase. Tu decizi. (legat de caiacul/barca, daca vrei sa prinzi clean in Tarnava, recomand sa stai ascuns pe mal, si lasa barca-n pace, ca n-ai nevoie....
Eu frecvent pescuiam in aval de termocentrala de la Fantanele pe parte dreapta a raului pana la Dumitreni ,sunt vreo 8-9 km ,pe mal Clean si somn mic e din belsug ...somn poate e si mai mare de 8-9 kg dar prea multe copaci cazuti in apa si nu poti sa scoti .In aval de pod e strand si pe vreme buna se spala si covoare ,am mai prins persana si patura cu rotativa ....pacat ca babele aveau peste 60 ....
Cat despre pescuitul din barca una mica si usoara e super, clenii n-au nici o treaba musca si langa copaie. Barcuta e unul din fibra de sticla de 2,20x1.15, mic ,usor, manevrabil singur o pun la apa si nu mai am treaba cu boschetii ,tufisuri etc. ...am facut rost si de motor dar acolo nu e cazul .
Recent, pana in prohibitie anul aceasta am cautat cleanul pe Niraj ,in amonte de Miercurea Niraj ... sunt cu gramada daca dai cu buldo si musca prinzi si cate 2 odata si bucati de un kil si mai mari ... Nu e picior de pescar prin zonele acelea ,cativa copii la bambus si atat .... Clenii n-au vazut vobler pe acolo ,si vin cu orice dai ,merita incercat daca ai drum prin zona,strecoara o lanseta prin masina ( dotarea standard deja la mine)...Singura problema ,ai grija unde parchezi masina ,ca poate o gasesti in bucatii ,demontat de fratii bruni .......