Pescuit in pastravarie

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

mihaimircea
veteran
veteran

Pescuit in pastravarie

Mesaj de mihaimircea » 11 Sep 2007, 15:49

Salut

Intr-un bazin mic de crestere a pastravului, unde acesta este hranit (cu ce se hraneste el) zilnic, se arunca pastravu la vobler/oscilanta sau e puturos?

Intrebarea pare penibila dar situatia este asa: un cunoscut are (in proprietate, facute de el pe propriul teren) cateva bazine de dimensiuni mici (gen 100x50m) in care creste pastravi (cum si ce nu stiu, probabil curcubeu). Auzind ca sunt pescar m-a invitat la el sa pescuim niste pastrav. Si sunt obligat sa onorez invitatia, impreuna cu seful meu care doreste sa-l invete sa pescuiasca "la rapitor" :P

Deci am vre-o sansa sau ma duc sa iau Romania Libera sa-mi caut de munca?
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 11 Sep 2007, 16:01

Am un prieten care a prins foarte bin in conditiile pe care le spui tu,poate da el amanunte pentru ca bantuie acest forum.Oricum ia-ti lingure rotative si oscilante mici,vbl mici-horneturi de la Salmo.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 11 Sep 2007, 16:30

Salut.
Intamplarea face ca am pescuit in atare conditii.
Coboram de la Balea spre Sibiu si am cotit-o la dreapta spre o pastravarie, i-am uitat numele. acolo erau mai multe bazine cu pastravi de diverse dimensiuni. intr-unul din ele patronii te indemnau sa prinzi pastravi pana in 25-30 cm cu "scule" de la ei, adica o telescopica cu pana si ca momeala ce ai la tine: paine, viermusi, chestii. Erau destui amatori dar care prindeau destul de slab, aproape deloc. Totul contra sumei de patrujdemii vechi/ora si ce prinzi iei obligatoriu acasa cu o suta de mii kilu'.
Am testat si eu si nevasta o groaza de naluci si am ajuns sa prindem aproape la orice. Era densitate mare de pastravi acolo si veneau buluc dupa naluci, cu lumanari, cu atacuri false, tot tacamul. Se adunase in jurul nostru o ceata hotarata care ne cereau "momeli" de-a noastre.
Ii eliberam pe furis, sa nu vada paznicul, am retinut vreo 5 pastraviori ca sa cadreze.
Pot sa zic ca a fost un mini-spectacol, a trebui sa plecam cand presiunea spectatorilor devenise prea mare. :)
Ca idee, erau f. multi pastraviori in bazin si am senzatia ca erau si hraniti mediocru.

aaaa, mai avea omu' un bazin acolo cu niste pastravi la 3-4 kile care "stagnau" nestingheriti pe sub podete. absolut superbi.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

miky
veteran
veteran

Re: Pescuit in pastravarie

Mesaj de miky » 11 Sep 2007, 16:49

mihaimircea scrie:Intr-un bazin mic de crestere a pastravului, unde acesta este hranit (cu ce se hraneste el) zilnic, se arunca pastravu la vobler/oscilanta sau e puturos
fara probleme daca ai asa o ocazie te vei distra copios,...
in primul rand, in bazinele astea de crestere, unde omul le da de mancare, pestii nu mai sunt speriosi fata de om fiind invatati cu prezenta lui,...
in al doilea rand, daca locul e intens populat, vesnic este o competitie pentru mancare intre ei, pastravul nu se satura niciodata, asa ca se vor repezi mai multi odata la momeala si-l vei prinde pe care apuca sa fie mai sprinten,...
chiar daca sunt hraniti cu concentrate, pastravii nu-si pierd instinctele si ataca orice aduce cu o ganganie sau pestisor viu,...
curcubeul, mai ales este un peste lacom....
daca chiar ti se pare ca nu e miscare pe balta, roaga-l pe prietenul tau sa "agite" o mana de concentrate, deasupra apei (de altfel el va sti ce sa faca, daca chiar te-a invitat cu placere)- lucrurile se vor schimba imediat... si apa va incepe sa "fiarba"....
insa daca ai asa o ocazie,... e pacat sa nu te distrezi la musca artificiala,... mai ales ca in cazuri d-astea, orice musca e buna nu trebe sa cauti te miri ce model,....
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 11 Sep 2007, 18:13

leba scrie:Salut.
Intamplarea face ca am pescuit in atare conditii.
Coboram de la Balea spre Sibiu si am cotit-o la dreapta spre o pastravarie, i-am uitat numele. acolo erau mai multe bazine cu pastravi de diverse dimensiuni. intr-unul din ele patronii te indemnau sa prinzi pastravi pana in 25-30 cm cu "scule" de la ei, adica o telescopica cu pana si ca momeala ce ai la tine: paine, viermusi, chestii. Erau destui amatori dar care prindeau destul de slab, aproape deloc. Totul contra sumei de patrujdemii vechi/ora si ce prinzi iei obligatoriu acasa cu o suta de mii kilu'.
Am testat si eu si nevasta o groaza de naluci si am ajuns sa prindem aproape la orice. Era densitate mare de pastravi acolo si veneau buluc dupa naluci, cu lumanari, cu atacuri false, tot tacamul. Se adunase in jurul nostru o ceata hotarata care ne cereau "momeli" de-a noastre.
Ii eliberam pe furis, sa nu vada paznicul, am retinut vreo 5 pastraviori ca sa cadreze.
Pot sa zic ca a fost un mini-spectacol, a trebui sa plecam cand presiunea spectatorilor devenise prea mare. :)
Ca idee, erau f. multi pastraviori in bazin si am senzatia ca erau si hraniti mediocru.

aaaa, mai avea omu' un bazin acolo cu niste pastravi la 3-4 kile care "stagnau" nestingheriti pe sub podete. absolut superbi.
Ai fost la Pensiunea si Pastravaria Albota. Un loc superb cum rar ti-e dat sa vezi in Romania...pastravarie, calarie, ATV-uri, vanatori organizate, iar la pensiune exista 8 bazine cu pastravi absolut superbi...pe bazinul cu cei de 3-4 kile exista un bar si o terasa plutitoare pe apa unde stai la bere si pastravii inoata pe la picioarel tale. Absolut superb :)

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 11 Sep 2007, 18:15

Am avut si eu ocazia de mai multe ori si am prins cu orice. O sa vezi ce pescar bun si talentat va fi seful tau. :lol:

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 11 Sep 2007, 18:17

tudor scrie:Am avut si eu ocazia de mai multe ori si am prins cu orice. O sa vezi ce pescar bun si talentat va fi seful tau. :lol:
egzact... :D , tudor stie si zice f. bine :D :wink:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 11 Sep 2007, 18:20

Pai acolo trebuie dus seful intotdeauna. Tu dai fara carlig si-l lasi numai pe el sa prinda. Dupa aia dai o bere, mai faci niste complimente, si profiti ca sa-i ceri sa-ti ridice salariul. :lol:

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 11 Sep 2007, 18:25

Deci m-am scos. Poate prind si o prima cu ocazia asta

Leba, Andrei-Ovidiu: co horneturi (sau altceva dimensiuni mici) sau ati dati si cu peste 7cm?
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 11 Sep 2007, 18:29

uite asa ne prostituam! :lol:

Macar injura-l, da-i suturi, pune-l sa plateasca berea, .... ceva, ca asa se face intre pescarii de rapitori! :twisted:

Macar chiuliti si voi de la servici pe tema asta? :idea:
Zii ca trage mai bine in zilele lucratoare. :D
near the beer

Scrie răspuns