Pescuit in pastravarie

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 12 Sep 2007, 11:30

totusi, e o oareceare diferenta si la pastravarie intre bazinele unde sunt crescuti pastravii si cele in care sunt bagati pt. pescuit. cel putin in Italia asa era, nu stiu cum e la noi. deci pt. pescuit era un bazin separat, nu pescuiai in bazinele unde se cresteau pastravii.
ps. in bazinul de pescuit am vazut cateva carduri de crapi foarte frumosi :)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 12 Sep 2007, 14:23

Adi_ scrie:nu stiu cum e la noi. deci pt. pescuit era un bazin separat, nu pescuiai in bazinele unde se cresteau pastravii.
asa este si la Albota...
insa pestii din bazinul de pescuit, sunt scosi tot din bazinele pentru crestere, cu cel mult o zi in urma,... asa ca n-au timp sa se salbaticeasca, adoptand acelasi comportament de care zicea sanya,....
bine,... nu chiar iti mananca de pe deget, insa in rest tot ce pica pe apa e ... o posibila mancare....
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 12 Sep 2007, 16:05

asta cu picatul pe apa... nu stiu ce sa zic. se aratau curiosi, dar de cele mai multe ori doar urmareau voblerul si trebuiau provocati ca sa atace, deci nu atacau ca disperatii.
unde am pescuit eu, pastravii erau destul de speriosi. adica trebuia sa te apropii de mal destul de discret, altfel o-ntindeau de acolo.
din ce mi-a zis tipul cu care am fost, la ei nu se prea practica pescuitul cu naluci la pastrav. toata lumea da cu rama, paine, chestii de-astea. la ei nu e interzis pescuitul la pastrav cu naturale ca la noi.
chiar m-am uitat la o caseta video in care se prezentau tehnici de pescuit la pastrav. crezi ca am vazut ceva despre vobler? nici vorba... :?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 12 Sep 2007, 16:46

...parca mai era un sef ca asta,intr-un film romanesc...in delta...sa prinda ..."Monstrul" :lol: :P :lol:
In crescatorie prinzi 100%,dar sunt de parere sa folosesti naluci mici.Sincer nu am pescuit intr-o pastravarie,dar am cumparat pastrav direct "de la sursa",de multe ori si din ce am observat eu ,cred ca manca orice."Promovare"usoara !
Fir intins ! tuturor. :wink:

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 12 Sep 2007, 18:05

eu am pescuit intr-o pastravarie intr-un bazin amenajat special pentru pescuit.....curcubeii si fantaneii din el erau destul de stresati..apa fiind foarte limpede si pe mal forfota mare......de foame nu mananca decat foarte de dimineata sau seara tarziu cand nu mai este agitatie pe mal.....de aceea majoritatea si-au cumparat pastravul....dar eu cu voblere si shaduri mici am prins foarte bine(e adevarat ca a trebuit sa fac slalom printre firele "plutasilor" dar a meritat! :lol: pestii atacau mai mult din agresivitate si din curiozitate!asa ca tre sa ii enervezi!dupa cum il descrii pe seful tau.....lui nu-i va fi greu! :twisted:

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 12 Sep 2007, 18:08

:twisted: :lol: :lol:

Scrie răspuns