Pescuit cu pluta si plastice moi ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pescuit cu pluta si plastice moi ?
Am vazut mai multe filmulete unde se pescuia la jiguri cu plastice dar aveau si pluta pt a mentine naluca la o anumita adancime. Erau plute fixe nu din acelea culisante. A incercat cineva asa ceva? Ma gandesc ca nu e chiar rea ideea cand cauti pestii intre ape.
-
- utilizator constant
mult mai simplu si mult mai eficient binenteles daca nu pescuiesti la vobler
jigul atinge apa numeri in gand -1,2 incepi recuperarea mentinand jigul cat mai constant la acelasi nivel
1,2,3 faci acelasi lucru 1,2,3,4, si tot asa
cand ti-a dat totul este sa stii la ce adancime
ex ti-a dat la 8 toate recuperarile vor incepe cand ai ajuns la 8 mentinand o constanta pe cat posibila pt a nu scapa jigul mai jos sau al ridica mai sus
specii tinta - stiuca salau si mai ales biban so mai prinde si altele dar nu stiu eu
poti sa ai partide memorabile si cei de langa tine sa nu aiba habar ce se intampla binenteles daca nu stiu si ei sa numere

jigul atinge apa numeri in gand -1,2 incepi recuperarea mentinand jigul cat mai constant la acelasi nivel
1,2,3 faci acelasi lucru 1,2,3,4, si tot asa
cand ti-a dat totul este sa stii la ce adancime
ex ti-a dat la 8 toate recuperarile vor incepe cand ai ajuns la 8 mentinand o constanta pe cat posibila pt a nu scapa jigul mai jos sau al ridica mai sus
specii tinta - stiuca salau si mai ales biban so mai prinde si altele dar nu stiu eu
poti sa ai partide memorabile si cei de langa tine sa nu aiba habar ce se intampla binenteles daca nu stiu si ei sa numere

- Torescu Octavian
- senior
pescuitul cu pluta face diferenta.dar nu cu pluta fixa ci culisanta.eu dau in felul asta de cativa ani si am avut rezultate mult mai bune decat alti pescari care trageau jigul direct.analizeaza situatia si ai sa vezi ca asta revolutioneaza pescuitul la jig.bine asta dupa ce sti locul foarte bine.adica racai cu jigul sau cu sonarul si apoi introduci pluta.
"...ai sa vezi ca asta revolutioneaza pescuitul la jig.bine asta dupa ce sti locul foarte bine.adica racai cu jigul sau cu sonarul si apoi introduci pluta"
Nu revolutioneaza in niciun fel pescuit la jig, e doar una dintre metodele ce pot fi folosite in anumite conditii/locatii. Mai mult, nici macar nu face diferenta in ceea ce priveste numarul de capturi, ci doar in ceea ce priveste numarul jig-urilor si soft plasticelor pierdute/salvate
Nu revolutioneaza in niciun fel pescuit la jig, e doar una dintre metodele ce pot fi folosite in anumite conditii/locatii. Mai mult, nici macar nu face diferenta in ceea ce priveste numarul de capturi, ci doar in ceea ce priveste numarul jig-urilor si soft plasticelor pierdute/salvate

Salut. Nu se foloseste jig. Pot fi 2 variante carlig nelestat sau carlig lestat ca mai jos. Da randament bun pe ape curgatoare ,zone cu agatatura dar si pe lac din barca. Pe rau lansezi si dai fir ca pluta sa duca twisterul la vale atat cat sa poti vedea foarte bine orice miscare suspecta la pluta. Pestii nu totdeauna ataca ferm ci mai si tatoneaza momeala.Poti jongla adancimea in functie de cat de mare e lanseta( poti folosi o lanseta bolo sau martch)
http://www.spro.nl/catalogus2010/UK/flash.html#/144/
da clic pe pagina din stanga pentru zoom
Numai bine. Mircea13
http://www.spro.nl/catalogus2010/UK/flash.html#/144/
da clic pe pagina din stanga pentru zoom
Numai bine. Mircea13
- aquaelement
- junior
Exista 3 tipuri distincte in pescuitul cu pluta:
1. Pescuitul cu pluta culisanta fara opritor,pluta avand libertatea maxima de miscare pe toata lungimea firului. Se foloseste in special pe apele cu adancimi mici si bogate in structuri si vegetatie .
2. Pescuitul cu pluta culisanta scufundata (parasuta),pluta find blocata de un nod opritor .Acest stil se preteaza foarte bine in pescuitul la distanta mare. 70-100m.
3.Pescuitul cu pluta fixa, foarte bun pe structuri iarna in zone restranse .
mai multe detali in noul numar S.P.
1. Pescuitul cu pluta culisanta fara opritor,pluta avand libertatea maxima de miscare pe toata lungimea firului. Se foloseste in special pe apele cu adancimi mici si bogate in structuri si vegetatie .
2. Pescuitul cu pluta culisanta scufundata (parasuta),pluta find blocata de un nod opritor .Acest stil se preteaza foarte bine in pescuitul la distanta mare. 70-100m.
3.Pescuitul cu pluta fixa, foarte bun pe structuri iarna in zone restranse .
mai multe detali in noul numar S.P.