Pescuit cu pluta si plastice moi ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 19 Mai 2010, 09:46

torescu octavian ,voi incerca metoda ta pe o apa de 10 m cu copacii ridicati pana la 8 plini de scoica ,sa vad ce iese (din barca )
dar eu garantez ca daca agatatura e plina de monofilament nu faci nimic .
voi pescuiti asa nu ca salaul ar sta intre ape,substratul e dificil .aia care insista pe substrat sunt cu vaca .
walleye

aquaelement
junior
junior

Mesaj de aquaelement » 19 Mai 2010, 11:00

adrian frunza scrie:torescu octavian ,voi incerca metoda ta pe o apa de 10 m cu copacii ridicati pana la 8 plini de scoica ,sa vad ce iese (din barca )
dar eu garantez ca daca agatatura e plina de monofilament nu faci nimic .
voi pescuiti asa nu ca salaul ar sta intre ape,substratul e dificil .aia care insista pe substrat sunt cu vaca .
Daca apa are 10m si copaci scufundati sunt pana sus,eu unul nu as incerca metoda asta ..in fine, e doar parerea mea . As incerca alte solutii,nu stiu as decide in momentul respectiv...,vedeti orice metoda daca nu e bine exploatata,ori cade in derizoriu ,ori ramane anonima . Cel mai important lucru este sa gasim solutia castigatoare pentru fiecare caz in parte ...,parerea mea monsieur' :D

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 19 Mai 2010, 11:05

cam grele conditiile de acolo.si daca are si mono printre copaci nu cred ca te ajuta pluta.ascunde carligul in burta sadului.taiel pe lungime dar nu de tot astfel incat carligul sa se poata misca prin burat sadului si il intepi usor intr o parte.poate sti metoda asta.pluta te ajuta in alte conditii.de apa mai mica medie vant tare,se pescuieste bine asa printre stufuri vechi scufundate.etc

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 19 Mai 2010, 11:23

se pescuieste bine asa printre stufuri vechi scufundate...

Metoda e nr 1 la stiuci ascunse prin trestia taiata si locul inundat :!:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 19 Mai 2010, 11:57

Am spus la inceputul topicului ca nu vad de ce as utiliza pluta la silicoane in afara pescuitului vara pe lacuri de baraj.
Nu o data mi s-a intamplat sa prind salau, si nu mic, pe lacuri de baraj dand cu crank baituri care coboara la 5-6m cand le aduci dupa ce lansezi, si pana in 10m la trena. Cum explicam fenomenul, mai ales ca sonarul imi arata o adancime de peste 40m sub barca.
Deci e sezonul cald, nimic nu da in timpul zilei pe la maluri, pe lacurile respective nefiind stiuca sau biban. Lacurile sunt foarte intinse si pestele prada este mai ales obletele. Obletii se plimba in bancuri putin deasupra termoclinei. Dar dedesupt umbla niste pesti mai mari. Dupa ce am prins mai multi salai la cranck, am pus si oblete mort, cu pluta, lasat la 5-6m. Si hatz, iarasi atac. Cu toate ca substratul era departe de tot. Daca in locul obletelui as fi pus un silicon ar fi fost atacat fara dar si poate, insa trebuie dat teapa imediat, salaul ne tinand siliconul in gura atat cat tine obletele natural.

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 19 Mai 2010, 12:05

pluta se foloseste doar pe lacuri exclus curent

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 26 Mai 2010, 07:10

tudor ,ce spui tu seamana cu un articol din la peche et les..... comportamentul asta e dictat de termoclina si comportamentul prazii .
sambata pe apa de 10 mi s-a ridicat salaul pana langa barca .
walleye

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 26 Mai 2010, 07:14

ce vorbesti dom'le ,exclus curent (electric?!)
ia uite aici
http://www.youtube.com/watch?v=D9lKaazW ... re=related
walleye

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 26 Mai 2010, 08:07

adrian frunza scrie:tudor ,ce spui tu seamana cu un articol din la peche et les..... comportamentul asta e dictat de termoclina si comportamentul prazii .
Ai ajutat sa urca la suprafata ?: :wink: sau a venit de bunavoie sa te vada ? :wink: :lol:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 26 Mai 2010, 11:12

adrian frunza scrie:tudor ,ce spui tu seamana cu un articol din la peche et les..... comportamentul asta e dictat de termoclina si comportamentul prazii .
Articolul despre care vorbesti e destul de vechi. Scris de Michel Taragnat.
Prin regiunea lui sunt lacuri de baraj destul de mari. Observase si el fenomenul in timpul verii.

Scrie răspuns