Pescuit cu pluta si plastice moi ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- Torescu Octavian
- senior
pluta face diferenta asta este sigur.pescuiesc de vreo 3 4 ani in acest fel pe anumite balti si randamentul a fost mult mai bun.
deci ca sa inteleaga anumiti cititori ce face pluta(inafara de fff si aquaelement care au experimentat acest stil)
1-- cand apa este mica si exista agatatura multa vrem sa punem un jig cat mai usor ca sa nu se infiga in agatatori direct cum atinge fundul.dar in felul asta punand bila mica micsoram lungimea lanseului si nu mai ajungem in zonele de foc.eu am descoperit o metoda acum cativa ani prin care pot da cu 3 4 5 7 9 grame la distante considerabile in functie de directia si puterea vantului.
2introducem o pluta pe fir de forma semirotunda cat o mingie de tenis de masa(neeaparat materialul din care este construita pluta sa aiiba ceva greutate ori introducem in pluta o biluta de plumb ca sa nu ramana in spate cand lansam.
3 faceti incercari cu diferite gramaje pe fire nu foarte groase 4 6 8 10 lb in functie de echipament.sa vedeti ce bine se lanseaza o bila de 5 grame cu pluta pe fir si ce bine trece twisterul printre agataturi datorita unghiului de cadere a twisterului.
4 incercati sa adaptati mereu greutatea jigului in functie de zona adancimea apei canditii meteo.veti ajunge mai greu la mal cu jigul dar nu va fi o problema acest lucru ca o sa ajungeti la mal si cu peste ,iar zona va fi mult mai bine tatonata.
practicand acest stil veti intelege despre ce vorbesc.
nu pescuiti in acest fel in curent doar pe balti
in constanta cativa pescarii la rapitor au inteles ca pluta face diferenta.
mai este mult de vorbit pe tema asta .Fir intins!!
deci ca sa inteleaga anumiti cititori ce face pluta(inafara de fff si aquaelement care au experimentat acest stil)
1-- cand apa este mica si exista agatatura multa vrem sa punem un jig cat mai usor ca sa nu se infiga in agatatori direct cum atinge fundul.dar in felul asta punand bila mica micsoram lungimea lanseului si nu mai ajungem in zonele de foc.eu am descoperit o metoda acum cativa ani prin care pot da cu 3 4 5 7 9 grame la distante considerabile in functie de directia si puterea vantului.
2introducem o pluta pe fir de forma semirotunda cat o mingie de tenis de masa(neeaparat materialul din care este construita pluta sa aiiba ceva greutate ori introducem in pluta o biluta de plumb ca sa nu ramana in spate cand lansam.
3 faceti incercari cu diferite gramaje pe fire nu foarte groase 4 6 8 10 lb in functie de echipament.sa vedeti ce bine se lanseaza o bila de 5 grame cu pluta pe fir si ce bine trece twisterul printre agataturi datorita unghiului de cadere a twisterului.
4 incercati sa adaptati mereu greutatea jigului in functie de zona adancimea apei canditii meteo.veti ajunge mai greu la mal cu jigul dar nu va fi o problema acest lucru ca o sa ajungeti la mal si cu peste ,iar zona va fi mult mai bine tatonata.
practicand acest stil veti intelege despre ce vorbesc.
nu pescuiti in acest fel in curent doar pe balti
in constanta cativa pescarii la rapitor au inteles ca pluta face diferenta.
mai este mult de vorbit pe tema asta .Fir intins!!
Am incercat si eu de curand intr-un lac cu pastrav asa ceva. Voiam sa folosesc niste jiguri foarte mici (1/64-1/32oz) pe echipament UL (dar care are putere minima de aruncare 1/32oz) asa ca nevoia m-a invatat ce sa fac. Am pus o pluta mica cu plumb (din aia "snap-on") pe fir si astfel aruncam mult mai departe decat fara. Apoi joc naluca din manerul lansetei si curcubeii pun botul 

Pentru asta exista buldo sau bombeta. Nu cred ca vei gasi in US dar cand te intorci in tara vei gasi.aditud scrie:Am incercat si eu de curand intr-un lac cu pastrav asa ceva. Voiam sa folosesc niste jiguri foarte mici (1/64-1/32oz) pe echipament UL (dar care are putere minima de aruncare 1/32oz) asa ca nevoia m-a invatat ce sa fac. Am pus o pluta mica cu plumb (din aia "snap-on") pe fir si astfel aruncam mult mai departe decat fara. Apoi joc naluca din manerul lansetei si curcubeii pun botul
Am gasit si aici, de mai multe feluri. Problema cu ele este ca nu le mai vad dupa ce dau cu ele la 25-30m. Poate sa le vopsesc varful...sau sa lipesc ceva galben sau portocaliu pe varf...tudor scrie:Pentru asta exista buldo sau bombeta. Nu cred ca vei gasi in US dar cand te intorci in tara vei gasi.aditud scrie:Am incercat si eu de curand intr-un lac cu pastrav asa ceva. Voiam sa folosesc niste jiguri foarte mici (1/64-1/32oz) pe echipament UL (dar care are putere minima de aruncare 1/32oz) asa ca nevoia m-a invatat ce sa fac. Am pus o pluta mica cu plumb (din aia "snap-on") pe fir si astfel aruncam mult mai departe decat fara. Apoi joc naluca din manerul lansetei si curcubeii pun botul
-
- utilizator constant
@ torescu octavian
categoric ca sunt dispus sa incerc dar mai ne trebuiesc niste sfaturi de la tine si sper sa fii amabil sa ne initiezi si pe noi pt a nu orbecai timp f indelungat
la salau ce trebuie facut ,noaptea cum vad pluta sau cum primim semnal pt a sti ca dincolo e un salau
daca nu pescuiesti noaptea poti spune si despre pescuitul pe zi ,important este sa ne scoti un pic din ceata referitor la stilul asta si pe urma fiecare decide ce si cum
multumim anticipat
categoric ca sunt dispus sa incerc dar mai ne trebuiesc niste sfaturi de la tine si sper sa fii amabil sa ne initiezi si pe noi pt a nu orbecai timp f indelungat

la salau ce trebuie facut ,noaptea cum vad pluta sau cum primim semnal pt a sti ca dincolo e un salau
daca nu pescuiesti noaptea poti spune si despre pescuitul pe zi ,important este sa ne scoti un pic din ceata referitor la stilul asta si pe urma fiecare decide ce si cum
multumim anticipat
Felicitari ptr articol.aquaelement scrie:Exista 3 tipuri distincte in pescuitul cu pluta:
1. Pescuitul cu pluta culisanta fara opritor,pluta avand libertatea maxima de miscare pe toata lungimea firului. Se foloseste in special pe apele cu adancimi mici si bogate in structuri si vegetatie .
2. Pescuitul cu pluta culisanta scufundata (parasuta),pluta find blocata de un nod opritor .Acest stil se preteaza foarte bine in pescuitul la distanta mare. 70-100m.
3.Pescuitul cu pluta fixa, foarte bun pe structuri iarna in zone restranse .
mai multe detali in noul numar S.P.
Eu vorbesc despre faptul ca te ajuta sa arunci departe. Asta mi se pare ca era problema ta. Bine inteles ca nu le vezi si nici nu trebuie mai ales la salmonide.aditud scrie: Am gasit si aici, de mai multe feluri. Problema cu ele este ca nu le mai vad dupa ce dau cu ele la 25-30m. Poate sa le vopsesc varful...sau sa lipesc ceva galben sau portocaliu pe varf...

- Torescu Octavian
- senior
mai este mult de discutat pe tema asta.atacul se simte exact ca si cand ai da normal.nu este nici o diferenta.noaptea i ti iei un reper pe o lumina si stai cu varful pe ea.maresti un pic gramajul in functie de ce am scris mai sus.urmaresti varful lansetei cand se destinde.anii petrecuti pe balta i ti ridica simturile la maxim .pescuieste asa si o sa vezi ca jigul cu pluta face diferenta.i mi este lene sa scriu cam tot ce as vrea sa scriu ca as scrie pagini intregi.poate o sa fac un articol ca elvis vreodata:))(aquaelement)
OK, inteleg. Data viitoare pun buldo, sa vad daca, in primul rand, creste frecventza atacurilor.tudor scrie:Eu vorbesc despre faptul ca te ajuta sa arunci departe. Asta mi se pare ca era problema ta. Bine inteles ca nu le vezi si nici nu trebuie mai ales la salmonide.aditud scrie: Am gasit si aici, de mai multe feluri. Problema cu ele este ca nu le mai vad dupa ce dau cu ele la 25-30m. Poate sa le vopsesc varful...sau sa lipesc ceva galben sau portocaliu pe varf...
- aquaelement
- junior
Pai nu cred ca daca pui un buldo o sa sara pestii pe mal ..,pui un buldo,bombeta,pluta sau ce doresti tu,atunci cand condiitile o cer ...,alfel nu vad rostul. Si cum a zis si Tudor ,nu vad de ce trebuie sa vezi bombeta in pescuitul la salmonide .OK, inteleg. Data viitoare pun buldo, sa vad daca, in primul rand, creste frecventza atacurilor.