Pescuit cu dandineta
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pescuit cu dandineta
Am aflat,in iarna asta(din pacate n-a fost gheata,sa pot aplica cele aflate) despre pescuitul cu dandineta.In mare,la copca,am priceput,ce-i de facut. M-am gandit,ca si vara,din barca,pe lacuri s-ar putea utiliza aceasta naluca,in special unde sunt adancimi mari(ex acumularile hidroenergetice) .Daca sunt cunoscatori ai metodei,poate sunteti unii,care ati si practicat-o,eu va astept cu sfaturi,oricum,in nord,pana vom putea si noi pescui,altceva mai bun de facut,n-avem! :D
Va raspund tot din nord. Da , este adevarat ce spuneti. Este o naluca la fel de buna si vara daca o folosesti cum trebuie.Am pescuit vara din barca la dandineta dar si de pe mal. De exemplu , la piciorul podului de pe baraj (8-10 m) si nu numai.Cand bibanul este inactiv este o metoda precisa de a-l convinge sa actioneze.Daca va intereseaza detalii voi reveni.
Dandineta: Nu sunt multumit de cele din comert si atunci le confectionez eu.
La un peste mai lent in miscari in timpul iernii merge bine o dandineta mai usoara care sa aiba o cadere lenta. Se rezolva cu o antena de radio, ciocan de lipit,etc. Dandineta de minim 5cm, doua carlige (spate , fata) foarte subtiri (mustad sau trabuco, 6-8). Se lucreaza cu atentie pentru a evita degradarea culorii argintii stralucitoare. Daca se doreste culoarea galbena , nimic mai simplu: se smirgheluieste pana capata culoarea galben-aurie. Greutatea variabila , in functie de adancime si perioada. In loc de inel de prindere , un vartej usor. Mai revin.
La un peste mai lent in miscari in timpul iernii merge bine o dandineta mai usoara care sa aiba o cadere lenta. Se rezolva cu o antena de radio, ciocan de lipit,etc. Dandineta de minim 5cm, doua carlige (spate , fata) foarte subtiri (mustad sau trabuco, 6-8). Se lucreaza cu atentie pentru a evita degradarea culorii argintii stralucitoare. Daca se doreste culoarea galbena , nimic mai simplu: se smirgheluieste pana capata culoarea galben-aurie. Greutatea variabila , in functie de adancime si perioada. In loc de inel de prindere , un vartej usor. Mai revin.
Asa este,actioneza f.bine asupra bibanului,chiar si vara.mihali scrie:Cand bibanul este inactiv este o metoda precisa de a-l convinge sa actioneze
Varga de 4 m,dandineta lasata ""la fund""apoi trasa in sus cu miscari bruste si apoi lasata sa atinga din nou fundul.Eu am folosit metoda asta la buza nuferilor, la Snagov, unde apa atinge 3-4 m.
miscarea asta aduce as jigging vertical,in cazul asta cred ca faci treaba buna la bibani si cu un grub/shad pe masura.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
-
- senior
dandineta
Mie dandineta mi se pare o naluca exclusiv de iarna, atunci cand nu folosim jiguri, linguri si altele....Cel putin eu nu am incercat sa "dandinesc" vara, nu cred ca are acelasi farmec....
Cand e cald e alta placere sa dai la twister, vobler....
@mihali - daca esti din bt, poate ne intalnim sa facem o iesire pe undeva...Prut, Siret, etc.
Cand e cald e alta placere sa dai la twister, vobler....
@mihali - daca esti din bt, poate ne intalnim sa facem o iesire pe undeva...Prut, Siret, etc.
Re: dandineta
@mihali - daca esti din bt, poate ne intalnim sa facem o iesire pe undeva...Prut, Siret, etc.[/quote]
Sunt din jud. Botosani si invitatia o accept cu placere.
Sunt din jud. Botosani si invitatia o accept cu placere.