pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Michael
- Moderator

ceva lingurite/naluci lestate dedicate pescuitului vertical,la copca.
vezi aici
-
empthy_cluster
- veteran

salu..
multzam stiu nalucile dar termenul dantineta imi era total necunoscut, merszi si scuze pentru intrebarea acum banala

be smart be silent be deadly.....
-
dan popa
- senior

@ mihali
bucatica de antena de radio o turtesti sau o lasi asa sub forma de teava?
-
mihali
- veteran

Se deschide treptat cu o tija cilindrica cam 2/3 din ea dupa ce se taie antena pe lungime, fara a o deforma sau cuta, pastrandu-i astfel forma rotunjita , se decupeaza forma dorita (lungime + latime) cu un foarfece ascutit, apoi se prinde intr-o minimenghina . Capatul ce se pride in menghina va vi izolat termic cu bucatele de textolit sau chiar carton. Se decapeaza partea interioara dupa care se umple cu fludor. Dupa ce se decapeaza tija carligelor, de preferinta mai lunga, se infierbanta din nou si se ataseaza carligele cu varfurile spre exterior, fata-spate. Pentru prindere se da in prealabil un orificiu, sau, si mai bine se ataseaza un virtej mic.

Parerea mea

-
ovidiu
- veteran

-
eu am prins salai vara la dandineta din barca. pe mai multe lacuri.
salaii de la pixuri pana la 6,5kg. desigur scapati mai mari...
o sa pun o poza cu dandinete facute de mine.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
mikebazga
- junior

Dandinete am primit de la amicii din Buc(Exu,Feugen)ma interesa modul in care se joaca(dandineaza).Se lasa sa ajunga pe fund,apoi?Cum se recupereaza?Se pot folosi si in ape mai putin adanci(<1,5 m)?Cam multe intrebari.. :oops:
-
ovidiu
- veteran

-
da, se pot folosi si pe ape putin adanci...celemai mici adancimi ar fi cam 1m, conditia ar fi, sa fie o tabla usoara...3-5g, si ma refer la table de 7cm.
ca stil de pescuit, poti sa-ti spun cum pescuiesc eu: arunc tabla in fata barcii cativa metri, nu prea departe...stiu eu 10-15m, si incep sa o joc inca de cand intra in apa..pe diagonala..recuperand fir pe masura ce se apropie de barca.
cand ajunge dandineta langa barca...mai fac cateva ridicaturi... daca atacul nu are loc pe cadere... nu are rost sa o lasi sa doarma pe fund...pentru ca nu lucreaza ca un twister.
oricum conditia de baza: ape cu salai si bibani... altfel... nu o sa ai ce experimenta.
incearca!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
mihali
- veteran

SAU.... Telescop de peste 5m, dandineta peste 5 cm, montura la pluta echilibrata aproape de nivelul apei ,o bucatica de aripioara de albitura imbibata cu ulei de macrou in carlig, un loc cu multa vegetatie.
Se urmareste cu atentie locul (din barca), dupa ce se constata prezenta stiucii, se plaseaza montura cat mai aproape de ea si se joaca dandineta prin ridicari si coborari succesive. De prins , sigur o prinzi, mai greu cu scosul din vegetatie. De aceea e preferabila papura. Aici, chiar daca este vara sau toamna ,oscilanta, rotativa, spinnerbaitul, voblerul... sunt inutile.
Deci sa nu lipseasca din trusa si dandineta. Din nou ...parerea mea!
-
AxA
- utilizator constant

-
Iata ca a mai trecut un an si a venit iar vremea de dracie d-asta . Spun dracie pentru ca pana acum nu am gasit macar o poza exemplificativa despre cum arata "dandineta" magica atotprinzatoare .
Mai sus ni se povesteste de dandinete facute din teava de antena, ace, brice si carice, si tot ce am vazut pe net despre subiect arata ca un carlig normal cu niste plumb vopsit in cap
Dl Mihali, daca mai urmariti forumul, puneti va rog o poza cu o dandineta home-made, din explicatii am inteles numai pana la un punct cam cum vine. Sau, cine mai stie si a prins cu asa ceva, un exemplu/ o poza etc. In special pentru biban, ca salaul sta prin ape cam indepartate.
PS: cine e interesat de o partida la copca maine, pe vre-un lac din Bucuresti sau din apropiere, pun la bataie un termos cu scortisoara innecata in vin fiert.