pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
ovidiu
- veteran

-
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=4997
uite ai aici un model cu care prind eu. tabla are 5,5cm lungime si vreo 4g.
oricum sunt table facute de mine, in comert nu se gasesc decat tablite pt bibanasi...

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
AxA
- utilizator constant

-
Multumesc! Deci cam asa arata o dandineta pentru salau, ca o lingura de stiuca , de care e sudat un carlig mare si umpluta cu cositor pe burta, presupun.
Cele pentru biban sunt la fel dar mai mici ?
Tot pe aici pe forum se povestea de dandineta ca fiind o tabla cu carlige la ambele capete si cositor in partea concava, iar firul prins de le mijloc ... cu totul altceva

-
nuke
- senior

AxA scrie:
Tot pe aici pe forum se povestea de dandineta ca fiind o tabla cu carlige la ambele capete si cositor in partea concava, iar firul prins de le mijloc ... cu totul altceva

Asa este dandineta manufacturata de localnici, cu care prindeam la Snagov,insa cu un singur carlig,la un singur capat(jos),sus fiind "gaurica"de prindere a firului.
Imaginati-va o frunza de salcie...cu un carlig jos...
Cele de biban aveau max 3 cm.
Se lasa dandineta pana pe fundul apei apoi se ridica cu 2 miscari bruste..iar se lasa....cum spunea cineva..."jigging vertical"...
Daca ajungeti la Snagov Sat...incercati in fata sediului Renel(din centrul satului faceti stanga,pe langa vechea posta)..la aprox. 40-50 m de mal...acolo unde se termina lotusii,se vede cu usurinta unde nu mai exista aceste tulpini pe suprafata ghetii...evitati zonele de margine de stuf unde se pot intampla belele(fereasca D-zeu..) datorita ghetii mai subtire intotdeauna...
Sa aveti si o linie fina de max 0.08...carlig de 12-16 cu momeala-"libelula" pt rosioara si platicuta din zona...
-
ovidiu
- veteran

-
am pescuit mult timp cu dandinete...si cele mai neprinzatoare au fost alea cu 2 carlige...
nici nu am mai incercat
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
mihali
- veteran

AxA scrie:
Dl Mihali, daca mai urmariti forumul, puneti va rog o poza cu o dandineta home-made, din explicatii am inteles numai pana la un punct cam cum vine.

Am intarziat ... Scuze! Abia acum am deschis. Deja aveti indicatii despre aceasta arma. Singurul lucru care as mai adauga se refera la confectionare. Am zis confectionare deoarece anii de pescuit la copca au demonstrat eficacitatea celor facute de mine. Inclusiv iarna aceasta cand se merge fara grija cu masina pe gheata (eu n'o fac). Se pot face pe diferite marimi (intre 3 si 8 cm), diferite culori, greutati, si ceea ce cred ca este mai important , doua carlige, adica asa cum vrei . Ca se prinde si stiuca si e nevoie de ceva siguranta. Atentie! Carligile spate in spate la acelasi capat avand curburile perpendiculare pe fetele dandinetei. In curbura carligului agat o bucatica din coada unui twister rosu (0,5 cm). Carlige bine otelite dar subtiri si nu prea mari. Asa fac eu. Capturi? In galeria foto.Mai trimit o poza acuma. Fir intins! Ca si azi a fost o zi.
-
mikebazga
- junior

Nu-mi ziceti si mie,cum se acceseaza galeria,please!

-
adrian frunza
- veteran

salut ovidiu .
am vazut si eu dandineta secreta (una din ele ).o sa o incerc varianta asta ,dar nu cred ca voi avea rezultate acolo unde jigul e zero .oricum merita incercat .conteaza subtratul la dandineta ? vorbim .
walleye
-
ovidiu
- veteran

-
ce cred eu ca este important la dandinetele de iarna, sa fie putin lestate, pt a dansa mai lent in apa.
substratul conteaza, dar iarna asta am prins salai pe ape cu substrat malos, salaii aveau namol pe inotatoare... de murdareau apa sub copca...
dar cum mai mai prins salai pe namol, insemna ca salaul nu citeste cartile unde scrie ca tebuie sa caute si sa locuiasca in zone cu pietre, fund nisipos, etc...
am prins deasemenea salau pe fund malos si f uniform.... nicio diferenta cu zecile de metri... dar nici salai grupati... unu colo, altul dincolo...
-
alex_a
- utilizator nou

Dl. Mihali puneti daca se poate niste poze cu dandinetele facute de dvs.

-
Dan Alexe
- utilizator constant

@mikebazga
vezi ca ai mesaj privat