Pescuit cu bani putini: tips/tricks/ocazii/minimul necesar

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Gardos
senior
senior

Pescuit cu bani putini: tips/tricks/ocazii/minimul necesar

Mesaj de Gardos » 17 Ian 2015, 14:30

-citeam undeva pe forum de un fel de trailer de jig care se facea candva dintr-o bucata de balon taiata in forma de S. practic, inlocuia shadul/grubul. ma gandesc ca un ac mic, cu tija putin mai lunga, lestat imediat sub ochet cu o alica de plumb despicata de 3 grame+bucati de balon rosu/alb/verde- poate chiar combinate? - ar putea fi o solutie foarte ieftina pentru pescuitul bibanului. vorbesc din teorie, dar daca o sa pun si in practica are cineva o idee despre cat de late ar trebui sa fie fasiile de balon? sau cat de lungi? eu ma gandeam la o latime de 5 mm si lungime de maxim 30 mm in spatele acului...de incercat o sa incerc, daca aveti idei de imbunatatire/design, aruncati-le aici. Sper sa revin si cu poze ale prototipului cel mai prinzator:)

RAFYYY91
veteran
veteran

Re: Pescuit cu bani putini: tips/tricks/ocazii/minimul neces

Mesaj de RAFYYY91 » 17 Ian 2015, 15:27

eu facusem inainte niste dandinete usoare din tabla de la ceva conserve :)

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 17 Ian 2015, 15:39

Apropo de ce vrea sa improvizeze Gardos un coleg pescar de Dunare mi-a confectionat candva o montura pentru salau des folosita pana acum vreo 10 ani in urma de catre localnici . Era o musca confectionata pe o ancora din ata de bumbac rosie, la capatul cu ochetul al ancorei era pusa o bucata de papuc care sa o faca sa pluteasca, iar in fata ei la vreo 30-40-50 cm era legat un plumb lunguiet cu gramaje diferite in functie probabil de curent.

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 17 Ian 2015, 16:02

Pe bani putini celor interesati de pescuitul cleanului, pastravului, bibanusilor cu lansete foarte usoare pana in 2 -2. 10 m recomand mulineta Tica GCA 800 - 55 ron .

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 17 Ian 2015, 16:11

Ei, acuma scuza-ma Vampir ca mai pescuiesc pe forum putin, Tica GCA800, foarte buna, insa tamburul este foarte mic si asta va rezulta automat in multe peruci, fie mono sau textil. Vazut, probat, patit. Orice cu tambur putin mai mare e si mai ok ! Jackson chiar la acelasi pret :)
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 17 Ian 2015, 17:02

Ole . Bine Valeriu. Asa da. Hai sa iti trimit eliberarea unei femele de clean si poate in scurt timp primesc si eu de la tine o poza de pe mal. Nu ma las pana nu te scot afara din casa. :lol1:

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 17 Ian 2015, 17:26

vampir, fara suparare, ar trebui sa faci un mini review al mulinetei, cu plusuri si minusuri. vad ca Valeriu a punctat un minus, greu sa cred ca nu exista asa ceva avand in vedere pretul de 55 de lei...ca iti place sau recomanzi e subiectiv, parerea mea. macar un link, ceva? sa fie platouasul complet, sa nu stea cine afla prima oara de ea sa scurme tot internetul dupa reviewuri, in loc sa stea pe balta ;)

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 17 Ian 2015, 17:39

Plusuri la banii astia? Oricum mulineta este peste pretul asta, Este rubrica de bani putini. Valeriu a dat minusul pe care l a constat el. Nu are rost sa adaugam decat ce este mai ieftin si merita banii. Oricum tamburul nu trebuie umplut la maxim niciodata, sa evitam perucile. Voi ce scule a ti constatat ca au pret mic si merita incercate?

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 17 Ian 2015, 17:48

Evitam percuile cu putin fir pe tambur, dar distanta de lansare scade datorita frecarii de buza superioara. asa am patit eu, cel putin. Insa da, pentru UL, cea mai ieftina mulineta care tine mai mult de cateva partide, e tot TICA GCA800. La totalfishing chiar ofera si garantie, deci, esti asigurat 2 ani daca se intampla ceva, chiar si la 55 lei.
Tot ca incepator, constat ca sunt mult mai ieftine gumele decat voblerele, deci pentru cine vrea sa incerce, cel putin la biban, stiuca si salau, pe o apa necunoscuta, e mai ieftin sa pierzi 3 lei (guma + jig) decat vobler
si daca tot am iesit din rubrica, anul asta, pescuind cu diferite voblere Salmo (la stiuca) si diferite voblere Dorado, am ajuns la concluzia ca Dorado sunt mult mai prinzacioase, cel putin pe unde am pescuit eu. Ceva mai groase, dizloca mai bine apa, si produc vibratii mai mari. In ambele variante.
Raportul a fost 10 bucati pe mal pentru Dorado si doar 2 pentru Salmo
In galeria mea de poze se pot vedea:)
Salmo in magazin : 43 lei sau peste
Dorado in magazin : 24 lei sau peste (va dau datele magazinului care le vinde cu 24 lei pe mp)
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 17 Ian 2015, 18:04

in comert? nimic ieftin si bun, din punctul meu de vedere. dar si experienta mea e limitata, deci sunt deschis. sunt interesat de pescuitul de supravietuire, sa zicem, nu neaparat de cel ieftin. topicul l-am deschis la rugamintea cuiva.

Scrie răspuns