Razvan V. scrie:Daca tot e vorba de chestii pe bani putini, va intreb, e ceva de mulinetele de bait-casting la 20-30 $ ? Am vazut destul de multe pe e-bay si tare as fi tentat sa imi comand una prin primavara pentru a incerca ceva nou. Mentionez ca nu am mari pretentii si am experienta 0 la bait-casting. Ba mai mult, timpul imi permite sa ies la pescuit de maxim 30-40 de ori pe sezon.
La casting nu e recomandat sa incepi cu o mulineta ieftina,mai bine iei o mulineta second in stare foarte buna(dar care a avut minim un pret de 100 dolari in magazin Sua),care esti sigur ca a avut review-uri foarte bune decat una noua noua si proasta.
Cu cea ieftina si proasta vei face multe peruci,nu vei putea arunca ,vei pierde bani si te vei enerva.
Eu unul iti recomand sa iti iei una care de noua in magazin a costat minim 100 dolari,pret in SUA ,nu la noi ca aici sunt prea multe taxe si ajung mult mai scumpe. Foarte bune in timp au fost cele de la Shimano,seriile Chronarch,Curado,dar am avut si Citica de care am fost multumit. Mai pe la inceputuri am pescuit si cu Daiwa Advantage sau Daiwa Exceler,care nu e un wow,dar cu putina atentie poti sa pescuiesti destul de bine.
Acum mai conteaza si ce naluci vrei sa arunci,daca o vrei pentru voblere ...atunci e cam problema,depinde ce voblere vrei sa arunci,daca vrei mai usoare va fi mai greu.Eu am pescuit numai la jig cu cele mentionate.
Daca ne spui si pentru ce vrei sa o folosesti sigur vei primi raspunsuri mai complete.
Va conta foarte mult si batul pe care il vei folosi,trebuie sa se potriveasca cu mulineta si sa se incarce bine cu nalucile pe care vrei sa le folosesti,altfel nu vei putea arunca cum iti doresti si vei fi dezamagit.