pescuit catch & relese

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
nightfishing01
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nightfishing01 » 24 Iun 2010, 14:46

crysst scrie:
haprian ionel scrie:cuiva :twisted:
deci pana la urma chestia cu eliberarile tine de caracterul fiecaruia si de bunul bunul simt ...
asa cum banuiam , am inceput sa o dam in diverse cu mici inflexiuni jignitoare....ce sa inteleg din faza cu bunul simt? ca daca nu eliberez o stiuca de 900gr sunt lipsit de bun simt? sau unde incepe si unde se termina bunul simt? care e greutatea sau dimensiunea care delimiteaza in conceptia ta bunul simt? 1kg? altcineva de pe forum ar putea sa iti zica ca esti lipsit de bun simt ca retii marle de 1kg......
Ce e mai grav? sa retii o marla de 500gr sau una capitala de 12kg? si cine decide asta?

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 24 Iun 2010, 14:50

crysst scrie: care e greutatea sau dimensiunea care delimiteaza in conceptia ta bunul simt? 1kg? altcineva de pe forum ar putea sa iti zica ca esti lipsit de bun simt ca retii marle de 1kg......
Ce e mai grav? sa retii o marla de 500gr sau una capitala de 12kg? si cine decide asta?
Ar fi 40 cm ptr stiuca.... ceea ce inseamna peste 1,3-1,5 kg ...depinde de stiuca, daca e de rau ... de balta... etc.
La punctul 2 ai pus o intrebare de milioane ..... mai grav este sa retii una capitala, dar mai ILEGAL una de 500 gr. Aici, fara a jigni pe cineva, tine, il citez pe colegul de mai sus, de bunul simt si de moralul fiecaruia.
p.s.: eu n-am prins niciodata una peste 9-10 kg..... defapt recordul meu la stiuca este de 3 kg.... asa ca NICI EU nu pot sa raspund la intrebarea: Tu ce ai face daca ai prinde una peste 10 kg ?!
Toata stima, si nu va mai simtiti jigniti, nimeni nu face referire la cineva anume, sper, din tot sufletul, sa le spunem pe nume lucrurilor.
Rahat pe bete !
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 24 Iun 2010, 14:55

ai dreptate doar partial, discutam de 40cm pe apele care tin de RNPA...nu si de beltile particulare.

nemeti_k
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de nemeti_k » 24 Iun 2010, 14:55

nu faptul ca vrei sa dovedesti la cineva ce lucru important ai facut in momentul eliberarii este de apreciat(dar si ala) ci faptul ca in capul tau mai exista un pic de creier, si ca vrei ca si copiii tai sa poata sa se bucure de pescuitul sportiv.

nu cred ca avem nevoie de pescari care duc acasa tot

este ceva ceea ce ar trebuii sa ne intereseze pe toti, ceea ce ne aduce ziua de maine depinde foarte mult si de noi si si de voi cei care duceti acasa tot, maine nu o sa mai ai ce SIGUR!!

nu cred ca nu ai bani sa te duci la magazin si sa cumperi un peste proaspat atunci cand iti este pofta, ca ala congelat nu mai are rost sa il mananci

dar ori cum va doresc pofta buna :?

rookie4ever
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rookie4ever » 24 Iun 2010, 14:59

Salutare!
Nu sunt sigur, dar am auzit ca pe alte meleaguri exista doua dimensiuni legale ale pestilor. Una minima, ca la noi, si una maxima... ca la ei :D. Exista si o dimensiune maxima peste care trebuie eliberat pestele...

Intreb si eu, despre dimensiunea maximă. Nu cumva sunt specii de pesti care se reproduc pana ce ating o anumita dimensiune/varsta si dupa nu le mai arde de inmultire?
Numai bine!

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 24 Iun 2010, 15:00

As dori, din tot sufletul, sa nu (i) se aduca adrese jignitoare. Persoana aceasta chiar a deschis un subiect foarte interesant.... De asemenea, sunt nou pe acest forum, si la orice discutie am deschis... mi-au sarit "salaii" 'n cap. Eu zic ca daca vrem sa raspundem la subiect, sa o facem fair-play.
Rahat pe bete !
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 24 Iun 2010, 15:05

crysst scrie:ai dreptate doar partial, discutam de 40cm pe apele care tin de RNPA...nu si de beltile particulare.
despre baltile particulare.... Sa-ti spun ceva, langa bucuresti este o balta (fara a se considera reclama) la Buturugeni.... Toata primavara am fost la stiuca.... si sincer, prindeam poate si 4-5 pe zi... mergeam saptamanal... chiar si mai des.... ; este adevarat, taxa nesemnificativa, dar !!!!! din cele, hai sa zicem, 2-3 media prinse pe zi.... luam doar una mai rasarita (peste 2 kg) acasa, o data la 3-4 partide..... Adica, puteam face o stiuca la cuptor, o data la 2 saptamani. Ideea era ca, daca eu le eliberam in mare parte din ele, data urmatoare cand ma duceam STIAM ca sunt acolo.... ca nu dau in LIGHEAN.

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 24 Iun 2010, 15:07

Nu am vrut sa jicnesc pe nimeni cu cele mentionate mai sus !!! ce am vrut eu sa subliniez defapt este ca nu are rost sa ne laudam cu eliberari spectaculoase cand noi ducem acasa mai tot ce prindem si doar cate o data cand nu mai ai ce face cu pestele mai si eliberezi !! si faza cu" bunul simt" se adreseaza pescarilor care retin absolut tot ce prind si daca nu se poate manca ii dam la caine ... numai ca sa nu elibereze nimic !! Daca s-ar incadra toti pescari in dimensiunile legale de retinere a pestilor tot ar mai fi ceva de pescuit si pe viitor ca si dimensiunile astea nu sunt facute asa degeaba !!

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 24 Iun 2010, 15:07

@nemet_k
de foarte multe ori, si pe forumuri si in viata reala hotul striga cel mai tare HOTUL!!!!, nu o lua ca pe un atac ci ca pe o constatare.

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 24 Iun 2010, 15:11

incet, incet incepem sa ne revenim.....nu mai eliberam tot, eliberam doar o parte,ce e mai mic, sau ce e mai mare, doar ce nu putem manca, noi , familia noastra si prietenii nostri...e bine....vedeti ca se poate.

Scrie răspuns