pescuit catch & relese
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Nu a fost o aluzie, deloc pot spune. Ti-am mai spus, nu am fost am fost "atacat" la faptul ca ai retinut pestii aceia, ci ptr modul de ai expune pe un forum public. Nu am nimic cu tine, in ciuda numelui de user pe care-l am.....
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
blackmamba scrie:desi tinand cont ca de pe forumul asta care are sute de membri eu cred ca sunt singurul care am zis ca retin tot ce prind
indiferent cat de mult ai prinde ? si cat de mic ?
ce poti face cu o stiuculita cat palma ?[/quote]
sa nu intram in extreme....iti dai seama ca dai drumu la aia cat palma, degetu, atc...nu am gaini de hranit acasa si am si ce manca....oricum precum am zis...poate sunt ghinionist sau poate inca nu stapanesc pescuitul suficient de bine....dar am prins destul de putini pesti ca sa imi permit sa le mai si dau drumu
Am fost pe belti particulare unde am retinut cat mi s-a dat voie...de cele mai multe ori nu am prins cat mi se dadea voie sa retin. si pe olt si dunare la rapitor dar si la platica, mreana, caras....nicaieri nu am vazut eliberari de peste indiferent de marimea lui (nu ne referim la extreme)Nemernic scrie:Parerea mea este ca nu esti singurul..... Aici putem discuta mult mai mult .... te inteleg, ai fost pe multe balti, rauri..... Dar dupa ce peste mai exact ?! Asa, si eu, cand eram "crapar"... pot spune ca nu eliberam nimic..... doar in conditiile in care prindeam mai multi pesti, luam 1-2 si atat, ce sa fac cu toti ?!
crysst, lacul de acumulare Mosteni - Olt, anul trecut am scaldat intr-o partida aproape toata colectia de gume. Intr-un final am agatat un strapazan proaspat "absolvent" de gradinita. Dupa ce i-am dat drumul (in apa nu in tigaie) am auzit frumoasa remarca "eu daca as fi fost in locu' lu' baiatu' l-as fi tinut numai de-al dracu, sa nu zica lumea ca am pierdut ziua cu mana pe p**a", plus "Ce faci domne' esti nebun? Vine altu' si il baga in sac imediat". Acum doar de-al dracu dau drumu la tot ce prind (inclusiv salaoaice ca s-ar chema sechestrare). Sa zica lumea ca am pierdut ziua cu mana pe p**a.
Cea mai mare satisfactie o ai cand stii ca pe langa tine sunt indivizi carora le crapa fierea de ciuda ca ai eliberat un peste.adyopo scrie:crysst, lacul de acumulare Mosteni - Olt, anul trecut am scaldat intr-o partida aproape toata colectia de gume. Intr-un final am agatat un strapazan proaspat "absolvent" de gradinita. Dupa ce i-am dat drumul (in apa nu in tigaie) am auzit frumoasa remarca "eu daca as fi fost in locu' lu' baiatu' l-as fi tinut numai de-al dracu, sa nu zica lumea ca am pierdut ziua cu mana pe p**a", plus "Ce faci domne' esti nebun? Vine altu' si il baga in sac imediat". Acum doar de-al dracu dau drumu la tot ce prind (inclusiv salaoaice ca s-ar chema sechestrare). Sa zica lumea ca am pierdut ziua cu mana pe p**a.
www.pentrupescuit.ro
Eu sunt de parere ca e o sansa'n minus sa-l prinz tu pe acelasi peste.... ranit, speriat.... etccrysst scrie:asta e o ciudatenie...de ce sa imi para aru ca ai eliberat un peste....foarte bine....o sansa in plus sa il prind eu

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
Nu ai de unde sa stiti ce o sa fie in capul tau atunci, cu siguranta, pentru ca tu ai zis ca nu ai vazut pe nimeni sa elibereze vreun pestecrysst scrie:asta e o ciudatenie...de ce sa imi para aru ca ai eliberat un peste....foarte bine....o sansa in plus sa il prind eu

Incearca o singura data sa eliberezi o captura mai mare si o sa vezi ce senzatie ai : de 10 ori mai multa adrenalina decat in drill (asta daca vorbim de o captura destul de mare).
www.pentrupescuit.ro
- haprian ionel
- veteran
Eu personal cand am prins prima data un clean de o juma de kg l-am dus acasa fara sa stau pe ganduri , l-a curatat nevasta si l-a pus la congelator ,pe urma am mai prins o marlita cam la 1 kg pe care am puso la congelator si cand am cumparat odata peste de la supermarchet am gatit si cleanul cu marlita dar din pacate nu mai aveau nici un gust ca statusera prea mult inghetati de si-au pierdut tot gustul !! si uite asa dupa un timp a inceput sa-mi para rau sa mai duc acasa chiar tot ce prind . Acuma ... retin doar daca ii mare captura si se face de un gratar sau o portie pentru toata lumea !! Cat despre cei mici (pana intr-un kg) nici nu stau pe ganduri cand ii arunc inapoi !! si nici poza nu ma mai chinui sa fac cu diferite eliberari ... cine vrea sa ma creada bine cine nu la revedere ...
Am uitat sa va spun ca nu are rost sa postam poze cu eliberari pe acest site pentru ca sunt atitia "destepti" care se trezesc sa comenteze chiar si atunci cand faci un lucru bun ... de parca ar trebui sa dai socoteala cuiva
deci pana la urma chestia cu eliberarile tine de caracterul fiecaruia si de bunul bunul simt ...
Am uitat sa va spun ca nu are rost sa postam poze cu eliberari pe acest site pentru ca sunt atitia "destepti" care se trezesc sa comenteze chiar si atunci cand faci un lucru bun ... de parca ar trebui sa dai socoteala cuiva

deci pana la urma chestia cu eliberarile tine de caracterul fiecaruia si de bunul bunul simt ...
asa cum banuiam , am inceput sa o dam in diverse cu mici inflexiuni jignitoare....ce sa inteleg din faza cu bunul simt? ca daca nu eliberez o stiuca de 900gr sunt lipsit de bun simt? sau unde incepe si unde se termina bunul simt? care e greutatea sau dimensiunea care delimiteaza in conceptia ta bunul simt? 1kg? altcineva de pe forum ar putea sa iti zica ca esti lipsit de bun simt ca retii marle de 1kg......haprian ionel scrie:cuiva![]()
Ce e mai grav? sa retii o marla de 500gr sau una capitala de 12kg? si cine decide asta?