pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
-
onesti
- veteran

N-am vazut pana acum Stroft. Pe aici nu s-a facut anu'asta. Oricum, sper sa fie bun pt ceea ce vrei tu. Pana la urma e mono, fluorocarbon sau textil?
Dasspinningmaster: sa nu faci ca prietenul tau DC si sa cheltuiesti 550RON pe un Curado sau sa dai banii la Aquamania. Asculta la moshu: acum ca tzi-ai facut cont Paypal sunt solutzii mai faine, chiar pt Romania.
Numai bine!!!
-
daspinningmaster
- utilizator constant

-
onesti, merci mult si stai linistit ca nu cumpar de aici decat atunci cand am urgente maxime la plastice moi. In rest din state ma aprovizionez si chiar am facut si intermedieri pana aku o luna.
Insa contul paypal deschide mult mai multe usi si nu numai pe ebay. Spre exemplu saptamana trecuta am pus in cosul de cumparaturi de la
www.mp3car.com un monitor cu touch screen, o placa de baza cu procesor si o sursa cu alimentare la 12v si am vrut sa platesc cu cardul. Am primit un mesaj care ma anunta ca mi-a fost respins cardul de catre departamentul de frauda. Partea mai nasoala a fost ca banca mi-a pus hold pe suma care o aveam de plata si am tras o gramada sa il ridice. In fine, baietii ofereau si paypal ca solutie si uite asa m-am facut cu piesele pana la urma.
Dau o bere !!!
Fire zmucite!
-
onesti
- veteran

Dragos, site-ul il cunosteam dar nu stiam concret despre care din firele Stroft vorbesti tu. Acum m-ai lamurit. Ma bucur ca esti incantat de el.
Daspinningmaster-numai bine!
-
Dragos Cretu
- senior

-
Mi-a venit si Prodigy-ul, este exact Advantage cum spuneam, singurul lucru care difera sunt gaurile in pe placa de sus, acum vom vede in timp si daca materialele folosite sunt la fel, desi sincer nu prea am indoieli, fiind facute in aceeasi fabrica in Thailanda.
-
storm
- veteran

Vreau sa-mi cumpar si eu o mulineta si lanseta de baitcast ,dar ca orice incepator am temeri ca nu o sa ma descurc......Va rog sa ma lamuriti cum se face ca atunci cind naluca atingere apa la sfirsitul lansarii,tamburul sa nu se mai roteasca? Este vreun mecanism care face asta?Sau fac eu cu degetul?
Sper sa nu fie o intrebare prosteasca....

-
zvic
- veteran

Trebuie sa folosesti degetul, tot timpul trebuie sa controlezi tamburul cu degetul, orice sistem de franare ai avea. Adica nu tii tot timpul degetul pe tambur dar il tii in asa fel incat cum simti ca o ia razna sa poti sa franezi tamburul. Cred ca americanii ii zic ceva de genul "feathering the spool".
-
watermoccasin
- veteran

Ca multe alte lucruri minunate.., si treaba asta se face tot cu degetul; dar daca reglezi de la inceput cele doua mecanisme-rotatia tamburului (adica , lucrind cu mulineta in modul free spool , tinind lanseta oarecum in pozitie verticala , lasi sa cada naluca libera catre sol, in momentul cind atinge solul , tamburul nu trebuie sa se mai roteasca ) si frina magnetica (aici ai o plaja mai larga de reglaje.. de la 0-10 sa zicem; vei incepe sa lucrezi cu ea in modul descrescator de la 8-7 spre 4-3 ), , dupa citeva sute de lanseuri vei constata ca tamburul nu se mai roteste dupa ce naluca atinge apa ; treaba asta depinde oarecum si de firul folosit; cind am pus PP de 30lb si jig de 20gr, pescuind de pe mal in apa de 10-15 metri , firul se depana cu viteza glontului, de-mi mai ramineau citeva spire pe tambur; Oricum trebuie sa exersezi cit mai mult, nu este chiar atit de greu , dar nu abandona spinningul, pentru ca are avantajele sale nete, fata de casting; Felicitari pentru pasul facut si citeste citeva tone de material despre casting . chiar aici pe forum; Andrei Z si toti ceilalti care au scris in acest topic te pot ajuta ;
Din viata scapa cine poate.
-
zvic
- veteran

Este si un articol scris de Andrei Zabet intr-un AVP mai vechi, tema este dinamica lanseului la casting si are si poze, e foarte interesant.
-
storm
- veteran

Mersi mult pt informatii!
Foare tare faza cu degetul minunat!