pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
BTU
- utilizator constant

vreau o lanseta pt. voblere mici(2-3gr),adica cu actiune 2-15gr sau cat o fi,dar nu stiu nici daca sa fie 2,10m sau 2,40m.sa mearga la clean.adica care e mai manevrabila.am prieteni care dau la clean cu bologneze de 5m si arunca bine un vobler de 2gr,asta de 2,10m cum s-ar comporta?si as vrea sa merg si pe Siret la baraje(Sascut,Padureni,Racaciuni),oare daca intra vreun salau de 3kg nu rupe batzu?astept niste pareri,asta daca nu sunteti plictisiti de intrebari de astea de incepator

si un pret estimativ,dar nu foarte,eventual o mulineta

vreau sa va spun ca am si un Cormoran Black Bull HTC 2,40m 10-40gr,dar nu prea am iesit cu el.daca a mai avut cineva poate sa lase o parere

fir intins!sau kkt in traista

-
BTU
- utilizator constant

chiar nimeni nu se pricepe

-
Adi_
- veteran

cat arunca prietenii tai cu bologneza de 5m?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
Fario_nebunu
- veteran

Din mica mea experinta la clean cu naluci, o lanseta de 2,4 m de carbon sau compozit, usoara, cu actiune mijlocie (daca e actiune de varf risti sa ai ruptura pe fir de 1,16 cand vine un clean la kil), daca nu gasesti una pe care sa scrie 3-9 grame poti lua si de 5-15 gr. Cred ca vei face fata in majoritatea raurilor cu clean. Eu am prins asa pe Sabar, Arges, Dambovita submontata etc.
-
JONES
- veteran

-
Am incercat si eu cu microvoblere dar trebuie sa te intristez adica dupa umila mea parere sunt greu de aruncat orice le-ai face si daca le lansezi cu prastia. Alea de 2-3 grame imi dau cele mai multe batai de cap.
La baraje in spatiu deschis parerea mea ca nu prea ai ce cauta cu volbere de 2 - 3 grame decat daca vrei sa scoti si cleni de 100 de grame cea ce e scuzabil intr-un rau repede sau inadmisibil pe un rau serios.
Cu actiune de 5-15 grame arunci cel mai bine astfel de voblere (dar nu asa mult cum ai vrea) si NU se rup la un peste serios. Problema e ca astfel de bete sunt delicate si exista pericolul sa rupi daca dai cu naluci mai grele de 15 grame (cu fir textil) sau daca tragi de ele prea tare daca le ageti.
Am si eu HTC si intradevar e pentru spinning nu pentru microvoblere fiind prea rigid.
la lungime 2,10 sau 2,40 sunt cam la fel dar cred ca de 5-15 grame mai degraba ala de 2,10 pret in jur de 100 RON ar trebui sa gasesti destule.
the angler is catching xxx, not by the lure
-
Fario_nebunu
- veteran

Am incercat si eu cu microvoblere dar trebuie sa te intristez adica dupa umila mea parere sunt greu de aruncat orice le-ai face si daca le lansezi cu prastia. Alea de 2-3 grame imi dau cele mai multe batai de cap.
Sir Jones, zici bine ca e infernal sa lansezi voblere de 2-3 gr la peste 5 metri dar zic eu, nimic nu te impiedica sa lasi voblerul sa fie dus de curent in aval, pe langa malurile cu radacini, bolovani etc vreo 10-20 metri si sa le joci pe 10-20 cm sus si jos pana determini cleanul sa atace! Iar barbeta voblerului se activeaza f bine cand e tras contra curent, nu? Nici nu se agata de radacini pentru ca merge usor sub apa (nu pui unul scufundator, oricum...) Uite, am sa incerc metoda asta pe un rau gen Sabar sau Ialomita si iti spun daca a mers sau nu.
-
vali stratonov
- veteran

In primul rind ti-ar trebui un bat din clasa UL (putere de aruncare 1-7 gr)
ca sa poti arunca 20 -25 m microvoblere in conditii bune.Lungimea ar fi 2.10m sau chiar 1.80 daca dai din barca.
Poti incerca un Skill de la Energofish sau St.Croix depinde de ce buget ai.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
Adi_
- veteran

Fario_nebunu scrie:
Sir Jones, zici bine ca e infernal sa lansezi voblere de 2-3 gr la peste 5 metri
sau iti iei o bologneza de 5 m si lasi voblerul exact unde vrei

lasand gluma la o parte, cred ca exagerati cu 5m... se poate mult mai mult de atat. eu cu o lanseta proasta, Monterra de 2,10m 5-15gr lansez mai mult de atat. Iti dai seama cat lansezi cu una buna, mai ales daca e si firul de calitate si subtirel.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
vali stratonov
- veteran

Si inca ceva :nu pestele rupe batu ci pescarul

.Vei putea scoate un salau de 5 kg. si cu un bat UL fara sa-l rupi daca stii sa-l folosesti.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
ionutz_gr
- senior

-
cand pescuiam la clean dadeam cu un bat de 1,7 m(de la energofish dar nu mai stiu modelul) , 2-5(sau 7)gr., si fir max 0.14...si doamne cum se duceau voblerele

.
Daca te duci la clean....dute numai la clean, nu te gandi la salai sau altceva...daca faci compromisuri...rezultatele vor fi pe masura.
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.