Pentru cunoscatori si nu numai
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
http://www.totalfishing.ro/kit-skill-ex ... -3555.html
asa ceva. consider ca este bun pentru lanseuri cu minivoblere si naluci mici in general...cel putin batul
asa ceva. consider ca este bun pentru lanseuri cu minivoblere si naluci mici in general...cel putin batul
- Petru B.GD.N
- senior
pe lapus eu folosesc un bat de 1,30m ; 3-12g, fir de 0,14, ;0,16. Incarca bine tamburul mulinetei cu mono subtire, regleaza frana si ... sper sa lansezi cum iti doresti.
Un bat pt clean si salau in acelasi timp? Mai bine fa un efort si ia-ti un bat pt clean si unul pt salau.
BB HTC am si eu, exact acelasi model ca al tau. E un bat f. rezistent, dar cam greu. Eu il folosesc la avat, somn ... si ce mai intra.
Un bat pt clean si salau in acelasi timp? Mai bine fa un efort si ia-ti un bat pt clean si unul pt salau.
BB HTC am si eu, exact acelasi model ca al tau. E un bat f. rezistent, dar cam greu. Eu il folosesc la avat, somn ... si ce mai intra.
Sector 4, contingent SUD, aria Periferie, Made in B.RC.NI.
Eu dau destul de mult la clean si m-am oprit la o lanseta de 2,10 cu actiune de la 5 grame in sus si inca una, mai light de 1,70. Amandoua sunt ok, daca ar fi sa aleg numai una, as ramane la 2,1o metri, dar nu mai lunga. Cu cea ultra light ai putea avea probleme la peste mare, mai ales daca esti incepator.
La microvoblere pune fir cat mai subtire, de 14, ca sa poti arunca, iar pe rau te mai folosesti de curent. Ai de unde alege astfel de lanseta, pipaie prin magazine si ia ce ti se potriveste. Nu ar trebui sa fie mai mult de 100 ron, daca nu cauti super marci.
mulinete eu am o shimano( am vazut la superoferta pe totalfishing.ro) si o okuma. Ambele sunt satisfacatoare, la pretul lor.
Pt microvoblere ia o mulineta mica, 1000. fir intins!
La microvoblere pune fir cat mai subtire, de 14, ca sa poti arunca, iar pe rau te mai folosesti de curent. Ai de unde alege astfel de lanseta, pipaie prin magazine si ia ce ti se potriveste. Nu ar trebui sa fie mai mult de 100 ron, daca nu cauti super marci.
mulinete eu am o shimano( am vazut la superoferta pe totalfishing.ro) si o okuma. Ambele sunt satisfacatoare, la pretul lor.
Pt microvoblere ia o mulineta mica, 1000. fir intins!
-
- veteran
Cauta daca gasesti byron grey mammoth senso cast. Eu am una de 2,10 m cu care dau foarte bine la voblere pe rau. Are o putere de aruncare de pana la 10 g dar eu dau cu voblere micro de la cosma de 2,5 cm si arunc perfect cu ele pana la 15 m .Dar dau cu fire subtiri . Iar pentru mulineta oferta e asa de bogata pe piata incat gasesti pe toate gardurile mulineta micro la bani corecti .
Ca sa fii fericit pentru un an te insori, pentru inca doi ani divortezi, iar pentru toata viata inveti sa pescuiesti!
- Petru B.GD.N
- senior
alin_mg scrie:Daca citesti ALP numarul din martie o sa vezi un maestru care foloseste pentru microvoblere o lanseta de match 3.9m, parca 5-15g si se descurca mult mai bine decat alt maestru care foloseste un 2.10m
ce nu stii tu este ca ... maestrul pescuia pe un rau numit sabar, un afluent al argesului, un rau de cativa metri latime,pe ale carui maluri se afla f. multa vegetatie si f multi pomi cazuti in apa, iar pe el nu il interesa lansatul la distanta ci manevrarea voblerului si mentinerea lui in zona obstacolelor naturale.
Sector 4, contingent SUD, aria Periferie, Made in B.RC.NI.
-
- veteran
Foarte intersanta discutia despre lanseta ptr minivoblere. Vreau sa imi iau si eu un Shimano tip spinning de 2.40-2.70, iar in Buc costa vreo 1-1,2 mil. la magazinele de langa Gara de Nord. Arunca intre 5 si 15 gr si am vazut ca are manerul din pluta. Vreau sa pot sa o folosesc si pentru voblere, lingurite, twistere si cand e cazul sa se preteze si la pescuit cu buldo (cu muste artificiale). Daca era doar pentru mini-naluci era buna si una de 2,10m dar ca sa mearga si la buldo trebuie sa fie de macar 2,4.
Din pacate exista si un inconvenient: fata de o lanseta made in China de 30-40 lei, asta de 100 ma obliga sa pescuiesc cu ea doar pe apele unde am permis sau autorizatie...
Adica sarmanul de mine sa bat drumul ocoalelor si asociatiilor de pescari! Ptr ca daca imi confisca bunaciunea sa carbon fac moarte de om!
Din pacate exista si un inconvenient: fata de o lanseta made in China de 30-40 lei, asta de 100 ma obliga sa pescuiesc cu ea doar pe apele unde am permis sau autorizatie...