Pentru cunoscatori si nu numai
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Eu dau cu un singur bat 2,70,actiune 15-40,si la clean ,si la salau, si la stiuca,si la ..cioate,am fir textil si asa se duc si voblerele si rotativele....,chiar si alea de 3,4gr.Cand pescuiesti din apa nu prea ai cum schimba bete,fire,si trebuie sa fii pregatit pentru orice-ti apare.Sa stii ,cleanul nu e asa de mofturos cum zice lumea,bineinteles daca te intereseaza cel serios,nu aia mici. 

Legat de pescuitul cu microvoblere si alegerea lansetei trebuie sa punem intrebarea si legata de posibilitati financiare, loc de pescuit, comoditate. Adica mai ales cand mergi dupa clean in principal, nu ai chef sa cari cu tine mai mult de o lanseta. Dar mai apar si situatii in care vezi si alte batai de pesti rapitori. Paerea mea este ca exagerat de light nu merita sa fie, pentru ca intr-adevar, un clean pe la un kil prins in curent iti da bine de lucru cu o lanseta 3-15. Daca vine unu si mai mare... te descurci tu cumva
. O lanseta 5-20 se poate folosi linistit. Actiunea mai rapida, din varf e benefica pentru lansari. Vobleele de 2-3 grame sunt intr-adevar greu de lansat. Aici cred eu ca ajuta actiunea rapida si firul subtire. Fluorcarbonul de 0,16 zic eu ca e excelent pentru asa ceva. Lasat numai o palma de la varful lansetei la naluca si o lansare scurta si energica, mai mult o biciuire, ar trebui sa arunce voblerul suficient. Daca il lasi prea liber in lansare, din cauza greutatii mici nu poti incarca lanseta cu destula putere iar firul deja joaca un rol important in dinamica nalucii in lansare actionand ca o parasuta. Si lansatea mai mult orizontala decat din verticala, da deja fac pe desteptul.
Scuze fata de cei care faceau asta cand eu trageam creanga sa fac praf... Sau o face cineva si altfel? 

bine spus cu o singura precizare : cu o lanseta gr 3-15 te descurci cu orice clean , eu cel putin ma descurc si recordul e de 2,2Tristian scrie:Legat de pescuitul cu microvoblere si alegerea lansetei trebuie sa punem intrebarea si legata de posibilitati financiare, loc de pescuit, comoditate. Adica mai ales cand mergi dupa clean in principal, nu ai chef sa cari cu tine mai mult de o lanseta. Dar mai apar si situatii in care vezi si alte batai de pesti rapitori. Paerea mea este ca exagerat de light nu merita sa fie, pentru ca intr-adevar, un clean pe la un kil prins in curent iti da bine de lucru cu o lanseta 3-15. Daca vine unu si mai mare... te descurci tu cumva. O lanseta 5-20 se poate folosi linistit. Actiunea mai rapida, din varf e benefica pentru lansari. Vobleele de 2-3 grame sunt intr-adevar greu de lansat. Aici cred eu ca ajuta actiunea rapida si firul subtire. Fluorcarbonul de 0,16 zic eu ca e excelent pentru asa ceva. Lasat numai o palma de la varful lansetei la naluca si o lansare scurta si energica, mai mult o biciuire, ar trebui sa arunce voblerul suficient. Daca il lasi prea liber in lansare, din cauza greutatii mici nu poti incarca lanseta cu destula putere iar firul deja joaca un rol important in dinamica nalucii in lansare actionand ca o parasuta. Si lansatea mai mult orizontala decat din verticala, da deja fac pe desteptul.
Scuze fata de cei care faceau asta cand eu trageam creanga sa fac praf... Sau o face cineva si altfel?
De acord, dar luam in calcul si varianta ca poate mai vezi o bataie de stiuca sau un avat mai mare, dar in principal stiuca.OvidiuRus scrie:bine spus cu o singura precizare : cu o lanseta gr 3-15 te descurci cu orice clean , eu cel putin ma descurc si recordul e de 2,2Tristian scrie:Legat de pescuitul cu microvoblere si alegerea lansetei trebuie sa punem intrebarea si legata de posibilitati financiare, loc de pescuit, comoditate. Adica mai ales cand mergi dupa clean in principal, nu ai chef sa cari cu tine mai mult de o lanseta. Dar mai apar si situatii in care vezi si alte batai de pesti rapitori. Paerea mea este ca exagerat de light nu merita sa fie, pentru ca intr-adevar, un clean pe la un kil prins in curent iti da bine de lucru cu o lanseta 3-15. Daca vine unu si mai mare... te descurci tu cumva. O lanseta 5-20 se poate folosi linistit. Actiunea mai rapida, din varf e benefica pentru lansari. Vobleele de 2-3 grame sunt intr-adevar greu de lansat. Aici cred eu ca ajuta actiunea rapida si firul subtire. Fluorcarbonul de 0,16 zic eu ca e excelent pentru asa ceva. Lasat numai o palma de la varful lansetei la naluca si o lansare scurta si energica, mai mult o biciuire, ar trebui sa arunce voblerul suficient. Daca il lasi prea liber in lansare, din cauza greutatii mici nu poti incarca lanseta cu destula putere iar firul deja joaca un rol important in dinamica nalucii in lansare actionand ca o parasuta. Si lansatea mai mult orizontala decat din verticala, da deja fac pe desteptul.
-
- veteran
Nu inteleg de ce va plangeti ca mergand la clean nu puteti lua la voi decat o lanseta si o mini-ranitza de pescar. De ce nu luati un rucsac mic (8-10 litre) in care sa aveti inca o lanseta telescopica si o mulineta mica cu fir ceva mai gros, 0.18, plus niste naluci mai mari. In felul asta daca vezi cum ataca avatul, lasi lanseta de clean si desfcai repede telescopica. Am de gand sa fac asa la pastrav anul acesta. Iau si lanseta de 2,5 m pentru vobler si buldo dar si una mai scurta (2 m) pentru lingurite. Imi ia 20 de secunde sa desfac lanseta iar lingurita e deja legata, asa ca pot pescui aceeasi cascada pe rand cu cele 2 lansete. Greutatea e mica, nu ma incomodeaza, oricum e pe spate.
Mai am o intrebare - lanseta de mini-naluca la clean, cea de 2,4-2,7 si putere 3-15 gr, nu e mai bine sa gasesc una de 3 bucati in loc de doua? Pentru ca la doua lungimea lansetei stranse e de 1,30, ceea ce e cam mult si ma impiedica la transport, mai ales daca nu vin cu masina ci cu tren apoi prin padure vreo 2 ore...Ce parere aveti? Merita sa iau din 3 bucati? Nu va intreb de telescopica ptr ca banuiesc ca nu poate fi o telescopica la fel de fina pentru ultra-spinning....
Mai am o intrebare - lanseta de mini-naluca la clean, cea de 2,4-2,7 si putere 3-15 gr, nu e mai bine sa gasesc una de 3 bucati in loc de doua? Pentru ca la doua lungimea lansetei stranse e de 1,30, ceea ce e cam mult si ma impiedica la transport, mai ales daca nu vin cu masina ci cu tren apoi prin padure vreo 2 ore...Ce parere aveti? Merita sa iau din 3 bucati? Nu va intreb de telescopica ptr ca banuiesc ca nu poate fi o telescopica la fel de fina pentru ultra-spinning....
Nu ne plangem Fabio, dar eu merg la stiuca pe lacuri tot timpul cu cel putin doua lansete, una medium-light 2,40 pentru linguri si voblere si una medium-heavy 2,70 pentru naluci mari. Daca nu poti pescui din barca, dupa o zi de dat ture in jurul lacului nu mai e tare amuzant cu doua lansete dupa tine. Nu ma plang, pentru ca oricum nu m-as priva de niciuna din ele. La clean in schimb, de multe ori malurile sunt neprietenoase, de-abia incapi, sau trebuie sa treci prin tufe, sau mai pescuiesti din apa cu cisme sold. Cu cat gasesti o varianta care impaca si capra si varza deopotriva, mai ales in zilele in care faci pe infanteristul, e cu atat mai bine. Este o lanseta la SERT mi se pare, care are blancul din 3 elemente, iar cel terminal e de trei grosimi si actiuni diferite. E destul de urat dar unii il lauda, cica e practic si de calitate. Nu stiu cum se numeste. Sunt si alti producatori care fac ceva semanator.Fario_nebunu scrie:Nu inteleg de ce va plangeti ca mergand la clean nu puteti lua la voi decat o lanseta si o mini-ranitza de pescar. De ce nu luati un rucsac mic (8-10 litre) in care sa aveti inca o lanseta telescopica si o mulineta mica cu fir ceva mai gros, 0.18, plus niste naluci mai mari. In felul asta daca vezi cum ataca avatul, lasi lanseta de clean si desfcai repede telescopica. Am de gand sa fac asa la pastrav anul acesta. Iau si lanseta de 2,5 m pentru vobler si buldo dar si una mai scurta (2 m) pentru lingurite. Imi ia 20 de secunde sa desfac lanseta iar lingurita e deja legata, asa ca pot pescui aceeasi cascada pe rand cu cele 2 lansete. Greutatea e mica, nu ma incomodeaza, oricum e pe spate.
Cum adica Oby?Eu stiu pe cineva care pescuia fara probleme la.....match. 

http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
http://www.sertfishing.com/#oby 1 scrie:alea din 3 cu mai multe virfuri sunt federe. eu nu am auzit de lanseta de spinn cu mai multe virfuri
Uite aici gasesti la catalogul online, la pagina 65, o asemenea lanseta. E de spinning. In stanga jos ai specificatiile. 3 elemente + 1. Si pentru fiecare varf actiunea separat. Modelul care il stiam eu e mai vechi un pic dar cred ca intr-un catalog 2006-2007 l-as gasi. Asta ar fi o solutie potentiala. Ce parere aveti? Eu oricum sunt adeptul lansetelor mai scurte si din blanc cat mai putin fragmentat. Ridicam problema in ideea ca unii ar fi interesati. Fir intins!