Pastravi in plina vara...

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Pastravi in plina vara...

Mesaj de MeHigh » 16 Ian 2006, 07:40

De ani de zile nu am mai fost la un woblerit. In tzara eram un obsedat de wobler shi spinning asha ca placerea a fost enorma sa ajung pe un rauletz superb de munte asha cum orice pescar ishi viseaza. E ciudat ca a treia zi dupa luptat cu rechini sa "aterizezi" in muntzi.
Am stat 2 zile cu cortul la capatului unui drum de piatra ce urmareshte un rauletz pana la jumatate. Dimineatza urcam pe rau prin muntzi (locuri accesibile numai cu elicopterul sau perpedes). Peisaje colosale, apa cristal shi pastravi uriashi. Clasamentul woblerelor utilizate: Rapala CD5 (boishtean shi pastrav), Cozma de 3 maro, Cozma de 3 normal. Ash fi incercat woblere mai mari dar nu am avut decat Cozme de 7-9 shi culmea ca toate erau plutitoare, asha ca... Ciudata mi s-a parul lipsa pastravilor mici. Cred ca am prins numai unul de 350 de grame, vre-o 4 intre 400 shi juma de kg shi 2 brown trout ceva sub kg. Restul peshtilor erau in medie la 2 kg shi ceva cu sclipiri de 3 shi. Rezultzt: peste 20 de curcubei shi 2 brown trout. Pixu' de prieten cu care am fost a zis ca nu mai face poze cu ei pt ca toata lumea va zice ca e acelashi peshte...hehehheh
Acum sunt cu picioarele umflate de la kilometrii umblatzi prin pietrishul vaii.
Interesant e ca in zonele cu apa adanca (bulboane) prindeam curcubeii, iar in apa adanca shi repede, cu bolovani mari brown trout. Intrau curcubeii shi in apa mica shi fund cu pietrish mic. Majoritatea peshtilor ii vedeai atacand pt ca apa era cristalul cristalurilor. Uneori era frustrant sa vezi "n" peshtioci urmarind woblerul fara atac, dar facea bine ca exercitziul cardiac. Alteori ii vanai dandu-le-o la bot. Ce sa zic, a fost de departe cel mai tare pescuit la pastrav din viatza mea. Am omorat 2 peshti in ultima dimineatza, pe care i-am adus acasa pentru halit (aici nu se vinde pastrav in magazin).
Aici sunt cateva poze:

http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaibala ... /my_photos

Fir intins shi sa auzim de bine!
P.S. Acum imi pregatesc sculele pt lupta cu rechinii!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 16 Ian 2006, 08:27

FRUMOSI PESTI!!!
tot asa frumosi se prind si pe dambovita, la unirii.... :lol:

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 16 Ian 2006, 08:50

Super frumos.

Ce culoare este boisteanul countdown (codul)?
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Ian 2006, 10:52

ce sa zic, pe mine m-ai omorat :(
pastravul e pestele meu preferat, dar asa ceva, ce am vazut in pozele alea, nu imi imaginez in Romania in urmatorii 50 ani. Asa ca, numai daca o sa fac o iesire pe alte meleaguri, o sa ajung sa traiesc asa ceva. Cine stie, odata si odata tot se va intampla... :roll: ... sper

o intrebare... ce fir ai folosit?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 16 Ian 2006, 12:39

felicitari frumoase capturi ,frumos peisaj,frumoase fotografii

dorel

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 16 Ian 2006, 12:41

Oare la cat e urmatorul avion spre NZ? :lol: :lol: :lol:

CDan
junior
junior

Mesaj de CDan » 16 Ian 2006, 21:42

Minunat! La asa ceva oricare pescar viseaza. Felicitari pt pesti!
Expert in a invata rima sa inoate.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 16 Ian 2006, 22:50

Mihai,

Felicitari pt. frumoasele si numeroasele capturi.Imi inchipui cat de frumoase pot fii locurile in care ai pescuit si cat de placut e sa fii pescar si sa pescuiesti acolo.
Nu cred ca aici in U.S.A poti gasi locuri cu o densitate atat de mare de pastravi mari.
Pozele tale cred ca au incalzit inimile multor pescari romani,dar poate si intristat la gandul ca trebuie sa paraseasca Romania ca sa se poata bucura si ei de asa ceva.

Numai bine,

Jean Scurtu

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 16 Ian 2006, 23:44

Mihaimircea, nu shtiu codul, dar e un CD5 sidefiu pe burta cu model verde shi maro pe spate... daca il vezi recunoshti imediat boishteanul.
Adi, am folosit un fir de 0.18 shi am avut o singura ruptura... shi aceea din cauza ca eram dimineatza devreme inca 50% dormind cu frana reglata de-a pixu'. Daca ai de gand sa vi, nu e nici o problema pt mine sa te duc la apa!
Fir intins shi merci pt cuvintele frumoase!

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 17 Ian 2006, 08:33

Vazind capturile superbe ale lui MeHigh (Mihai?) - felicitari!, imi - si ne - doresc ca sa putem, cindva, sa pescuim si in Romania in conditii asemanatoare. Chiar daca din speciile prinse de MeHigh la noi una nu exista, cealalta e introdusa, am avea din ce alege. Nici nu trebuie alt exemplu mai bun decit mult disputatul subiect: Lostrita. (Acum scriu ca sa imi abat gindul de la faptul ca fetita mea de 2 ani e in spital sub perfuzii). In fine, ar avea tzara asta un potential turistic - si aici includ si pescuitul sportiv - cum putine tari au in lume. Nu mai departe de Ungaria, care valorifica fiecare copita de cal mort din pusta maghiara, iar noi de la Bazias la Orsova, vreo 150 km, avem 2 locuri de cazare. Am batut mult muntii cu rucsacul in spate, si ce mi-a ramas in minte este o faza de la Cirtisoara/Transfagarasan, unde am innoptat cu cortul linga piriul ce curge din Bilea. Cu 50 m mai sus, stateau baietii cu generatorul si curentau de adunau pastravii cu cosul. Iar cu 1000 m mai sus, un om aparent de aceeasi categorie sociala, prinde in Lacul Capra pastrav la musca. O sa scanez pozele (cu musca, nu cu curentul). Pe ideea ca braconajul este o infractiune "sociala", a fost total scapat de sub control, neluindu-se masuri atunci cind trebuia. Nici acum nu ar fi tirziu.

Fir intins! si scuze de devierea de la subiect

Scrie răspuns