Pastravi in plina vara...

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 07 Mar 2006, 10:34

da sorine, in 2004 la vidra am vazut chiar pe mijloc muscarind un fel de torpile :lol:, ca pastravi nu cred ca erau. mari, nu asa... cred ca numai inarmat cu o barca si o saptamana la dispozitie reusesti sa prinzi unul din ala, sa nu mai vorbesc de talent :wink:

maimutzoii cu rame si icre nu se instaleaza decat la varsarea lotrului, si nu fac decat sa decimeze pastravii de mici dimensiuni.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Mar 2006, 10:45

da, asa e .
E suficient insa sa -ti strice buna dispozitie si evident sa nu poti pescui de pe mal in locurile respective .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Swordfish
junior
junior

Mesaj de Swordfish » 15 Mar 2006, 19:50

Neai incalzit cu pozele tale si mai ales cu peisajele, felicitari de pestii prinsi.La noi in tara nu cred ca ii un rau cu o asa concentrare de pastrav (de dimensiunea asta).Candva se prindea si la mine in zona pe acumularea de la Scorilo (Maru) foarte mult pastrav mare (recordu din cate am auzit este de 9 kg),dar de la coada in sus pe rau este o distractie la pastrav nu mari dar peste limita legala.
Fir intins!!

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 15 Mar 2006, 21:00

Si eu sunt originar din Caransebes si merg in fiecare an de cateva ori la Maru.Pescuiesc cel mai mult pe lac,dar de la an la an se imputineaza pastravul.In 2005 am reusit sa prind doar 2 pastravi,300-400 g,in 4 iesiri.
Ii mai vezi rapind la baraj,din aia mari,si cred ca ar mai fi cateva exemplare record cu care sa faci o poza.Este plin de clean in schimb.
Imi amintesc acum 10 ani ce peste era,doar pastrav,ce namile,urmareau
rotativa pana in mal si apoi plecau.Pe atunci stiam ca pastravul se prinde doar la rotativa,si se prindea.Acum,avand numai scule"adevarate",prind 2-3/an.Poate daca scot Germina de la naftalina,mulineta pe care am dat vreo trei alocatii(ORION)si rotativele cele ponosite...unde esti copilarie?

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 15 Mar 2006, 21:17

Scuze barbatzi daca pozele va fac sa va ganditzi la diferentzele uriashe intre aplele de aici shi acolo... dar daca tot veni vorba:
O lege extraordinara aici (in opinia mea) e ca nu e voie sa vinzi peshte fara sa ai autorizatzie speciala. Daca ar face shi romanashii asha ceva, poate ar opri din elanul braconierilor. Nici odata nu m-a suparat pescarul care opreshte nishte solzoshi pt o masa (chiar shi cu prietenii). In schimb nenorocitzii care dau cu Baz-Bazul ca sa vanda peshtele la primar shi sheful de post ar merita agatzatzi de gura cu woblerul shi trashi dupa mashina.
Shi limitele mi se par in Romania hilare. 10 pastravi de 20 de cm e o idee deplasat dupa ce ai ocazia sa vezi cum ar putea "creshte" o apa daca o protejezi umpic. Shtiu ape aici unde dimensiunea minima e 65... Shi nicaieri nu ai voie sa omori mai mult de doua bucatzi(exceptzii minimale).
O alta lege beton, o precizez chiar daca in Romania ar fi neviabila, este ca nu ai voie sa vinzi pastravul, punct. Nici ca firma nici ca nimic. Singura exceptzie o fac firmele care vand pastrav viu la fondurile de pescuit pt populari. Daca o tzara de 4 milioane de locuitori a constattat ca pescuitul pastravului aduce mai mult loz decat vanzarea lui in magazin inseamna ca asha este!
Fire intinse pt noul sezon(nu mai e mult pt voi)!

P.S. Peste 2 saptamani mai trag o ieshire in mod clar. Pana atunci mai incerc sa chinui un rechin inainte de a le zice la revedere sezonul asta.

Swordfish
junior
junior

Mesaj de Swordfish » 16 Mar 2006, 02:03

Razvan

Drept ai cu ani buni in urma erau namile in lac si nu era clean pui de clean, sa fi vrut sa prinzi si aveai de unde, si de boistean era plin lacu negru era pe langa maluri, dar acuu.... lasa de dorit a fost decimat de clean si mai ales de pastrav. Nu stu ce sa intamplat dar vara asta am fost demulte ori pe acumularea de la Scorilo dar nu am prins nici un pastrav numai clean, chiar mam mirat undes pastravii de demult, sau nu am avut naluci adegvate.Sper ca anu asta sa prind macar vreo 2-3 pastravi.
Fir intins!!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 16 Mar 2006, 08:01

MeHigh scrie:O lege extraordinara aici (in opinia mea) e ca nu e voie sa vinzi peshte fara sa ai autorizatzie speciala. Daca ar face shi romanashii asha ceva, poate ar opri din elanul braconierilor.
Pai si in Ro e legea asta. De fapt nu ai voie sa vinzi nimic fara sai ai autorizatie. Dar cine respecta legile? Doar o mana de oameni. Incalcarea legilor e sport national, asta-i problema.

Aia cu 10 pastravi de peste 20 cm e alta problema. Marea majoritate a pescarilor care pescuiesc cinstit nu prind 10 pastravi de peste 20 cm pe zi. In schimb apar o multime care pescuiesc cu metode ilegale si pastreaza 100 de pastravi de 10 cm!!!
Eu zic ca pana cand asociatiile private nu vor avea drept de paza si control pe aceste ape, deci atat timp cat sunt ale statului si ale intregului popor, nu se va putea vorbi de pesti adevarati in raurile noastre de munte.

Scrie răspuns