pastrav la twister

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

pastrav la twister

Mesaj de Albuletu Alexandru » 05 Ian 2011, 22:58

stie careva dintre voi daca se prinde pastrav la twister? adica, ceea ce vreau eu sa intreb e: a prins careva dintre voi pastrav la asa ceva?
ca din auzite, cica s-ar mai prinde.
eu in schimb, ori de cate ori l-am incercat cu nalucile astea am ramas cu buza umflata.
Nihil Sine Deo

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 05 Ian 2011, 23:10

Da am prins. :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 05 Ian 2011, 23:49

Nu am prins si am ramas cu o maaaare frustare cand in 2008 am mers in august pe Raul Mare in Retezat. La cea mai adanca si lata bulboana, cu apa de peste 3 metri stateau sub un pod 2-3 pastravi de 300-800 grame si asteptau haleala...asa ca am pus repede un twister pe fir 0.16 transparent si de pe pod am inceput sa il joc in apa, si la fund si la suprafata. Nimic, nici macar nu il urmaeaau! Pana la urma am pus rama rosie si am luat unul pe carlig mare. Si clean mare s-a luat la twister dar accidental, adica nu pleci la o partida doar cu twistere!
Scria cineva aici pe forum ca exista un twister (leurre souple) numit Trout magnet si ca in US face ravagii la pastrav. La noi o fi incercat careva?

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 06 Ian 2011, 09:58

atata timp cat rotativele si voblerele (exceptand muscaritul) fac legea in privinta pistruiatilor, nu vad de ce ne-am pedepsi cu gume (chiar daca, accidental, mai poate aparea cate-o captura si la ele).

aquaelement
junior
junior

Mesaj de aquaelement » 06 Ian 2011, 10:08

si eu am prins la twister pastrav :wink:

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 07 Ian 2011, 10:16

boistean scrie:atata timp cat rotativele si voblerele (exceptand muscaritul) fac legea in privinta pistruiatilor, nu vad de ce ne-am pedepsi cu gume (chiar daca, accidental, mai poate aparea cate-o captura si la ele).
de acord cu tine. insa stim toti ca pestele este foarte imprevizibil. niciodata nu stii cum, o naluca ca twisterul, chiar daca nu e pentru pastrav iti poate salva o zi de pescuit cand ratativele si voblerele nu au dat roade.
ce te costa, sa incerci si un twister, cand vezi ca nu ai prins cu nalucile consacrate.
eu asta am vrut sa aflu, daca se prinde la ele, chiar si numai ocazional.
pentru ca si eu o sa le folosesc la pescuitul pastravului tot ocazional. :wink:
Nihil Sine Deo

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 07 Ian 2011, 10:25

Cred ca pe lacuri de baraj gen Vidraru sau Colibita se prinde pastrav la twister, nu am incercat din barca insa intuiesc ca e o metoda buna. Desi daca as ajunge acolo as prefera o lingura oscilanta foaie de salcie, un Berti ceva decat un twister. Insa vorba colegului, daca nu merge la nimic consacrat pui un twister. Se mai poate face o montura mixta: gen montura Drackovich pui juma de pestisor natural (de la cap la mijloc) si in partea finala un mic twister cu codita. Am vazut asta la pescari de salau, tre sa mearga si la pastrav pe lac.

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 07 Ian 2011, 10:37

Pe lacuri merge mai bine decat rotativa sau voblerul cand pastravii nu ataca in suprafata, dar am prins si pe rau.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 07 Ian 2011, 10:41

bineinteles ca in situatia in care n-ai rezultate la "clasice", poti incerca si gume sau orice alte improvitatii care se pot dovedi de succes.

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 07 Ian 2011, 10:46

Si guma e clasica deja. Atata vreme cat nimeni nu se mira ca muscarii prind la streamer, nu vad de ce guma pare ceva iesit din comun.

Scrie răspuns