pastrav la twister

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 07 Ian 2011, 13:41

[quote="evin"]Pe lacuri merge mai bine decat rotativa sau voblerul cand pastravii nu ataca in suprafata"

si eu am vrut sa scriu asta, dar mi-a fost lene. multumesc ca ai subliniat si punctul asat de vedere. :wink: :wink:
pe de alta parte ce faci cand esti pe un pod, cum a zia fario, sau pe o stanca la baza careia nu poti ajunge pt a putea folosi lingura sau voblerul?
dai de sus la twister pe care-l joci pe verticala, nu? 8) 8)
Nihil Sine Deo

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 08 Ian 2011, 21:44

Exista tehnici speciale de dat cu gume la pastrav, care nu au nici o legatura cu pescuitul clasic la jig cu care v-ati obisnuit.

Poate greu de crezut, dar in foarte multe situatii prinzi pana si cei mai periati pastravi cu ele... si nu unu... 5-6 bucati intr-un singur loc, intr-o singura bulboana, ceea ce cu o rotativa nu se va intampla prea des.

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 08 Ian 2011, 23:10

Am intalnit un pescar care mi-a spus ca la deschiderea de sezon,anul acesta,un camarad de-al lui a luat un pastrav de 3,5 kg pe lac, la un twister montat pe jig si lasat cam 10 metri sa coboare.El prinsese mai multi dar marunti (500 gr),probabil la naluci de suprafata.Oricum twisterul nu se pescuieste ca la salau,ci intre ape, cam ca oscilanta.

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 08 Ian 2011, 23:17

razvan cristescu scrie:Oricum twisterul nu se pescuieste ca la salau,ci intre ape, cam ca oscilanta.
Da, atunci cand pestii sunt(ataca) intre ape. Cand nu, nu! :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 09 Ian 2011, 00:12

Andrei scrie:Exista tehnici speciale de dat cu gume la pastrav, care nu au nici o legatura cu pescuitul clasic la jig cu care v-ati obisnuit.

Poate greu de crezut, dar in foarte multe situatii prinzi pana si cei mai periati pastravi cu ele... si nu unu... 5-6 bucati intr-un singur loc, intr-o singura bulboana, ceea ce cu o rotativa nu se va intampla prea des.
:shock:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 09 Ian 2011, 00:14

Tavi scrie:
Andrei scrie:Exista tehnici speciale de dat cu gume la pastrav, care nu au nici o legatura cu pescuitul clasic la jig cu care v-ati obisnuit.

:shock:
Hai mai Tavi.... ca era unul si acelasi, prins si eliberat de 5-6 ori :shock:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

tux
veteran
veteran

Mesaj de tux » 09 Ian 2011, 01:36

Ce modele de twistere/jiguri folosesti pt pastrav de rau/lac ? Mersi.

guss
junior
junior

Mesaj de guss » 18 Feb 2011, 09:28

Salve.

Am prins la plastice, dar nu la twistere ci la shaduri pana in 6 cm. Iarna folosesc shaduri(se prinde chiar bine) si vara voblere de adincime.

Stima.
A dracului microb, l-am luat, m-am infectat si acu aflu ca n-are leac. Ce ma fac ???????????????????

"" DA-M PLACE ""

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 01 Mar 2011, 01:32

Fario_nebunu scrie:Nu am prins si am ramas cu o maaaare frustare cand in 2008 am mers in august pe Raul Mare in Retezat. La cea mai adanca si lata bulboana, cu apa de peste 3 metri stateau sub un pod 2-3 pastravi de 300-800 grame si asteptau haleala...asa ca am pus repede un twister pe fir 0.16 transparent si de pe pod am inceput sa il joc in apa, si la fund si la suprafata. Nimic, nici macar nu il urmaeaau! Pana la urma am pus rama rosie si am luat unul pe carlig mare. Si clean mare s-a luat la twister dar accidental, adica nu pleci la o partida doar cu twistere!
Scria cineva aici pe forum ca exista un twister (leurre souple) numit Trout magnet si ca in US face ravagii la pastrav. La noi o fi incercat careva?
Eu pe rauri si parauri nici nu ma mai obosesc sa car dupa mine altceva, in afara de Trout Magnet. Toate capturile de brown trout si rainbow trout pe care le puteti vedea la mine in galerie sunt la TM. Lansat in aval, lasat sa cada aproape de fund (chiar daca riscul de agataturi e mare, se merita) si apoi recuperat lent si jucat/tremurat din incheietura. Recomand o lanseta sensibila dar mai tare pe varf. Preferabil Light (nu UL) daca e si ceva curent.

La TM nu i-as spune Twister, nu are actiunea specifica. Dar, odata ce-i inveti shpilu', nu-l mai lasi (vara si iarna). Am prins bine cu el si-n parauri aproape de oras, unde presiunea era mare pe pesti, se facuse cald (vara) si pastravii nu se mai ridicau la musca. Asa ca, ii adunam de pe fund :wink: .

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 02 Mar 2011, 13:18

Oare cine vinde in Romania Trout Magnet si cam la ce pret? Ori e musai de comandat in afara?

Scrie răspuns