novice-clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Clyde
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Clyde » 20 Aug 2009, 16:21

de curand , am dat de o balta de balastiera, care este plina de clean. in prima zi am luat unul pe la vreo 300 de grame la rama, apoi a inceput sa ma dispere un pestisor mic , noi ii zicem "Petrisor" .a doua zi am fost si am dat cu mamaliga si am prins numai cleni putin mai mari ca degetu si caras. am incercat si cu vobler micut dar nimic. da careva din voi la clean pe balta? adancimea la care pescuiesc la pluta este undeva la 2m, balta fiind si mai mare prin unele locuri si are fundul cu pietris.

fox_spin
senior
senior

Mesaj de fox_spin » 23 Aug 2009, 09:41

ca sa prinzi clean in perioada asta mai calda la pluta trebuie sa il cauti mai la suprafata si intre ape.si eu mai pescuiesc pe un balta de balastiera si acolo clenii sunt foarte timizi. tinand cont de faptul ca pe maluri e numai pietris si orice miscare este detectata trebuie sa ii cauti in liniste mai in larg.la spinning e mai accesibil.

Clyde
utilizator nou
utilizator nou

xxx

Mesaj de Clyde » 24 Aug 2009, 11:56

am mai incercat cu doua voblere de la tubertini unul floating si altul sinking dar fara succes...cu ce mi`ai mai recomanda sa incerc?

hades
veteran
veteran

Mesaj de hades » 24 Aug 2009, 14:05

Salut!!

Sigur sunt cleni...
La rama mai intra, dar la mamaliga nu prea am auzit...

Sfatul meu este sa urmaresti unde vaneaza ( muscaresc) ei la suprafata si sa identifici daca sunt si exemplare mai mari.
Incearca la voblere sau rotative mici in primele ore ale zilei sau in amurg cand esti mai putin vizibil si el mai putin circumspect.
Pe malul balastierei nu ai tufe sau alte plante?
Daca da incearca pe langa ele.

fir intins!!!
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Scrie răspuns