naluci de stiuca

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 25 Oct 2005, 12:46

Cea mai multa stiuca am luat-o la Eira de 16g, argintata...

Silicoane voblere si alte cele nu prea au produs. Poate pt ca nici n-am insistat. Da nu-i timpul trecut!Oricum toamna asta ma incapatanez sa prind la pestisorii coipliti de mine. Sa vedem ce-o iesi...
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 25 Oct 2005, 12:50

Am uitat...

Am avut odata o rotativa Spinnex nr 3 neagra nichelata... Nu prindea mare dar pana in 1,5k, le lua la foc automat! N-am mai gasit pe nicaieri asa ceva...

Paliv-ar stiu-k :twisted: !
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 25 Oct 2005, 17:03

la Eira (de fapt copia ei de la Gipo, 16g) am prins si io destul de bine, mai ales in primavara si la inceputul verii insa acum surpriza a fost cand in mai multe partide consecutive singura momeala pe care s-a aruncat a fost un grub alb de 8 cm. cu care io de fapt incercam sa prin salau dar am reusit sa iau doar stiuca :oops: Asta probabil si din cauza ca stiuca a plecat din preajma malurilor si sa stabilit la apa mai adanca, avand in vedere ca toate au fost intepate la mai mult de 2 metrii adancime.
Imagine

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 26 Oct 2005, 12:51

Sa stii ca e o lingura foarte versatila! Daca ar fi sa plec undeva si sa n-am voie sa iau decat 3 oscilante cu mine, mi-as lua 3 Eire, 2 argintii si una galbena. La alea de la Gipo, trebuie sa le schimbi inelele(baga ceva Mustad) si ancora (face Gamacatsu niste cutre de ace, de-ti agata stiuca de la 2 m departare!)...
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

tiebie
junior
junior

Mesaj de tiebie » 08 Noi 2005, 15:50

tudor scrie:Am avut ani in care au mers mai bine oscilantele si altii cind voblerele s-au dovedit superioare.
Aceste doua naluci, dupa propria mea experienta (37 de ani de pescuit totusi) mi-au adus intotdeauna mai multe stiuci decit rotativele sau plasticele.
Rotativele le-am exclus aproape complet din cutie iar plasticele le pastrez pentru pescuit in anumite conditii. Pe verticala spre exemplu de-a lungul pragurilor sau falezelor.

Tudor

Salut !
Poate e doar coincidenta, dar si eu am tras concluzii similare in cei 35 ani in care “alerg� dupa lighioanele dintoase . Mai putin despre oscilante , cu care nu mai pescuiesc de cativa ani buni … desi am o groaza, in toate culorile, formele si calibrele posibile si am si prins considerabil la lingura. Ma rog , mai folosesc uneori batranul blinker… dar foarte rar . Nu stiu de ce “m-am instrainat � asa de ele !? Insa in ceea ce priveste wobblerele , concluziile sunt foarte asemanatoare . Le consider momeala nr 1 . la stiuca si somn . Chiar si la salau , pe anumite ape , dau rezultate excelente. Ar fi interesant de aflat care au fost patern-urile folosite de tine , cele mai incununate de succes !? In apele in care pescuiesc de ani de zile, am 2 modele net superioare celorlalte : imitatia de biban de la salmo ( perch) / 32 g / 13 cm si un model de stiuca al aceluiasi producator ( 12 cm ) . La “ stiuca de toamna tarzie – iarna “ , cand se retrage in straturile inferioare ale apei sau vara la somn , folosesc exclusiv wobblere de adancime / deep runner’s de la Rapala ( mai putin ) sau…. Bomber , Storm sau Mann’s 20 + , ( mai frecvent ), in special la trena …
Poate “ dai publicitatii armele tale secrete� !? De fapt culorile si pestele imitat ma intereseaza . Cu cele descrise mai sus, am avut capturi faine in mai toate apele pe unde am… bantuit !

Ciao ,
Fir intins !

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 09 Noi 2005, 16:09

Si eu am avut rezultate bune la Salmo Pike si Perch, de asemenea am avut rezultate la voblere in culoarea Red Head. Am avut chiar momente in care nu vroia sa atace decat voblere care aveau culoarea rosie bine definita, gen Red Head sau spate rosu. Am testat in acele momente si alte culori si nu aveam atac, puneam unul RH si aveam imediat atac. Nu stiu care e explicatia.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 09 Noi 2005, 16:23

@ tiebie :

Subiectul e foarte vast si-mi trebuie ceva timp ca sa developez. Din aceasta cauza n-am raspuns pina acuma, lipsa de timp. Diseara sper sa-l gasesc.
Despre subiect s-ar putea scrie mai multe articole...

Fir intins,

Tudor

tiebie
junior
junior

Mesaj de tiebie » 09 Noi 2005, 16:44

tudor scrie:@ tiebie :

Subiectul e foarte vast si-mi trebuie ceva timp ca sa developez. Din aceasta cauza n-am raspuns pina acuma, lipsa de timp. Diseara sper sa-l gasesc.
Despre subiect s-ar putea scrie mai multe articole...

Fir intins,

Tudor

Merci la fel !

Plec spre casa peste o juma' de ora , cred ca voi devia o tzara traseul si ma voi opri pt. o ora doua la lac... Am totul in masina , si tzoale groase, si prostioare de necajit stiuca . Le-am pus aseara pe toate in portbagaj . Buna inspiratie . E foarte intunecat afara , sta sa ploua ! Perfect ! Cred ca voi "reactiva" azi cateva oscilante ...ca tot veni vorba ...
In ultimele 2 saptamani am fost de vreo 4 ori , merge PROST ! Desi timpul e perfect . ( vremea aceea care invita la un somn bun de 2 ceasuri , dupa amiaza ) . De 2 ori nimic ! / a treia oara o trasoare si o marlita de vreo 50-53 cm, a 4 oara 3 marlite tot asa de prapadite .
Acum vreo 3 saptamani , pe vreme faina , soare , 20 grade, am pacalit o cucoana de exact 100 cm , in jur de 7 kile la salmo pike , si cateva de 60-65 cm ....
Dar de atunci .... parca a murit balta . Culmea e , si cele mici ataca cand e aproape bezna ! In rest , nimic ...
In fine, ma mananca palmele , ma duc sa stresez o tzara dintosii...

ciao !
Tibi. D.

tiebie
junior
junior

Mesaj de tiebie » 09 Noi 2005, 16:48

zvic scrie:Si eu am avut rezultate bune la Salmo Pike si Perch, de asemenea am avut rezultate la voblere in culoarea Red Head. Am avut chiar momente in care nu vroia sa atace decat voblere care aveau culoarea rosie bine definita, gen Red Head sau spate rosu. Am testat in acele momente si alte culori si nu aveam atac, puneam unul RH si aveam imediat atac. Nu stiu care e explicatia.
Hi !

I-am scris si lui Tudor mai 'nainte, acum vreo 3 saptamani am prins una de un metru, la Salmo pike . Sa vad ce-o fi azi, ma duc acuma !?

ciao
Fire intinse

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Noi 2005, 16:59

tiebie scrie: I-am scris si lui Tudor mai 'nainte, acum vreo 3 saptamani am prins una de un metru, la Salmo pike . Sa vad ce-o fi azi, ma duc acuma !?

ciao
Fire intinse
numai lui Tudor i-ai scris?atunci de ce am citit si noi? :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns