Naluca nr 1 la avat

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 30 Mai 2006, 19:12

de ce spun ca nu exista reguli,cel putin pe raul Timis unde pescuiesc cel mai des,rapitorul,am vazut cu ochii mei atunci cand limpezimea apei imi permite,patruleaza de-a lungul malurilor,chiar si salaul,stiuca o cauti pe langa copaci cazuti in apa,buturugi,vegetatie si nu dai de ea,dar o vezi ca rapeste in golfuri la plaja in apa mica sau la mal sec de pamant.
de avat ce sa mai zic...sunt bucati care te fac sa crezi ca a cazut un om in apa,asa de tare lovesc apa,uneori in fata ta,daca esti cu inima risti sa nu mai dai pe-acasa.Dar ca sa-ti intre un avat de-ala mare tre' sa ai bulan ca naluca sa-i treaca pe la bot si sa-i placa tare mult sau sa-i stimuleze agresivitatea atat de tare incat sa se lase pacalit.
cand ii aud pe unii spunand ca merg la pescuit sa prinda avat la sigur in acea zi... :roll: la mine nu e nimic sigur,sunt zile(multe) in care nu pot pacali nici un rapitor,dar mai un avat :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 30 Mai 2006, 21:40

Am avut o zi extrem de proasta duminica aceasta. Cand sambata seara am prins doi avati si am ratat 3 salai din prostie, duminica dimineatza ploua(nu e asta o problema). Eram atat de sigur ca prind si avat si salau de nu va puteti imagina. Cand colo nu am avut un amarat de atac 6-7ore de pescuit. Am mai fost si pe un canal apoi la stiuca. Nici acolo nimica. De obicei canalul era salvarea daca nu mergea crisul, dar ce sa vezi ................ 000000000000
Si credeti-ma ca am dat cu aproape tot ce se poate da........ deci nu poti sti niciodata ce te asteapta pe apa......... mai sunt si acele momente cand bate avatu ca bezmeticu si nu ia nimica, dar absolut nimica.... si nu sti ce sa mai faci. Deja incepi sa dai cu cele mai idioate lucruri........Eu sincer nu am o naluca preferata la avat. Am mai multe.....Le pescuiesc in egala masura sa spun asa....

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 31 Mai 2006, 07:45

ROTATIVA NR.1 ARGINTIE DE 5 GRAME firma nu conteaza eu prefer bannax si balzer

si la vobler poti avea rezultate frumoase dar am observat ca nu intotdeauna.

chestia legata de cicada e perfect adevarata cateodata bate de nu adevarat (am cumparat vreo 5 bucati o sa le incerc)
the angler is catching xxx, not by the lure

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 31 Mai 2006, 09:29

salut,

rezultate bune pot completa la ce am spus mai sus le-am avut si la streamer mai ales cand nu punea botu la altceva, mai ales pe Mures, pe Cris mai slab..... :?

eventual daca as putea alege 2 naluci ar fi stremerul si un vobler :D :D
be smart be silent be deadly.....

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 31 Mai 2006, 09:32

christianpindichi scrie::oops: :oops: sorry..nu am citit exact primul post.daca ar fi sa aleg una.....nu m-as mai duce la pescuit :lol:
daca o pierd ce fac...ma intorc acasa? :lol:
ceri un carlig de la un pescar si pui papadie in el si o plimbi in curent. :D :D :D

salut.
be smart be silent be deadly.....

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 01 Iun 2006, 10:05

p5ih0 scrie:salmo pearch ... nu exista sa nu prinzi la el ,si credeti-ma p cuv. ca a revolutionat pescuitul avatului anu trecut cand am inceput eu sa dau cu el mai mult asa... si apropo am luat cu el avat la prima lansare, cand inca era intuneric afara :)
mda.. :twisted:

alex.danil
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alex.danil » 02 Iun 2006, 11:26

De obicei culari naturale de la voblere .

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 02 Iun 2006, 15:25

De obicei culori naturale,,firetiger'',fluo ! :wink:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 02 Iun 2006, 15:52

Si din unele si din altele, dupa cat e de activ.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 02 Iun 2006, 21:53

Cine are drum prin Rm.Valcea si vrea un vobler "tare de tot" pentru avat si in acelasi timp pentru salau, sa caute magazinul de pescuit din parcare de la Casa Stiintei din Ostroveni. Exista acolo niste voblere facute manual pe care scrie MP (Mircea Popa). Costa numai 12 RON/buc. Daca aveti drum, merita sa incercati un astfel de vobler. Se lanseaza extraordinar de bine, fiind destul de grele, "joaca" in apa super, arata prin vopsire exact ca un peste (oblete, avat, clean, etc) si cel mai important lucru, nu crapa. In lipsa lui Pesterau, in ultimul timp au spart tot ce inseamna vobler manual in Valcea. Se vand in draci si dau rezultate foarte bune. Oricum, cel care le fabrica pescuieste de foarte, foarte mult timp la vobler. La Ciric am prin un salau cu unul din acesta si multi bibani la antrenament, iar la Belis am reusit sa pacalesc un clean de 23cm cu unul de culoare verde.
P.S. Nu sunt distibuite in alte judete si nici nu cred ca se vor distribui vreodata, iar producatorul lor nu este interesat in a vinde pe net... :? Trebuie sa va mai spun ca nu se misca extraordinar in lacuri, ele fiind facute pentru curen, dar cunoscatorii le pot regla.

Scrie răspuns