pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
ComyB
- utilizator nou

RYOBI scrie:sa presupunem ca maine mergeti la pescuit va intereseaza doar avatul si aveti dreptul la o singura naluca ce ati alege ?adica carei naluci de la voi din trusa ii dati ce mai mare credibilitate?binenteles ce va cer e un exercitiu de imaginatie pescuitul nu ar avea nici un farmec sa prinzi la o singura naluca si totusi....
daca nu ai incredere in naluca cu care pescuiesti,atunci nu are rost sa mai pescuiesti! mai ales la avat!
avatul nu ezita sa atace,mai ales daca sti si cum sa joci naluca.
-
Michael
- Moderator

ComyB scrie:
sorry,dar asta e o teorie...sunt zile in care poti sa joci ce,cum si cat vrei...
-
ComyB
- utilizator nou

Michael scrie:ComyB scrie:
sorry,dar asta e o teorie...sunt zile in care poti sa joci ce,cum si cat vrei...
nu ma refer strict la un singur tip de nalca!
-
p5ih0
- veteran

-
salmo pearch ... nu exista sa nu prinzi la el ,si credeti-ma p cuv. ca a revolutionat pescuitul avatului anu trecut cand am inceput eu sa dau cu el mai mult asa... si apropo am luat cu el avat la prima lansare, cand inca era intuneric afara

-
andrei-ovidiu
- veteran

-
eh... Vanatorule nu chiar orice vobler de la Pilula ci cele "speciale" pt. avat! intr-adevar sunt super OK! cea mai importanta calitate a lor mi se pare stabilitatea extraordinara in curent puternic!
Felicitari pt. Belis Bogdane!

Ai reusit ce multi nu au putut! Ai prins!
-
Michael
- Moderator

singura regula la pescuit este ca nu exista reguli,cel putin asta e parerea mea.
depinde de multi factori pt ca o zi sa fie manoasa la pescuit.Trebuie sa stii locuri,sa manance,tre sa-i placa ceea ce-i oferi si foaaaarte important:tre' sa-i treaca naluca pe la bot in cel mai atractiv mod posibil.Degeaba scanezi apa cu naluca excelenta,daca rapitorul vizat da tarcoale in alta parte.Asa ca de multe ori dam la ghici,speram sa fie in locul in care tot incercam.
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
asa este Michael la pescuit nu exista reguli...nu m-am gandit niciodata ca pe un curent super-putrenic pescuind la avat si incercand si altceva decat vobler...incercam sa-l pacalesc la cicada nr. 2 BerTi, poate sa-mi dea salau...si uite ca s-a intamplat...din ce stiu eu cicadele au fost proiectate pt. orice fel de ape, dar evolutia lor atrage atacuri atunci cand se lucreaza cu ea mai mult in stilul jig-ing...pe cand eu trebuia dau la avat lansand si recuperand pe un curent salbatic...am avut atac...am intepat si am crezut 100% ca e avat...cand l-am adus la suprafata am constatat ca e salau, unul frumusel... parerea mea este ca mai rar iti da salaul pe un asa curent si in stilul asta de recuperat naluca(mai alea cicada)...avatul nu are greturi in a ataca o naluca care vibreaza tare si pe curent puternic! cine a pescuit macar o data cu cicade stie cum poate sa vibreze o astfel de naluca...poate sa aiba vf. batul si 1 cm diametru ca tot se simte in bat si pe apa atatatoare, d-apoi pe apa curgatoare...
deci daca exiata reguli in pescuit(ceea ce eu nu cred)...atunci ele sunt facute sa fie incalcate... nu nu de catre noi ci de catre pesti!
-
noname
- veteran

-
depinde de zona si de marimea pestilor pe care ii cati...