Naluca favorita la salau in octombrie-noiembrie

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
h_vicentiu
junior
junior

Re: Naluca favorita la salau in octombrie-noiembrie

Mesaj de h_vicentiu » 28 Aug 2014, 20:54

Am avut rezultate bune in ultimele 4 zile la Vobler Cozma model A de 5 cm culoare A9
Sincer am cautat avatul la Dunare, pentru ca isi facea auzita prezenta foarte zgomotos....in schimb surpriza...am prins strapi intre 0,8-1,2 kg.
localizare: substrat pietros in curent deasupra pragului
mulinare lenta...la mulinare rapida (ca pentru avat) nu mi-a intrat nimic
sper sa fie de folos postarea...
fire zbuciumate!!!
"carpe diem quam minimum credula postero"

dancostea
veteran
veteran

Mesaj de dancostea » 02 Sep 2014, 10:21

spiridusul scrie:Adriane, la cei care aduc Marfa de acolo sunt la 15 lei/plic. Eu le-am luat cu 7. Virgulele merita fara problem, le-am testat, sunt foarte ok. Altceva nu am testat de la ei. Si da, sunt chinezesti, cum am zis mai sus si eu.
Foarte bune virgulele de la Condor , cele cu coada despicata .
Cele rosii - cu coada alba - excelente la stiuca.
Cele chartreuse bune la strapi. N-am apucat sa dau decat o singura data, dar o sa mai incerc.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 02 Sep 2014, 20:49

h_vicentiu scrie:Am avut rezultate bune in ultimele 4 zile la Vobler Cozma model A de 5 cm culoare A9
Sincer am cautat avatul la Dunare, pentru ca isi facea auzita prezenta foarte zgomotos....in schimb surpriza...am prins strapi intre 0,8-1,2 kg.
localizare: substrat pietros in curent deasupra pragului
mulinare lenta...la mulinare rapida (ca pentru avat) nu mi-a intrat nimic
sper sa fie de folos postarea...
fire zbuciumate!!!
Adevarat, tot strapi mi-au intrat si mie pe un vobler de la Rapala si tot la Dunare unde era piatra jos. A fost distractiv ca au intrat la foc automat, 3 buc intre 500 si 900 gr in 10-15 minute. Avatul nu era prea activ, sarituri rare spre deloc si pareau mici dupa scandalul subtire pe care il faceau. Pescuiam mai rar la voblere salaul insa in ultima vreme mi-am schimbat optica si am rotunjit trusa de voblere ptr ca uneori chiar fac treaba buna.

cristian herban
junior
junior

Mesaj de cristian herban » 08 Sep 2014, 09:00

Dar relax -kopito 8cm merge la salau ?acuma spre seara ar trebui sa inceapa pe Mures sa manance, dar nu prea mai stiu la ce shaduri? :?

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 08 Sep 2014, 20:22

Kopyto e cred, si va ramane, zgarciul care a prins cei mai multi salai pe apele de la noi, deci foloseste-l cu incredere.
Urasc atarnatorii!

cristian herban
junior
junior

Mesaj de cristian herban » 12 Sep 2014, 21:28

si kopytodar si mareleeeeKING SHAD,este foarte bun si la somn,

cristian herban
junior
junior

Mesaj de cristian herban » 12 Sep 2014, 22:07

dancostea scrie:
spiridusul scrie:Adriane, la cei care aduc Marfa de acolo sunt la 15 lei/plic. Eu le-am luat cu 7. Virgulele merita fara problem, le-am testat, sunt foarte ok. Altceva nu am testat de la ei. Si da, sunt chinezesti, cum am zis mai sus si eu.
Foarte bune virgulele de la Condor , cele cu coada despicata .
Cele rosii - cu coada alba - excelente la stiuca.
Cele chartreuse bune la strapi. N-am apucat sa dau decat o singura data, dar o sa mai incerc.
am tot in cercat pe Mures cu virgule si nu merge dar cu shaduri merge destul de bine, nu prea incerc cu voblere deoarece am pierdut cam multe voblere (salmo,cosma,strike pro)asa ca sa atacam doar cu shaduri, oscilante si evident cicadele care raman foarte tari pentru salau, daca puteti recomanda si altceva, putem face schimb de pareri :respekt: (apropo, astept sa se raceasca,si sa puna botul vargatii)

cristian herban
junior
junior

Mesaj de cristian herban » 15 Sep 2014, 13:34

Va rog sa-mi spuneti, care shaduri sunt mai bune pentru salau acum toamna pe ape curgatoare (Mures), cele cu bataie puternica sau cu bataie mai slaba? :?:

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 22 Sep 2014, 19:37

pai cu cat se raceste mai mult poti sa le incerci pe cele cu bataie mai fina dar nu tre sa faci o regula din asta,incearca mereu tot felul de gume pana iti faci o parere personala ca si gumele astea chiar daca sunt facute sa bata agresiv,pe o miscare mai lenta sau atitudine moderata se misca altfel nu?

cristian herban
junior
junior

Mesaj de cristian herban » 24 Sep 2014, 21:15

poate ai dreptate,dar de presiune admosferica ce zici,deorece iti spun sigur si di acesta cauza ei sunt determinati sa manance uneori mai apatic :respekt:

Scrie răspuns