Minciuni Adevarate

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

shimano
veteran
veteran

Minciuni Adevarate

Mesaj de shimano » 03 Ian 2010, 16:23

Va provoc in a povesti cele mai ciudate si anormale aventuri la spinning. Nu stiu cum sunteti voi, dar nu odata am reusit sa prind la rotativa mreana, scobar, oblete si chiar caras. Si nu vorbesc de intepaturi in spate si-n coada, si "pasnicii" de mai sus s-au trezit dintr-o data rapitori, si au atacat naluca, inghitind-o. E ceva normal, sau numai mie mi se pare ciudat, si placut in acelasi timp? Am citit despre rosioare, mrene si crapi chinezesti ca ataca ocazional nalucile, dar nu stiam de scobari sau carasi... sunt sigur ca batranii de pe forum au mult mai multe povestiri SF de spus la acest capitol.
Asteptam cu sufletul la gura... :shock:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 03 Ian 2010, 16:40

nu-i sf.am prins frecvent rosioara,babusca si la rotativa si la jelibon.ce- a mai tare a fost o platica la oscilanta cand dadeam la stiuca si asta primavara.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 03 Ian 2010, 17:01

Odata am deposedat o vidra de un clenoc peste kil :) Ma cataram peste un bolovan imensa in Cheile Lapusului , asa ca animalu nu m-o vazut , nu m-o simtit de la inceput . Vidra tocmai iesea din apa cu pestele pe o lespede cind am aparut io dupa coltu stincii , am aparut deodata unu in fata la altu la mai putin de 3 m . Vidra o lasat pestele si o disparut in apa , io am sarit pe peste :)

Ieri am vazut una tare , care nu as fi crezut-o nici in ruptu capului , un Zeus Faber prins in apa de 3 m de pe mal :shock: . Ii un peste care prinde , pt. ca acolo sta , la 100-200 m adincime , si nu se plimba mult !

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 03 Ian 2010, 17:01

Mreana la rotativa ? Ceva clasic . Vara trecuta am prins mreana la rotativa si la shad de ma blestemau stationaristii care holbau ochii cat cepele la mine cum scoteam mreana dupa mreana intre 2-3kg si ei de abia pacaleau una la juma de kil .

Pe toamna , tarziu alta a fost socoteala . Prindeau ei si eu pauza . Se pare ca vara pe canicula mreana devine foarte agresiva . Si pe curent mare . Eu dadeam in spuma rezultata de caderea de apa de la portile barajului.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 03 Ian 2010, 17:02

A long time a go ,pe vremea cind pescuiam la crap stilul plantat mi s-a intimplat urmatoarea ciudatenie:eram la pescuit de o zi si o noapte,urmind sa mai stam ,eu si cu un amic,inca 3-4 nopti.Momisem pe un platou cu apa de 2.5m si nu avusesem nici o trasatura asa ca asteptam infrigurati cea de-a 2-a noapte cu eventualele ei trasaturi.Si dupa cum pescuitul la crap pe o balta nepopulata este extrem de dinamic si amuzant pe la ora 15,pe o canicula infernala , taiam fisii de trestie cu cutitul,incercind sa vad cite bucati o sa-mi iasa dintr-o tulpina.La un moment dat pe malul opus vine un jeep din care coboara un individ incarcat de bagaje.Ciudat loc si-o mai ales si asta ,zic in gind si continui sa tai fisii de trestie.Dupa vreo 10-15 min,ma uit din nou si nu mai vad nici urma de pescar inafara de jeepul care se cocea in soare.La nici 10 minute lanseta de feeder a amicului meu da sa plece cu cracan cu tot.Fiind cel mai aproape de ea pun mina si intep,sau mai bine zis o tin sa nu zboare in apa.Dau alarma,sare si amicul meu din cort,vin si niste pescari ce stateau linga noi la20m.MONSTRUL imi curbeaza lanseta pina in cotor si bate apa pe loc intre semnele unde momisem.La suprafata ies bule de aer si apa se involbureaza.Este somn,vine verdictul general,eu transpirat tot ma rugam sa nu-l apuce nabadaile si s-o taie in viteza.Dupa vreo 20 de minute de batut apa pe loc monstrul pleaca incet in stinga apropiindu-se de mal.Dau lanseta amicului meu si pregatesc minciogul.Unul dinre vecinii nostri adusese si toporasul de spart lemne.La un moment dat da semne ca vrea sa se ridice.Iese sus ,zice amicul meu,ar trebui sa te bagi in apa.Incet incet firul taie apa spre suprafata si din involburarea apei ia ghiuciti ce apare??Un scafandru complet echipat ,cu echipamentul de respirat bine incilcit in firul nostru.Stupoare generala,minciogul si toporul sint puse linga cort,si se cer explicatii.Omul cauta nu stiu ce specie de babusca care cica era din plin in balta respectiva,si nu stia de ce inota intr-o directie si se deplasa intr-alta.........
Ce legatura are cu spinnigul??A fost ultima partida de crap de o saptamina in care n-am avut nici o trasatura ,nici eu, nici altii,si esecul total al acelei partide, m-a hotarit sa incep a pescui la artificiale un pescuit mult mai interesant si dinamic.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 03 Ian 2010, 17:04

@sf zeus faber?esti din ct? la dracu se prinde asta?stiam ca nu da la undita!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 03 Ian 2010, 17:13

rine scrie:@sf zeus faber?esti din ct? la dracu se prinde asta?stiam ca nu da la undita!
Da la undita , se prind destui si in deep jigging !

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 03 Ian 2010, 17:23

" Vidra tocmai iesea din apa cu pestele pe o lespede cind am aparut io dupa coltu stincii , am aparut deodata unu in fata la altu la mai putin de 3 m . Vidra o lasat pestele si o disparut in apa , io am sarit pe peste Smile

Ieri am vazut una tare , care nu as fi crezut-o nici in ruptu capului , un Zeus Faber prins in apa de 3 m de pe mal Shocked . Ii un peste care prinde , pt. ca acolo sta , la 100-200 m adincime , si nu se plimba mult !"

SF, tu-ti dai seama cata nedreptate din partea ta? Adica merge vidra la pescuit, se chinuie toata ziua sa scoata ceva, si-n final, cand sa se bucure de captura suprema, si sa-si faca si el un trofeu, apare Goliath si-o "scapa" pe vidra de peste... :cry: asta da pescuit sportiv... :)
Presupun ca nu traiesti in Romania de te intalnesti cu Zeus Faber...excelent peste, by the way. (sau este-n Marea Neagra asa ceva?)

semlecangheorghe, povestea ta cu scafandrul e tare de tot...oricum era mai interesant daca-i dadeati vreo doua-n freza cu toporul, nu de alta, dar v-ati chinuit sa momiti frumos locul, si vine man in black si va distruge ziua.. :wink: (plus ca la miros de sange, imediat veneau stiucile si chiar somnul adevarat...va faceati cu niste pesti seriosi)

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 03 Ian 2010, 17:40

din cele ciudate:

pescuiam si eu la ultima partida pe 2009la salau, simt ca imi misca cineva jigul, intep, este..si scot dihania din poza..
dar nush ce este..
inclin sa cred ca vaduvita...

pareri?

http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=10028
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Rapala Man
veteran
veteran

Mesaj de Rapala Man » 03 Ian 2010, 17:40

In 2005 am facut o "'pardita (mai mult de baut) cu doi prieteni pe o mica balta in apropierea orasului, era mai mult un motiv de chefuiala in primavara,undeva pe la 11 cand deja eram toti in forma observ bambina jos la unul dintre bete ,ce sa crezi la viermi intrase o stiuca
mare chef stiuca adusa la mal cu fir de o,14 poze nebunie,cum era o balta mica se stransese toata lumea
Ne mai avand de baut, fortat de inprejurari ma duc undeva in apropiere la un bar sa alimentez :wink: , cand ma intorc spre stupoarea mea bambina jos din nou, ce sa crezi O ALTA STIUCA
Nebunie maxima poze, toata lumea in jur radea , si in timp ce faceam pozele cu "'trofeul nr 2 la viermisor, printre vapori de alcool, vad ca stiuca nr2 era legata de fir
ce a urmat puteti sa va dati seama,a trebuit sa ma inbat fortat ca sa nu i mai aud pe toti cum radeau :D :D :D

Scrie răspuns