Mega Salau
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- faurstelianlucian
- utilizator constant
todi - este o metoda maghiara numita "topogato". Metoda de pescuit cu peste mort dar in miscare! Aceasta metoda a fost adaptata de acest om pe apa pe care pescuia, respectiv Cris. Consta in tarareea pestelui mort pe fundul apei. Dar repet trebuie adaptata in functie de apa pe care pescuiesti!
Da rode bune asa au fost prinse aceste exemplare... si multe altele!
Detaliile descoperale tu!
Fir intins!
Fir intins!
Pestii sunt sub apa!
Metoda e cunoscuta de mai demult,s-a discutat si aici pe forum destul despre ea.Este vorba de mort manie,montura Drachkovitch.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
chill out my friends...e pacat sa se certe sau sa se jigneasca 2 oameni care nici macar nu se cunosc.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Michael,asa inteleg unii sa poarte discutiile-in lipsa argumentelor folosesc injurii(ca dupa educatie)sau forta(nu as sfatui pe nimeni,totusi...).N-are rost,voi incerca sa-l evit pe colegu'.Bine ca m-a jignit numai pe mine.C'est la vie,toujours parshive!
.Probabil unii confunda acest site cu unul de protectie a animalelor sau cum am vazut intr-o revista cu site-ul ala extrem care dorea nici mai mult nici mai putin decit interzicerea pescuitului.

Daca e-e;daca nu e-nu e!!! Asta e!!!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!
adica la montura drachkovitch.faurstelianlucian scrie:todi - este o metoda maghiara numita "topogato". Metoda de pescuit cu peste mort dar in miscare! Aceasta metoda a fost adaptata de acest om pe apa pe care pescuia, respectiv Cris. Consta in tarareea pestelui mort pe fundul apei. Dar repet trebuie adaptata in functie de apa pe care pescuiesti!
Fir intins!
cum poate fi aceasta adaptata la conditiile de pescuit?
Montura Drachkovitch se poate adapta in mai multe feluri.
Plumbul din cap se schimba usor cu unul mai greu sau mai usor. Eu mi-am facut si monturi cu plumb "glont" care se utilizeaza pentru monturi texas sau carolina.
Pe tija centrala a monturii se poate adauga fir de plumb sau plumb in forma de oliva lunguiata. In acelasi timp plumbul din cap se suprima sau se pune unul mai lejer. In felul asta pestisorul va avea o animatie mai plananta. In unele zile sau locuri asta merge mai bine la salau si de obicei este mai bine la stiuca.
Personal, la salau prefer montura traditionala (insa cu o singura ancora) cu plumbul in cap ceea ce da pestisorului o animatie in dinti de fierastrau.
De ceva timp utilizez cu placere montura H2O (sert) inventata de Joël Parcel, un bun cunoscut de-al meu. Are un defect major usor de corectat (nu Joël, montura !). Agrafa din capat se deschide singura. Eu o schimb de la bun inceput si cu asta am rezolvat problema.
Din ce in ce mai mult in locul pestisorului pun un silicon si cam tot atata peste prind. Nu mai am timp si rabdare sa ma duc la pescuit obleti si babusti inainte sa ma duc la rapitori.
Tudor
Plumbul din cap se schimba usor cu unul mai greu sau mai usor. Eu mi-am facut si monturi cu plumb "glont" care se utilizeaza pentru monturi texas sau carolina.
Pe tija centrala a monturii se poate adauga fir de plumb sau plumb in forma de oliva lunguiata. In acelasi timp plumbul din cap se suprima sau se pune unul mai lejer. In felul asta pestisorul va avea o animatie mai plananta. In unele zile sau locuri asta merge mai bine la salau si de obicei este mai bine la stiuca.
Personal, la salau prefer montura traditionala (insa cu o singura ancora) cu plumbul in cap ceea ce da pestisorului o animatie in dinti de fierastrau.
De ceva timp utilizez cu placere montura H2O (sert) inventata de Joël Parcel, un bun cunoscut de-al meu. Are un defect major usor de corectat (nu Joël, montura !). Agrafa din capat se deschide singura. Eu o schimb de la bun inceput si cu asta am rezolvat problema.
Din ce in ce mai mult in locul pestisorului pun un silicon si cam tot atata peste prind. Nu mai am timp si rabdare sa ma duc la pescuit obleti si babusti inainte sa ma duc la rapitori.

Tudor
todi,din putina maghiara pe care o mai stiu,cuvantul "tapogato" inseamna "la pipait".probabil un fel de jigging cu peste mort in montura.
Michael va recomanda Regulamentul forumului