Mari dezamagiri ...

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

anem
veteran
veteran

Mari dezamagiri ...

Mesaj de anem » 07 Dec 2010, 11:28

salutari ... hai ca incep un nou topic din curiozitate ...

care ce dezamagiri a avut in materie de scule de pescuit, si aici fac referire in mod special la naluci ... adica ce naluci si-a cumparat fiecare cu mari sperante de a prinde si s-au dovedit a nu se ridica deloc la nivelul asteptarilor ...

ca sa incep eu ... de cativa ani am in trusa un RNR de 5 cm in culoare Silver cred ... printr-o gramada de locuri am citit ca prinde avati bine de tot, am vazut o gramada de poze cu pesti prinsi cu naluca respectiva, l-am pescuit de fiecare data cand am fost la avat si culmea e ca la mine pana acum a prins doar un avatel si un salau care impreuna nu insumau mai mult de 600-700 de grame ... in continuare insist cu el dintr-o usoare incapatanare insa (cel putin pentru mine) s-a dovedit a nu fi o naluca prinzatoare ... :roll:

mai stiu cazuri asemanatoare pe forum in privinta Thrill-ului de la salmo ... altii prind bine de tot avat cu el in timp ce altii nu il suporta sau nu au prins cu el nimic intampinand tot felul de probleme de la lansare pana la recuperare ...

astept si cazurile voastre dupa care o sa mai scriu si eu cateva exemple ... ca mai sunt ... :lol:

numai bine ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 07 Dec 2010, 11:32

Si eu fac o referire la thrill.L-am pescuit de foarte multe ori la avat dar niciodata nu am avut succes la el.Eu cred ca foarte mult conteaza si zona de pescuit.Mai fac o referire la Rapala Clackin rap.In delta Dunarii am prins avat cu el,in schimb pe crisul repede niciodata.Parca avatul aici in bh raspunde mai bine la metale.Cel putin pe oscilante l-am luat destul de binisor.Ma mai gandesc si revin!
:D :D :D
Imagine

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 07 Dec 2010, 12:02

S-a tot scris despre Thrill si bune si rele.Anul trecut mi-am luat si eu unul,modelul mai mic,argintiu cu negru.Am dat cu el dupa avat pana a luat foc firul dar tot nu am reusit sa pacalesc un avat cu el. :lol:
Daca il recuperezi incet se scufunda si n-are joc.Daca il recuperezi normal dispare in curent si,din nou,nu opune rezistenta.Am incercat si tinut lanseta sus si mulinat ca turbatu.Thrill-ul,indiferent cat de puternic e curentul iasa la suprafata si pana cand iasa tragi de el ca de un lemn,nu are nici macar urma de bataie,nu opune nici un fel de rezistenta.
Am citit toate subiectele legate de pescuitul avatului & Thrill si am incercat in diferite locuri,curent slab,puternic,apa limpede,murdara,recuperat in toate modurile si pozitile posibile dar nu am reusit sa prind avat cu acest Thrill.O sa mai incerc si anul viitor.
In schimb am prins avat la rotative nr.1 si nr.2 de la Mepps si Blue Fox. :)

mariusw
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mariusw » 07 Dec 2010, 12:04

si eu la fel ma plang de Thrill ... am dat partida de partida cu el si nimic , insa la Tenderul de la Dorado total diferit o fi zona sau ... habar n-am.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 07 Dec 2010, 12:37

+1 pentru Thrill (TH7 OB), cu mentiunea ca anul asta am pescuit rar in ape (si) cu avati.
per total, rezultate mai bune la lingurite decat la voblere

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 07 Dec 2010, 12:59

Siudak-ul dezamagirea anului.Salmo thrill a confirmat din nou.Am trimis un articol referitor la el,sa vedem daca apare pe forum :wink:

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 07 Dec 2010, 13:11

Si eu am avut ceva rezultate cu trill-ul de 7 cm, e drept ca l-am pescuit numai intr-o singura partida pe Dunare, am prins vreo 10 avati la kil, vreo 2-3 pe cadere, ceilalti atacau dupa 2-3 zvacniri usoare in recupere.
Una peste alta, mai prolific mi s-a parut baby minnow-ul de la river...
Dezamagit total si nu-i o noutate (ca sa revenim la topic) de tablele de la gipo, odata pe vremuri, cel putin functionau...

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 07 Dec 2010, 13:58

la trill toata treaba e sa ii prinzi miscarea in functie de debitul apei,asa ca si cel mik si cel mare a facut treaba,pe recuperare rapida nu faci nimik la fel si pe lenta,in functzie de structura fundului trebuie recuperat,de multe ori nici nu trebuia sa recuperez doar sa tzin firul tensionat iar unghiul fatza de apa si curentul faceau tot dar asta difera de la apa la apa,am mers pe principiul aplicat in lansarile la clean ( http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... &start=280 ) iar rezultatele au venit imediat,iar faza cea mai tare a fost cand cu frana lasata la minim am avut atak de a plecat cu tot cu trill de 9,o plesneala pe cinste de ramai cu ochii in soare ......

....d4 cu silverul de 5 am avut atak pe apa mica numai atunci folosesk ratlingurile mici sau in zone urmate de repegusuri,dar tot ca si la trill ma folosesk de apa ca doar pana la urma asta determina cum se hranesk pestii(viteza cu care ataca naluka),trebuie sa vad cum se comporta in mal ca sa imi fak o parere generala in legatura cu rnr de 5

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 07 Dec 2010, 14:22

ed ... eu thrill-ul nu il ponegresc, pentru mine e voblerul in care am cea mai mare incredere cand vine vorba despre avat dar cu RNR-ul ala nu reusesc sa fac nimic ... sunt convins ca de vina e mana pentru ca au fost cazuri cand persoane de langa mine prindeau cu el si eu nimic ... cred ca prefer eu voblerele tip minnow in dauna celor lipless cu toate ca imi place crystal vibe-ul care e tot lipless dar fara zorzoane ...

aaa ... o alta mare dezamagire pentru mine o reprezinta Salmo Tiny ... idem, de cativa ani buni am in trusa un Black Tiger si un Pearl (culoarea nu se mai fabrica) si nu am reusit sa prind nici macar un clen cu ele, parca la un moment dat am prins ceva de vreo 15-20 de cm dar nu imi aduc aminte exact daca era Tiny-ul sau nu ... si daca intri pe sectiunile de clean o sa vezi ca o gramada de oameni prind bine clean la asa ceva ... eu prefer butcher-ul, executor-ul, hornet-ul sau alte minuni ... deci si in cazul asta cred ca e vorba de mana pescarului, adica fiecare cred ca se impaca mai bine cu anumite voblere ...

elias ... de unde ti-ai procurat Siudak-ul ... nu l-am cautat si nu ma intereseaza dar am citit pe undeva ca cica ar fi greu de gasit ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 07 Dec 2010, 14:36

d4md3od scrie:ed ... eu thrill-ul nu il ponegresc, pentru mine e voblerul in care am cea mai mare incredere cand vine vorba despre avat dar cu RNR-ul ala nu reusesc sa fac nimic ... sunt convins ca de vina e mana pentru ca au fost cazuri cand persoane de langa mine prindeau cu el si eu nimic ... cred ca prefer eu voblerele tip minnow in dauna celor lipless cu toate ca imi place crystal vibe-ul care e tot lipless dar fara zorzoane ...
..si mie imi placeau minnowurile dar brusk mi-am dat seama ca nu mai sunt eficiente cum erau odata(mai am 3 ca sa imi aduca aminte si poate sa le mai folosesk doar de dragu trecutului) asa ca numai ratlinguri am,iar anu care o sa vina numai de astea folosesk, o sa am in trusa cateva din fiecare(tot ce e pe piatza atat in tzara cat si pe dincolo) sa vad exact care e treaba,adevaru e ca nici albituri nu mai sunt asa de exagerat de multe si automat rapitorul s-a axat pe alte speciii si implicit s-a schimbat si modul de hranire......

urmeaza sa fak o saptamana de teste(statzionar,pluta si spinn) pe balta sa ma conving de niste treburi

Scrie răspuns