Mari dezamagiri ...

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 07 Dec 2010, 23:43

eu am o problema de culoare. toata lumea prinde stiuca la firetiger sau greentiger sau alte variatii pe aceeasi tema iar eu nu si nu. mi-am luat inclusiv linguri in culoarea asta si n-am reusit sa prind. am prins insa cu aceleasi modele in culori naturale. la un moment dat era sa arunc un salmo zipper gt de nervi dupa ce cu ceva timp inainte vazusem in trusa cuiva unul facut varza de stiuci si in ziua aia 2 persoane mi-au zis ca numai la asa ceva au prins stiuca. :evil: :explode:

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 08 Dec 2010, 09:12

Singurul lucru de care am fost dezamagit a fost de comboul cu care pescuiam si mai presus decat orice de "mana" care juca naluca (mana mea).
Haideti sa va spun ce am patit, eram prin 2007 (sau 2008) la un concurs la Valea Argovei , unde in prima mansa am reusit un loc doi dupa un pescuit spectaculos in care am prins vreo 8-9 salai si vreo 20 bibanoci, si eram pe val cum se zice, dar cand am ajuns la mal am descoperit ca Danut Iercosan castigase celalalt sector(in care urma sa pescuiesc eu) cu 100 si ceva de bibani, atunci mi-am dat seama ca concursul se terminase pentru mine inainte sa fi inceput......... toata lumea urma sa dea la biban un peste care se prinde intr-un numar foarte mare si despre care eu nu stiam prea multe la acea ora.
In fine a inceput mansa si am plecat in tromba spre locul de biban vizat unde deja pescuia Sabin si Laurentiu (doi dintre cei mai buni pescari pe care ii cunosc) si prindeau destul de bine, m-am pozitionat intre ei si am inceput sa dau, dupa vreo 2 ore in care ei prindeu la aproape fiecare aruncare eu aveam 2 bibani. M-am oprit din pescuit si m-am uitat la ei sa inteleg unde greseam si am observat ca :
-pescuieau cu o lanseta foarte sensibila (light sau medium light)
- cu fire foarte subtiri si naluci mici, iar jocul...., JOCUL naluci mi se parea a foarte nefiresc, si atunci mi-am dat seama ca nu naluca este de vina (cand alti prind si tu nu din acelasi loc si cu aceleasi naluci ) ci echipamentul neadecvat (al meu era un medium licht ultra rapid, si fir textil de 10 lbs )si mana care nu face ce trebuie in acea situatie.
Dupa acel moment am inceput sa cumpar lansete, mulinete, naluci pentru acest pescuit pe care il prectic cand am ocazia cu cea mai mare placere si la care (partea cu mana ) mai am de lucrat si acum.
Normal si firesc si eu am niste naluci preferate ca si oricare dar nu pot spune ca nu am incredere in altele sau ca am fost dezamagit.
:lol:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 08 Dec 2010, 09:30

10 lbs ? :D la bibi ???? :shock: ..... exagerat de gros.... chiar si ptr d-ul dintos e mare, mai ales ca pescuiai intr-un lac
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 08 Dec 2010, 10:32

Pai eu nu aveam scule pentru bibi aia era lanseta cu care dadeam la salau..... :?
Pentru salau nu mi se pare gros deloc firul , mai ales daca pescuiesti pe cocioc acolo de obicei dau ci 15 lbs.

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 08 Dec 2010, 10:34

Pai eu nu aveam scule pentru bibi aia era lanseta cu care dadeam la salau..... :?

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 08 Dec 2010, 10:35

Nu sunt un mare pescar de bibi, dar sincer, eu cred ca n-ai fost deloc pregatit ptr bibi... nu ca n-ai avut lanseta dedicata bibinosilor :wink: .... Bibinosu' nu ataca ca si salaul.... un tac si daca n-ai fost pe faza sau nu ai avut lanseta ultra senzitiva, l-ai ratat.... nicidecum.... ci trebuie finete in naluci si mai ales in firul folosit, de regula mono

In final ?! Pe ce loc ai iesit ?
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 08 Dec 2010, 10:39

Pai asta zic si eu ca nu eram deloc pregatit de biban, se preconuza un pescuit la salau, si era pestele pentru care eu eram apt de batalie, nu mai stiu exact pe ce loc amiesit dar dupa doua manse una ratata si una semiratata am iesit undeva dupa locul 20-25....

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 08 Dec 2010, 10:44

M-am uitat acum la pozele tale.... printre care unele de la un alt concurs. Am vazut ca in barca obisnuiesti sa ai cel putin 2-3 lansete... N-ar strica sa ai una si ptr d-ul Bibi :D .... Uneori bibinosii iti pot salva o partida de pescuit :lol:

Belenyessy S
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Belenyessy S » 08 Dec 2010, 11:00

Pe lista cu dezamagiri am doua voblere.

In primul rand X-Rap de la Rapala din care am cateva, le-am si folosit dar nici un tac, nici la avat nici la stiuca.

Al doilea este Perch de la Salmo din care am numai unul Floating de 8 cm, l-am incercat foarte mult la stiuca si in zile in care am prins cu altceva. Se misca foarte bine dar eu nu am avut la ea nici o actiune.

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 08 Dec 2010, 11:06

X-rap-ul de rapala l-am vazut la cineva destul de prinzator la stiuca.Totul consta in jocul naluci in apa.La stiuca iti recomand sa incerci x-rapul cu boxuri scurte la diferenta de 1-2 secunde intre ele.Eu asa am vazut prinzand stiuca la el...
Imagine

Scrie răspuns