Singurul lucru de care am fost dezamagit a fost de comboul cu care pescuiam si mai presus decat orice de "mana" care juca naluca (mana mea).
Haideti sa va spun ce am patit, eram prin 2007 (sau 2008) la un concurs la Valea Argovei , unde in prima mansa am reusit un loc doi dupa un pescuit spectaculos in care am prins vreo 8-9 salai si vreo 20 bibanoci, si eram pe val cum se zice, dar cand am ajuns la mal am descoperit ca Danut Iercosan castigase celalalt sector(in care urma sa pescuiesc eu) cu 100 si ceva de bibani, atunci mi-am dat seama ca concursul se terminase pentru mine inainte sa fi inceput......... toata lumea urma sa dea la biban un peste care se prinde intr-un numar foarte mare si despre care eu nu stiam prea multe la acea ora.
In fine a inceput mansa si am plecat in tromba spre locul de biban vizat unde deja pescuia Sabin si Laurentiu (doi dintre cei mai buni pescari pe care ii cunosc) si prindeau destul de bine, m-am pozitionat intre ei si am inceput sa dau, dupa vreo 2 ore in care ei prindeu la aproape fiecare aruncare eu aveam 2 bibani. M-am oprit din pescuit si m-am uitat la ei sa inteleg unde greseam si am observat ca :
-pescuieau cu o lanseta foarte sensibila (light sau medium light)
- cu fire foarte subtiri si naluci mici, iar jocul...., JOCUL naluci mi se parea a foarte nefiresc, si atunci mi-am dat seama ca nu naluca este de vina (cand alti prind si tu nu din acelasi loc si cu aceleasi naluci ) ci echipamentul neadecvat (al meu era un medium licht ultra rapid, si fir textil de 10 lbs )si mana care nu face ce trebuie in acea situatie.
Dupa acel moment am inceput sa cumpar lansete, mulinete, naluci pentru acest pescuit pe care il prectic cand am ocazia cu cea mai mare placere si la care (partea cu mana ) mai am de lucrat si acum.
Normal si firesc si eu am niste naluci preferate ca si oricare dar nu pot spune ca nu am incredere in altele sau ca am fost dezamagit.