Legare vobler
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Legare vobler
In prezent, eu leg voblerul cu un forfac de aprox. 50 cm, care la randul lui este legat la linie prin sistemul "bucla in bucla". Daca schimb acest sistem cu vartej si agrafa (pentru comoditate) se schimba rau evolutia voblerului ?
Desi inca nu am luat nimic la vobler, continui sa il leg cu Rapala Knot si mai folosesc alt nod (nu stiu cum ii zice... am sa caut si am sa revin)
Voblerele pe care le am au un echilibru precar in apa, asa incat, daca le pun vartej cu agrafa deja se scufunda. Asa ca le leg direct de linie, fara forfac
Voblerele pe care le am au un echilibru precar in apa, asa incat, daca le pun vartej cu agrafa deja se scufunda. Asa ca le leg direct de linie, fara forfac
- Wavedancer
- veteran
Mugurel, ce intelegi prin "forfac"?
Oricum, ca idee generala, iti recomand sa citesti recomandarile celor de la Rapala (pentru voblerele lor, dar se potrivesc ca idei generale pentru toate voblerele) apropo de grosimea firelor, strune, agrafe si noduri:
http://www.rapala.fi/guide/pdf/rapala_term_tackle1.pdf
Oricum, ca idee generala, iti recomand sa citesti recomandarile celor de la Rapala (pentru voblerele lor, dar se potrivesc ca idei generale pentru toate voblerele) apropo de grosimea firelor, strune, agrafe si noduri:
http://www.rapala.fi/guide/pdf/rapala_term_tackle1.pdf
You can run, you can hide! But... you'll die tired!
Este vorba de nodul: Trilene KnotPaul scrie:.... mai folosesc alt nod (nu stiu cum ii zice... am sa caut si am sa revin)
http://www.fish4fun.com/TrileneKnot.htm
Mi se pare un nod usor de realizat. In afara de ceea ce arata in poze, mai fac o modificare, introducand capatul firului prin ultima bucla care se formeaza dupa rasucirea firului
Trilene mi se pare prea "strins" pentru o evolutie corespunzatoare. Eu la voblerele usoara (ex. Pinn's Minnow de la Yo-Zuri), folosesc doar nodul Rapala. Orice altceva am incercat, i-a afectat grav evolutia. La modele Rattling sau Taildancer, folosesc agrafa cu virtej, mai ales ca dau cu multifilar. Am incercat agrafele de la Rapala, speciale pentru vobler, si am avut surpriza sa mi le indrepte un somn de 5-6 kg. Si am lucrat "finut"!
Ce nu am testat inca sunt "agrafele" not-a-knot, pe care le-am vazut doar in poze. Nu am vazut prin magazine asa ceva la noi
Ce nu am testat inca sunt "agrafele" not-a-knot, pe care le-am vazut doar in poze. Nu am vazut prin magazine asa ceva la noi
- Wavedancer
- veteran
Principial, eu nu leg nimic de acasa. Ma orientez in functie de conditiile de pescuit. Chestia cu fiecare vobler, cu 50 de cm de fir legat, suna incomod. Ar putea merge la 5-10 voblere, dar eu am peste 250, asa ca iese din discutie. Folosesc cu mare incredere snap-uri sau agrafe fara virtej pentru voblerele care necesita legare "cu bucla" si nodul Palomar (usor de facut in orice conditii, rezistenta excelenta, tine la fel de bine si pe mono si pe multifilar) pentru orice altceva.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!