pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Wavedancer
- veteran

-
De ce te miri?! Si continui sa cumpar!

You can run, you can hide! But... you'll die tired!
-
mugurel
- senior

Da, de aproape 10 ori mai multe decat mine (am doar 28 si doar pentru clean). Dar sunt la inceput, sigur o sa am mai multe.
Nu merg bine (cel putin ale mele care au max. 4 cm) cu agrafa (bineinteles rotunda). Poate este mare agrafa, sau pentru ca are si vartej?
-
Michael
- Moderator

In principiu leg voblerele doar cu nod Rapala.Dar sunt momente cand nu mai am rabdare sau energie sa tot leg.Atunci leg o agrafa cu vartej,si trec rapid de la metal la vobler,si invers,in functie de imprejurari.Un vobler de calitate,zic eu nu este influentat negativ de catre o agrafa mai larga,care-i permite un joc lateral corespunzator.Chiar daca lesteaza putin voblerul,atunci cand evolueaza,oricum merge pe unde-i comanda barbeta sa mearga.Asa ca...peste sa fie.
-
mugurel
- senior

Citisem topicul, l-am mai "rasfoit" acum dar nu m-am lamurit in problema mea. O sa incerc sa folosesc o agrafa simpla, de la o struna de stiuca. O sa probez azi sau maine.
-
Adi_
- veteran

Depinde ce dimensiune si ce model sunt agrafele de la strunele de care zici. Daca sunt alea care le stiu eu, cred ca agrafele lor nu sunt prea bune pt. voblere, cel putin pt. cele de dimensiuni mici.
Eu folosesc snap-uri si agrafe doar cand pun struna. Sincer sa fiu, nu trebuie sa schimb prea multe voblere pana sa-l nimeresc pe cel prinzator intr-o anumita situatie. Si nu mi-e greu sa fac nodul Rapala (doar pe acesta il folosesc) de cateva ori intr-o partida de pescuit.
Cum ziceam si in alt topic, la voblere de 2,5-3 cm folosesc snap(la struna) si merge foarte bine. Care sunt peste 3 cm le pot prinde si cu agrafa fara vartej ca tot nu-si inrautatesc evolutia. Acuma depinde si ce vobler folosesti. Ca la cozma, de exemplu, abia merge bine legat direct de fir, dar sa mai pui si un snap sau agrafa....
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
MihaiV
- Moderator

Eu am impresia ca evolutia e mai putin afectata de snap decat de nodul Rapala.
-
Michael
- Moderator

Adica merge mai bine cu snap decat cu Rapala Knot?
-
Adi_
- veteran

Cam asa ceva ar vrea sa zica Mihai, dar eu nu prea cred... Cred ca voblerul are mai multa libertate in bucla nodului decat in snap, din ai multe considerente, cum ar fi frecarea, elasticitatea, etc. (fizica)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski